Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 256 (5463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistici DSP

33 de suceveni s-au îmbolnăvit în trimestrul trei al anului în timp ce se aflau în spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

33 de persoane, printre care şi cinci copii, s-au îmbolnăvit în trimestrul trei al anului în spitalele din judeţ, după ce au contractat diverşi microbi. Aşa reiese dintr-o statistică a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dată publicităţii ieri, de directorul adjunct medical dr. Cătălina Zorescu. Majoritatea persoanelor, care, potrivit statisticilor, s-au îmbolnăvit în timp ce erau internate, au contractat infecţii respiratorii, urinare, digestive, de plagă chirurgicală şi cutanate (de piele).

Evidenţele DSP, instituţie care centralizează datele transmise de medici din teritoriu, arată că, în iulie, august şi septembrie, din numărul total de persoane externate, de 23.679, 33 s-au ales cu o altă boală în timp ce se aflau în spital – 12 cu infecţii respiratorii, câte doi cu infecţii digestive şi urinare, 11 cu infecţii de plagă chirurgicală, patru cu infecţii încadrate la „alte tipuri” şi câte una cu infecţii cutanate şi septicemie.

 

Secţiile în care se înregistrează cele mai multe infecţii intraspitaliceşti

Concret, din totalul de 33 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti (aşa-numitele infecţii nosocomiale), patru au fost înregistrate în secţiile de Pediatrie, unde situaţia se prezintă în felul următor: trei infecţii respiratorii şi una digestivă. În maternităţi a fost consemnat un singur caz de infecţie nosocomială, respectiv una cutanată. Şi la Ginecologie a fost înregistrat un singur caz de infecţie intraspitalicească – de plagă chirurgicală, iar la Chirurgie au fost semnalate cinci cazuri, toate de plagă chirurgicală.

La Anestezie şi Terapie Intensivă au fost consemnate şapte cazuri, respectiv o septicemie, trei de plagă chirurgicală şi trei încadrate la „alte tipuri”. La Obstetrică şi Dializă nu a fost raportat nici un caz de infecţie nosocomială.

În celelalte secţii au fost semnalate 15 infecţii intraspitaliceşti, dintre care nouă respiratorii, una digestivă, una încadrată la „alte tipuri” şi câte două urinare şi de plagă chirurgicală.

Infecţia nosocomială este infecţia dobândită de pacient în cursul spitalizării pentru o altă afecţiune (contaminarea virală sau bacteriană anterioară internării, cu manifestare clinică intraspitalicească, nu reprezintă o infecţie nosocomială), cel mai adesea manifestată clinic pe parcursul internării actuale, dar posibil şi după externare.

Infecţiile contractate pe perioada internării nu pot fi evitate nicăieri în lume, în ciuda profesionalismului actului medical. În Suceava, doctorii se feresc să le raporteze, astfel încât cifrele oficiale nu reflectă nici pe departe realitatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 33 de suceveni s-au îmbolnăvit în trimestrul trei al anului în timp ce se aflau în spital.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
33 de suceveni s-au îmbolnăvit în trimestrul trei al anului în timp ce se aflau în spital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei