Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 256 (5463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetări la final

Grefieră a Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sancţionată pentru că „a uitat” să declare împrumuturi de peste 5.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grefiera de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, cercetată pentru că şi-ar fi oferit sprijinul unui fost poliţist de frontieră, în vederea rezolvării favorabile a unui dosar penal, a scăpat cu o amendă administrativă. Gabriela Bodnar, cunoscută şi sub denumirea de „combinatoarea”, a primit o amendă de 400 de lei, dar procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava au decis să sesizeze şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru a iniţia procedurile de cercetare disciplinară. Interesant este că grefiera a fost cercetată pentru trafic de influenţă, dar a primit amendă administrativă pentru că „a uitat” să-şi declare împrumuturi de peste 5.000 de euro.

Plângerea împotriva Gabrielei Bodnar a fost depusă pe 13 iunie 2013, la Direcţia Generală Anticorupţie Suceava, de către un fost poliţist de frontieră, Florin Dan Macovei.

În sesizare, acesta spune că grefiera „i-ar fi pretins şi primit suma de 1.000 euro şi alte foloase, susţinând ca va interveni pe lângă procurorul de caz pentru a-l determina pe acesta să nu propună arestarea preventivă a denunţătorului, dar şi restituirea autoturismului indisponibilizat şi care a fost folosit în desfăşurarea activităţii infracţionale”.

Ca probe au fost depuse şi o serie de înregistrări dintre cei doi, dar nu foarte concludente. Ulterior, Gabriela Bodnar a refuzat să se mai întâlnească cu Florin Dan Macovei, astfel încât infracţiunea de trafic de influenţă nu a putut fi dovedită.

În final, ex-poliţistul Florin Dan Macovei a şi fost trimis în judecată, iar magistraţii de la Judecătoria Rădăuţi i-au aplicat o condamnare de şase luni cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acelaşi dosar, judecătorii au dispus confiscarea a 736 de pachete de ţigarete Jin Ling şi şase pachete de ţigarete Winston Light, toate de contrabandă.

„Cu toate că sunt probe din care rezultă că învinuita Bodnar Gabriela – funcţionar public în accepțiunea Codului penal -  s-a implicat în demersul judiciar al petentului Macovei Florin Dan, nu sunt probe concrete care să susţină că implicarea sa a vizat şi promisiunea, în schimbul unor foloase materiale, de exercitare a vreunei influenţe faţă de procurorul de caz, pentru ca acesta să nu respecte procedurile judiciare, în sensul de a nu solicita instanţei arestarea preventivă a petentului, trimiterea în judecată sau confiscarea bunurilor folosite în activitatea infracţională, astfel că sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă se impune scoaterea de sub urmărire penală a învinuitei, în cauză fiind incidente prev. art. 10 lit. b, întrucât răspunderea acesteia este de natură disciplinară, întrucât a încălcat prevederile Statutului personalului auxiliar de specialitate din justiţie şi Codului deontologic al acestuia”, se arată în ordonanţa procurorilor suceveni.

 

Împrumuturi băneşti ascunse de soţ, de socri şi de autorităţi

Totuşi, pe parcursul cercetării penale au rezultat alte încălcări ale legii de către grefiera Gabriela Bodnar. În baza propriilor declaraţii, procurorii au ajuns la concluzia că în perioada 2008-2012 grefiera a încheiat mai multe împrumuturi de bani, care depăşesc suma de 5.000 de euro, dar care nu au fost menţionate în declaraţiile de avere depuse. Pentru infracţiunea de fals în declaraţii a fost începută urmărirea penală, dar pentru că gravitatea acesteia nu este ridicată, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au decis că este suficientă aplicarea unei amenzi administrative în valoare de 400 de lei.

Gabriela Bodnar a recunoscut aceste împrumuturi şi a motivat în felul următor absenţa lor din declaraţiile de avere: „Pentru a nu afla membrii familiei mele şi nici colegii de serviciu, nu am trecut în declarațiile de avere împrumuturile de la persoanele fizice, care aşa cum am precizat, în prezent le estimez la 30.000 euro. Deşi ştiam că împrumuturile de peste 5.000 euro trebuie trecute în declaraţia de avere, din motive personale pe care le-am expus mai sus, nu am făcut aceste menţiuni. De circa 4 ani nu vorbesc cu socrii mei, deşi locuim în aceeaşi curte, am o relaţie sensibilă cu soţul meu şi toate aceste probleme au fost generate de împrumuturile pe care eu le-am contractat începând cu anul 2008”.

Pentru toate aceste fapte, Gabriela Bodnar va fi cercetată disciplinar de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care poate lua o măsură plecând de la mustrare şi până la desfacerea contractului de muncă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grefieră a Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sancţionată pentru că „a uitat” să declare împrumuturi de peste 5.000 de euro.
 Vizualizări articol: 2948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Grefieră a Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sancţionată pentru că „a uitat” să declare împrumuturi de peste 5.000 de euro5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Basne, snoave, povești, doine, gâcitori, eresuri * trimis de
( 2 nov 2013, 13:50:02
(despre S.C. „Incurvatæ Iustitia” S.R.L.)

Cică erea odată o baborniță.
Acum nu era ea chiar așa deskull cotoroanță încât să semene c-o vrăjitoare călare pe măturoi, cu pălărie țuguietă-n cap și un neg mare pe nas.shame on you
Iea era așa mai mult o matușcă, încă în deplinătateaidea facultăților mintale șibatting eyelashes fiziologice.
Amu ce-i drept că matușca era de stare civilă un fel de black widow, da’ astă creionare nu vra să steie sub stigmatul horror, adicătelea iea ronțăia barbații pe felia de pâne, câte trei pe zi și unul la nămiezi.shame on you Nu! Matușca făcea parte din biotopul pinguinilor ș-a vulturilor imperiali, adică dintr-ăia monogami pe viață, și pățise blestemăția sorții ca pe omul iia să-l rădice Domnul Zeunot worthy la ceriuri cu o țâră dehurry up anticipație față de scrisa ornicului kharmic.
Așa că matușca nu ș-o mai cătat pe fața pâmântuțului alt soul-mate, fiindcă la înțălepciunea vârstei ei mature deslușise evidența indubitabilă a aforismului po ☭ r precum că „Toți bărbații e porci!”pig

(despre ce naiba vorbeam?confused
A, da!loser despre matușca epică!)

Matușca era de felul ei mai besericoasă, care țâne la poruncile cele din Scripturi mai ceva ca la ocii din cap. Printre porunci înțalegându-se și aceea de a se uni cu barbat-su și de a deveni totuna. Așa că matușca avea în bătătură și niște prichindei de vârstă preșcolară și școlară**. La care, evident, că trebuia să le asigure condițiile de creștere îngrijire și educare corespunzătoare.
Da matușca nu prea era încadrată în ogorul muncii.whew Nu că n-ar fi vrut ie sau că n-ar fi avut în dotare diplome frumos colorate. Nu!shame on you Matușca era bacalaureată la unul dintre cele mai țâfliș licee din gubernia Bokowinei de Gios, bașca licența în litere, cifre și meșteșug al comunicării la Usievie.
1.1  RE: Basne, snoave, povești, doine, gâcitori, eresuri * trimis de
( 2 nov 2013, 13:50:54
Matușca nu izbândise să se căpătuiască c-un job dintr-un summum de motive, specifice absurdistanului Rromânesc, neo-colhoznic și cripto-securist:
- Prima la mânuță că tac-su n-o fost nici melițian, nici săcurist, dar nici informator la săcuritate;
- n-avea nici un cumătru ștab care să-i puie „O VORBĂ BUNĂ” la angajare;
- parale de dat șpagă vro 5.000 – 10.000 de cocoșăi europeni n-ave difel. Iea avea legați în batistă numai câțiva firfirici cu care să ia de la comparativă oloi, țucăr, gaz și țâbricuri. Plus vro doo bombonele la prichindei, dacă mai rămâne ceava rest.

(iar m-am zuitat despre ce naiba vorbeam?confused
A, da!loser despre situația nelucrativă a matuștii narative, personaj normal în vremuri și întâmplări excepțional de bizare!)

Așa că matușca ș-o găsit de lucru în înalta calificare de putzfrau – adică fimeie de serviciu prin casele ciocoilor de inspirație neo-socialistă. Printre Păturicii capitalismului de cumătrie, matușca avea în pază, curățenie și apărare viloanța unei giudecătoare vestite pentru apetitul ei pecuniar, nedeclarat și neimpozabil. Asta gidecătoare, n-avea câtuși de puțin timp să deretice prin casă, să spele bulendrele sau să frământe turte pe plită și să zbată un scrob, dintr-un milion*** de motive.
Primul la mânuță că iea – epigoana nedemnă aTemidei (cea cu capul spart, violată și legată la ochi cu-n căluș pritocit din propriii bikini feciorelnici) aveai dont want to see niște copite despicate cu unghii despărțite, netăiate încă de pe timpul Ordovicianului, dară care erau boite cu farbă acrilică decorată cu picățele și inimioare de liubov extraconjugal.
1.2  RE: Basne, snoave, povești, doine, gâcitori, eresuri * trimis de
( 2 nov 2013, 13:51:53
PE CALE DE CONSECINȚĂ, n-avea deloc îndemânare să-și sclintească excrescențele keratinoase în ușa waschmaschinei sau să și le pârlească prin cuptiorul aragazului.
Apeace sign dooa la mânuță faptul că giudecătoarea nu pre dădea pe la bordeiul domestic, fiind mai degrabă preocupată cu laiful și acordeoanele din restaurantele unde alți tovarăși intrasystemici organizau tot felul de aniversări, banchete, sindrofii, cumătrii, guleaiuri, sau orgiastice party-uri cu specific de swing.
PE CALE DE CONSECINȚĂ nu numai că în castelul ei de neam-prost mureau de inaniție șoarecii cuibăriți pe sub podelele având încorporat sistem centralizat de încălzire. Chiar mai mult decât atât, giudecătoarea venea la ședințele publice direct de la restaurantele cu pricina, clătea iute gura c-o cafă mare și tare****, își transforma metamorfic rochia de petrecere prin camuflare sub blănița oficială de tip Holștein cu babețică, după care intra triumphal în sala de giudecată FĂRĂ SĂ CITEASCĂ MĂCAR UN RÂND din sumedenia de dosare ce-și așteptau soluționarea echitabilă, în conformitate cu principiile etice enunțate în Pentateuc și împlinite mesianic în Tetraevanghelier.

Bun!
Despre ce naiba vorbeam?i dont know
Ah, da!loser Matușca Putzfrau!

Într-o zi, când deretica ea acătării prin fütelnița***** judecătoarei, dă să deie cu transipratorul de praf pe sub bedul pațachinei. Cum n-o reușit să introbage deloc țava de la aspirator, o ridicat cuvertura patului,rolling eyes s-o uitat șisurprise o înlemnit:
sub patul momâiei petrecărețe era plin de cutii de carton în care erau stivuiți ca-n seiful BNR numai mormane de cărămizi de euro, dolari și lei românești nouți. ******
1.3  RE: Basne, snoave, povești, doine, gâcitori, eresuri * trimis de
( 2 nov 2013, 13:52:56
Plus „o cutiuță mică” (dintr-aia în care transportă ucraineții baxurile de tiutiun peste bordură) în care erau zvârlite tăt felul de coliere, broșe, cercei, brățări sau lanțuri de kokalar.
Matușca s-o speriat peste măsură despre grozăvia descoperirii, motiv pentru care n-o mai continuat să deretice prin casă.
I-o lasat la giudecătoarea apropitară o hârtie pe masă în care spunea că își dă demisia din motiv personale nespecificate și că în casă totul este în regulă și la locul lor, că doară iea e femeie bătrână cu brâul de lână, cu frică de Domnul Zeu și că nu vre să-și piardă șansa la mântuire.
Atât o fost tărășenia cu matușca putzfrau.

Epilog:
Peste vro doi-trii ani de zile, nu-ș cum se face că matușca are de rezolvat în instanță un litigiu imobiliar. Ei, în fine, este un fel de a spune litigiu, că doară nu-i chiar o treabă serioasă revendicarea,de la un derbedeu deuteronomic pofticios, a 7 ari de pământ aparținând DE DREPT la 13 erezi sezinari.
Ci nădejde și ce îmbărbătare o avut matușca atunci când o văzut că dosaru iia o căzut taman la petrecăreața ceia cu cutiile de parale de sub pat. Ș-o zâs că n-are cum să piardă, că doară ie o fost cinstită cu giudecătoarea, iar pe pământul ista e o vorbă anapoda care zice că „bine faci – bine primești”.
Ei bine s-o luat matușca porția de învățătură existențială, cu ocazia pronunțării hotărârii. În care cererea ei s-a amărâților ei frați A FOST RESPINSĂ CA NETEMEINICĂ doh , iar câștig de cauză a primitcow hrăpărețul ceala ce-o făcut hârtii strâmbe cu niște bagabonți din primărie și cadastru, hârtii cu care o luat cu japca pâmântu’ la matușcă.
1.4  RE: Basne, snoave, povești, doine, gâcitori, eresuri * trimis de
( 2 nov 2013, 13:53:37
În loc de concluzie:
FĂRĂ COMMENTARII.
BA nu!
Cucoana Anhela, Dom’ Hollande! Vă roagă mumos niște mujici din Absurdistanul Rromânesc ca să mențineți monitorizarea Europeană de tip MCV măcar până în anul 20.114.

-----
* Based on a true story

** Pe atunci, la momentul atemporal al narațiunii, încă nu se ițiseră bagabonții aiștea neo-bolșevici care să facă din sistemul de învățământ egzact o varză de briusel + o gotcă răscrăcănată. Așa că p-atunci nu se scornise clasa aiasta Zero sau pregătitoare, care să amețească și să prostească de cap și copchii, și părinții, dar și sistemul clasic de ierarhizare a etapelor învățământului de stat.

*** tare mult iubea giudecătoarea cifra asta magică – un melionmoney eyes . Dar nicidecum cu referință la RON sau la jerpeliturile celea de ROL.shame on you

**** atribute adjectivale specifice preferințelor fiziologicehee hee ale femeilor puternice, de carieră.

***** fütelniță = dormitor (reg din Ardeal). Cine s-o gândit la niscai prostii să facă bine și să accepte faptul că face parte din segmentul de 75% stabilit de niște cerșetători britanici. Motiv pentru care să-și însușească și eroarea evidentă a sofismului eminamente eronat „Pâmântul se învârte în jurul Punot listening ii și sunt numai buni să-și trateze marotele apelând cu încredere Cabinetul individual Iris Irys Psihoterapeut, situat în Suceava, calea Unirii nr. 80, bl. 59.hee heewave

****** unele din cărămizile cu parale erau roase și bortilite de șoarecii ceia care ereau să moară de inaniție în cuhnia giudecătoarei aprigă și sprințară pe coclaurile, localurile și pub-urile patriei.
2.   Rusinea rusinilor si adevarata fatza a JUSTITIEI ! trimis de
( 3 nov 2013, 20:03:07
PENIBIL...STRIGATOR LA CER ...BATAIE DE JOC ! 400 ron amenda...,,imprumuturi"...probe certe,dar ,,nu concrete"... NORMAL,combinatoarea asta,stie prea multe dosare ,,rezolvate" la PARCHETUL RADAUTI in spiritul ,,pe langa LEGE"...nu poate fi condamnata,ca atunci ,,ar turna" tot sistemul corupt,in care EA era ,,LIANTUL" ! Dar,apropos..cum de avea acces,o simpla grefiera,la toate dosarele ?! Si banii gasiti in flagrant,in sertarul ei,erau tot ,,imprumuturi" ascunse ..vorba prostului..de o ,,soacra sensibila" ??!! Oare cat mai suporta D-ZEU ? Oare cat mai suporta radautenii ? AVANSATI-OOOOOO...platiti-i DAUNE MORALE...ca la toti vamesii corupti,pe care ,,i-ati judecat" dupa LEGEA VOASTRA..nu dupa LEGEA unui STAT DEMOCRATIC ! Stie DNA-ul ca,la PARCHETUL RADAUTI,ca sa ai acces la o audienta..trebuiai sa stai in ,,ANTECAMERA" mai intai la MAREA DOAMNA IN NEGRU...grefiera BODNAR ?! Sa tratezi..sa negociezi..sa astepti..?! Chiar nu-i nimic ilegal acolo ? Ascundeti un lucru cert...EA e exponentul unei ,,COMBINATII" fara scrupule,fara frica de LEGE si de D-ZEU,din PARCHETUL ,,MOSIERILOR LOCALI" ! Mai bine,ii dadeati doar un AVERTISMENT..sa nu o mai ,,INGLODATI" in datorii..sa nu mai apeleze la ,,IMPRUMUTURI" ! Doar D-ZEU va da de cap...la JUDECATA DE APOI ! Si...aruncati ICOANELE alea SFINTE...din biroul TARTORULUI ROSCAT...ca nu aveti nici o treaba cu D-ZEU..si,RAZBUNAREA e numai a LUI...va veti trezi cu un FULGER DIVIN...si cum POMPIERII,mai dorm,mai lenevesc pe acasa in timpul programului,...nu stiu CINE naiba va mai scapa ! Pt voi,doar APOCALIPSA va rezolva ! Ca PONTA..n-are grija de asta !
3.   SERVITOAREA PUTERII LOCALE ! trimis de
( 3 nov 2013, 20:33:03
Mai nou,aceasta FUFA simandicoasa,cara platouri de prajituri,pe scarile PARCHETULUI...iar,procurorii,nu aveau timp de zecile de persoane care asteptau la rand,sa-si ceara dreptatea..batrani,bolnavi,sar A fost reangajata cumva,ca ,,ospatarita' ??!! Nu ne mai credeti PROSTI ! E protejata de SISTEMUL RADAUTEAN ! Pt ca EA aducea veniturile ,,underground' !
4.   RADAUTI-,,DE-ALE lui CARAGIALE" ! trimis de
( 3 nov 2013, 22:53:30
Stau ,,a prost,privind la luna"... cum pt,simplul fapt,ca am facut o plangere penala,impotriva unei persoane,care nu a respectat o HOTARARE JUDECATOREASCA,de incredintare a minorului,fapta ,,concreta"...cu niste martori mincinosi,am iesit tot eu VINOVAT,in LEGEA LOR...vinovat (eu nesimtitul) ca vreau sa-mi vad propriul copil...si obligat la plata unei amenzi de 1000 ron...si 100 ron,cheltuieli pt ,,cercetarile lor epuizante... ca,asa i s-a sculat lui DAMU... GABITZA,fiind,culmea ironiei,prietena buna cu acuzata....si,nenorocita aia,care a nenorocit zeci de batrani si nevoiasi,pe care i-a inselat,atragandu-i in JOCUL lor MURDAR...doar o mica amenda,de 400 ron..si cu scuzele de rigoare ! Doamne feresteeeeee...palmati si asta..sa nu afle ,,sotul ei sensibil" si soacra ei ! Chiar nu va e rusine,stimati procurori,care aparati LEGEA ?! TZARA lui PAPURA VODA...e mizilic,pe langa TZARA lui DAMU !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei