Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 237 (5444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elena Băsescu vrea să aducă în PE problema copiilor români ai căror părinţi au plecat la muncă

Vineri, 11 Octombrie 2013 (18:30:34)

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a scris, pe blogul său, că se gândeşte să organizeze în februarie 2014 o audiere în Parlamentul European având ca temă situaţia copiilor români ai căror părinţi au plecat la muncă în străinătate, acuzând, totodată, Guvernul că nu face nimic în această privinţă.

"Una dintre problemele sociale cele mai grave cu care se confruntă România în acest moment este cea a sutelor de mii de copii ai căror părinţi sunt plecaţi să muncească în străinătate pentru a le asigura o viaţă mai bună. De multe ori, din păcate, lucrurile ajung să fie exact pe dos: în loc ca aceşti copii să aibă parte de o familie iubitoare care să le fie alături, aceştia sunt izolaţi şi cresc fără să fie protejaţi. Sunt vulnerabili emoţional şi, uneori, chiar şi material", susţine Elena Băsescu.

Europarlamentarul PDL acuză Guvernul de la Bucureşti că nu se ocupă de această problemă, pe care intenţionează să o aducă pe agenda Parlamentului European.

"Pentru că Guvernul României nu face nimic - nici măcar nu recunoaşte problema -, îmi iau angajamentul de a contribui şi eu la această cauză atrăgând atenţia asupra acestei probleme. Mă gândesc chiar să organizez un «hearing» pe această temă în Parlamentul European în luna februarie din 2014. Poate reuşim să luăm în dezbatere un cadru legislativ integrator care să îmbunătăţească această situaţie", susţine Elena Băsescu.

Pe de altă parte, Elena Băsescu salută eforturile făcute de societatea civilă pentru a reduce "impactul acestei stări de fapt asupra acestei generaţii" şi mărturiseşte că, în calitate de "proaspătă mămică", se gândeşte "şi mai mult la importanţa pe care o joacă familia în viaţa copilului".

În iunie 2012, peste 84.000 de copii aveau unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, peste 3.500 dintre ei fiind în sistemul de protecţie specială, potrivit Direcţiei pentru protecţia copilului din Ministerul Muncii, într-un răspuns solicitat de agenţia MEDIAFAX.

Potrivit datelor Direcţiei pentru protecţia copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în România erau, anul trecut, 59.814 familii în care cel puţin unul dintre părinţi era plecat la muncă în străinătate, iar 84.312 copii erau afectaţi de acest fenomen.

Numărul copiilor rămaşi acasă şi ajunşi în sistemul de protecţie specială se ridica la 3.550, dintre aceştia 528 fiind la asistent maternal, 856 în centre de plasament şi 1.905 la rude până la gradul IV, se mai arată în răspunsul Direcţiei pentru protecţia copilului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elena Băsescu vrea să aducă în PE problema copiilor români ai căror părinţi au plecat la muncă.
 Vizualizări articol: 905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elena Băsescu vrea să aducă în PE problema copiilor români ai căror părinţi au plecat la muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei