Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 237 (5444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Distracţie în campus

Hardcore moldovenesc, nonconformism şi energie, asigurate de Zdob şi Zdub, la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Întreaga suită de evenimente organizate de Universitatea “Ştefan cel Mare” (USV) cu prilejul sărbătoririi a 50 de ani de învăţământ superior la Suceava a culminat miercuri, cu un concert de anvergură susţinut de trupele Cuibul, Odyssey şi Zdob şi Zdub, cei din urmă fiind cap de afiş al manifestării de la USV.

Mixul de artişti ales de organizatori a mulţumit pe fiecare dintre sucevenii care au ales să-şi petreacă seara de miercuri în campusul instituţiei, polul distracţiei mutându-se pentru mai bine de trei ore în parcarea din faţa corpului A. S-a cântat doar live, iar publicul a arbitrat pozitiv performanţa tuturor artiştilor care au urcat pe scenă.

 

Cuibul şi Odyssey

Primele acorduri au putut fi auzite în campusul universitar în jurul orei 20.00, când pe scenă şi-au făcut intrarea membrii trupei Cuibul. Fondată în 1991, la Chişinău, trupa de peste Prut a dat tonul distracţiei, dovedindu-se a fi o alegere inspirată a organizatorilor pentru a dezmorţi publicul înaintea intrării în scenă a celorlalte două formaţii. 

După recitalul moldovenilor, a fost rândul celor de la Odyssey, artiştii fiind deja familiarizaţi cu scena universităţii, să reconfirme cât sunt de iubiţi de publicul sucevean.

Publicul a răspuns pozitiv la playlistul propus de artişti, aceştia cucerindu-i atât pe sucevenii care abia le-au descoperit muzica, cât şi pe cei care au fredonat fiecare refren alături de ei. Fiecare piesă a fost răsplătită cu aplauze, show-ul live al sucevenilor, alături de momentele celorlalte două trupe dobândind, cu siguranţă, un loc bine meritat în amintirea spectatorilor.

 

Zdubii au declanşat nebunia

Cu toate că temperatura din termometre nu a fost deloc una prietenoasă, parcarea din faţa corpului A a fost neîncăpătoare înainte de urcarea pe scenă a formaţiei Zdob şi Zdub, hardcore-ulmoldovenesc declanşând o adevărată isterie în rândul spectatorilor.   Mâinile s-au ridicat încă de la primele acorduri ale trupei, pletele fanilor au început să fluture în aer şi nu a durat mult până când spectatorii au încins hore. S-a dansat, s-a chiuit, s-a cântat, nonconformismul Zdubilor cucerindu-i pe tinerii din public şi pe cei ce au trecut demult de anii studenţiei, deopotrivă.

Stilul original nu numai datorită muzicii (combinaţie de hardcore, folclor moldovenesc şi românesc), cât şi datorită textelor pline de umor, le-a deschis rapid Zdubilor calea spre sufletele celor prezenţi, care au apreciat prin aplauze şi urale performanţa de pe scenă.

De la „Nuntă extremală”, „Moldovenii s-au născut”, „Cucuşor” şi culminând cu „Ţiganii şi OZN”, „Bunica bate toba”, „DJ Vasile”, „Videli Noch” sau „Bună dimineaţa”, publicul a dovedit, piesă cu piesă, că repertoriul trupei de peste Prut le este cunoscut şi îndrăgit. Şarmanţi, creativi, joviali, energici, cu o doză de nebunie cât să nu permită niciunui spectator să se plictisească, artiştii au oferit un show inedit în care au inclus, pe lângă instrumentele clasice, şi cimpoiul, trombonul, fluierul, trompeta şi alte instrumente populare.

Concertul a vibrat de energie de la început până la sfârşit, nebunia hardcore-ului moldovenesc cuprinzând întreg campusul. Dansul şi buna dispoziţie s-au ţinut scai de fiecare melodie, iar spectatorii au arătat fără rezerve că îndrăgesc modul original în care artiştii moldoveni au îmbrăcat folclorul moldovenesc şi cel românesc.

Prestaţia celor de la Zdob şi Zdub a durat mai bine de o oră şi jumătate, fiind urmată de un spectaculos foc de artificii. În cinstea bunei dispoziţii şi pentru a răsplăti publicul, trupa din Republica Moldova s-a întors pe scenă şi a mai fredonat câteva piese alături de cei prezenţi.

 

Mesajul reprezentanţilor USV

Moderatorii evenimentului au fost studenţii Iulia Sârghi şi Alexandru Stan, redactori la Radio USV. Responsabil de desfăşurarea întregului eveniment, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, prorector al USV, a lansat tuturor celor prezenţi invitaţia de a participa şi la următoarele manifestări organizate în cinstea USV.

„Sperăm să fim aici încă multă vreme şi sperăm să avem parte de susţinerea voastră permanent. Vă rog să ne fiţi alături pentru a demonstra că această universitate este pe un drum european, iar acest drum este fără întoarcere”, a transmis Mihai Dimian.

Aceasta a mai adăugat că îşi doreşte ca Universitatea suceveană să fie o poartă a orientului către occident, dar nu pe care lumea să plece, ci să vină înapoi în ţară.

La rândul său, rectorul Valentin Popa a declarat: „Anul trecut, dădeam startul anului universitar tot cu un concert asemănător. Vrem să vă arătăm că la USV studenţii nu au condiţii doar să înveţe, ci şi să se distreze”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hardcore moldovenesc, nonconformism şi energie, asigurate de Zdob şi Zdub, la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Hardcore moldovenesc, nonconformism şi energie, asigurate de Zdob şi Zdub, la Universitatea „Ştefan cel Mare”4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei