Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 237 (5444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Accident

Poetul Ion Cozmei, în comă, la spital, după ce a căzut pe scări şi s-a lovit la cap

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poetul Ion Cozmei se află în comă în Reanimarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, unde a ajuns din cauza unor traumatisme severe la cap produse în urma unei căzături. Ion Cozmei, în vârstă de 62 ani, a fost găsit ieri la amiază căzut pe casa scărilor din blocul în care locuieşte, incidentul fiind anunţat la 112 de locatari. Un echipaj SMURD s-a deplasat de urgenţă la faţa locului pentru a acorda primele îngrijiri medicale şi a transporta victima la spital.

În urma investigaţiilor, poetul a fost diagnosticat cu un „traumatism cranio-cerebral şi un hematom subdural cu efect compresiv”. Doctorul Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, a explicat ieri că Ion Cozmei are un cheag de sânge masiv pe creier, situaţie care impune o intervenţie chirurgicală. Operaţia este necesară pentru evacuarea hematomului care apasă pe creier, însă deocamdată nu poate fi efectuată din cauza unor probleme de coagulare a sângelui pe care le are poetul.

 

Nu poate fi operat din cauza unor probleme de coagulare a sângelui

„Numărul de trombocite este scăzut şi nu se poate interveni timp de 12-24 de ore, până când pacientul nu va fi stabilizat prin tratament”, a spus medicul, cu precizarea că Ion Cozmei se află în comă medie spre profundă, starea sa de sănătate fiind foarte gravă.

Poetul suferă de pancreatită cronică, diabet şi are montate mai multe stenturi pe inimă, probleme de sănătate care fac şi mai dificilă recuperarea.

Ion Cozmei este profesor titular la Liceul cu Program Sportiv Suceava, poet traducător, membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 1996 şi membru al Societăţii Scriitorilor Bucovineni, unde îndeplineşte funcţia de vicepreşedinte şi coordonator al Cenaclului „Mihail Iordache”. Doctor în filologie, Ion Cozmei s-a remarcat ca director al Casei de Cultură Suceava înainte de 1989, fondator al mişcării ecologiste din Bucovina, fondator şi secretar executiv al Fundaţiei Culturale a Bucovinei şi redactor-şef al revistei Ţara Fagilor între 2005-2008. Ion Cozmei este autor de volume de versuri şi traducător al operei lui Taras Şevcenko. În 2011 a luat premiul Opera Omnia al Fundaţiei Culturale a Bucovinei pentru volumul „Pacient la Vama Destinului” şi în 2012 premiul pentru traducere al Uniunii Scriitorilor din România pentru volumul „Cobzarul” de Taras Şevcenko. Recent, pe 4 octombrie, Ion Cozmei a participat la Adunarea Generală a filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poetul Ion Cozmei, în comă, la spital, după ce a căzut pe scări şi s-a lovit la cap.
 Vizualizări articol: 3217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 10 voturi
Poetul Ion Cozmei, în comă, la spital, după ce a căzut pe scări şi s-a lovit la cap2.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu se mentioneaza in articol trimis de
(11 oct 2013, 22:48:01
Cum statea "maestrul" cu alcolemia. Poate avea aceeasi sursa de inspiratie ca Nichita?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei