Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 237 (5444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În problema Termica

Băişanu a prezentat teoriile „creierului reptilian” şi a „bolţii boltite invers”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problemele existente în municipiul Suceava cu privire la începerea furnizării agentului termic în sistem centralizat, dar şi starea de insolvenţă în care e află SC Termica SA Suceava i-au dat prilejul liderului liberalilor suceveni, deputatul Alexandru Băişanu, să-şi prezinte public două dintre teoriile proprii, cea a „creierului reptilian” şi a „bolţii boltite invers”.

Băişanu a făcut referire, în primul rând, la lipsa investiţiilor importante pentru modernizarea SC Termica SA Suceava, în special în sistemul de distribuţie şi transport a agentului termic. Pentru această problemă, Alexandru Băişanu a folosit teoria „creierului reptilian”.

„Dacă ne aducem cu toţii aminte, în acea perioadă, înainte de glaciaţiuni, animalele erau foarte mari şi foarte puternice. Conduceau şi reuşeau să reziste pe baza mărimii. Şi se luptau până la moarte şi niciodată nu mureau pe câmpul luptei. Lucrurile se întâmplau altfel. Chiar dacă jumătate din corpul dinozaurului cădea jos, era retezată, durerea ajungea la creier după o zi”, a explicat liderul PNL Suceava. El a precizat că acelaşi lucru se întâmplă în prezent, arătând că primarul Ion Lungu a condus Primăria Suceava într-un mod populist, doar pentru a atrage mai multe voturi din partea populaţiei. „Nu s-a investit sub nici o formă în lucruri esenţiale pentru suceveni, ci s-a investit în pavele. Dar niciodată nu s-a investit în lucruri esenţiale pentru Termica”, a declarat Alexandru Băişanu.

Pe de altă parte, el a afirmat că atât primarul Ion Lungu, cât şi PDL, au prezentat situaţia de la SC Termica SA ca o mare lucrare administrativă. De această dată, Alexandru Băişanu a prezentat teoria „bolţii boltite invers”, afirmând că „o boltă este o lucrare arhitecturală la care te uiţi cu uimire şi îţi place. Politicienii însă vorbesc despre bolţi boltite invers, adică prezintă găuri negre, hăuri economice şi administrative, ca fiind bolţi, lucruri minunate şi extraordinare. Iar primarul Ion Lungu şi pedeliştii ne prezintă gaura de la Termica ca fiind o mare lucrare administrativă”.

Alexandru Băişanu a subliniat că SC Termica SA Suceava s-a prăbuşit din anul 2009, vinovaţi fiind consilierii PDL şi Ion Lungu, despre care a spus că „au devalizat Termica cu 70 de milioane de lei noi”. Băişanu a arătat că din anul 2009, Termica înregistrează pierderi anuale de peste un milion de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu a prezentat teoriile „creierului reptilian” şi a „bolţii boltite invers”.
 Vizualizări articol: 1350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băişanu a prezentat teoriile „creierului reptilian” şi a „bolţii boltite invers”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dinozaur trimis de
(11 oct 2013, 11:42:08
``Daca ne aducem bine aminte....``, da..aveti perfecta dreptate domnule Baisanu...dumneata poate ai cum sa-ti aduci aminte de perioada aia, se pare ca ai inceput periplul prin viata cam prin aceeiasi perioada cu dinozaurii de care vorbiti. Pai cum sa ``ne aducem aminte`` domnule draga?...fa-ti un mic exercitiu de gandire si inceteaza sa mai spui ineptii sau sa pari ``glumet`` ca nu prea iti iese. Tot ``varza `` amestecata cu sos de PNL iese.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei