Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 237 (5444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Băişanu cere demisia de onoare a lui Ion Lungu dacă acesta nu rezolvă problema căldurii în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a solicitat demisia de onoare a primarului municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, pe motiv că acesta nu a rezolvat problema asigurării căldurii în casele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat. Alexandru Băişanu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că până în momentul de faţă Primăria Suceava a fost condusă politic, şi nu de un manager, arătând că „ipocrizia, minciuna, hoţia şi incompetenţa” au făcut ca astăzi să nu fie căldură în unităţile de învăţământ, iar două treimi din populaţia Sucevei să stea în frig. Băişanu a arătat că vinovaţi de această situaţie sunt primarul Sucevei, Ion Lungu, şi cei 16 consilieri locali ai PDL din mandatul trecut.

„Astăzi, ei sunt în imposibilitatea de a da căldură sucevenilor. Am văzut şi o conferinţă de presă în care domnul viitor primar al Sucevei, Ioan Balan, îl repudia pe Ion Lungu.  Dumnezeu să ne ierte, dar primarul Ion Lungu a ieşit şi cu voturile pe care i le-a dat Ioan Balan în Burdujeni”, a spus Băişanu.

El a subliniat că în momentul de faţă consilierilor USL li se solicită să vină cu soluţii „la crima făcută de PDL”, în condiţiile în care „un om trebuie dus la medic atunci când boala nu este fatală”. Alexandru Băişanu i-a acuzat pe Ion Lungu şi consilierii locali ai PDL că au preferat să aloce banii publici pentru investiţii care nu au fost importante, „în special în pavele”, refuzând că investească în lucruri esenţiale pentru SC Termica SA Suceava, cum ar fi modernizarea reţelei de distribuţie şi transport a agentului termic.

„Acum, după o vreme, ceea ce am spus eu mai demult devine o realitate. Dacă nu investeşti în sistemul de distribuţie, Termica intră în insolvenţă, ceea ce s-a şi întâmplat. Primarul şi consilierii locali PDL au cumpărat kilometri întregi de ţeavă pentru refacerea reţelei de distribuţie. Iar ţeava zace în curte la Termica şi e întoarsă din când în când pentru a nu putrezi”, a spus Băişanu.

Liderul liberalilor suceveni a arătat că majorarea preţului gigacaloriei nu va însemna că sucevenii vor avea avea căldură.

 

Băişanu dă un termen de o săptămână pentru rezolvarea problemei căldurii din casele sucevenilor

Alexandru Băişanu a spus că una dintre soluţiile pentru problema Termica ar fi ca Ion Lungu şi consilierii PDL să recunoască în faţa sucevenilor „că nu au fost capabili să conducă”, să-şi ceară scuze şi să demisioneze din funcţii. El a adăugat că o a doua soluţie ar fi convocarea unei şedinţe a Consiliului Local în care să se hotărască alocarea fondurilor către Termica pentru plata datoriilor. „Dacă primarul Ion Lungu nu îşi dă demisia, ar trebui un referendum pentru demiterea dumnealui”, a afirmat preşedintele PNL Suceava. El a precizat problema căldurii asigurării căldurii în Suceava trebuie rezolvată în maxim o săptămână, după care Ion Lungu trebuie să-şi prezinte demisia.

„Dacă nu o face, organizăm referendum, iar la alegerile europarlamentare ar putea fi organizate alegeri pentru funcţia de primar al Sucevei”, este de părere Alexandru Băişanu.

În ceea ce-l priveşte pe primarul Sucevei, Ion Lungu, acesta a spus că nu vrea să facă nici un comentariu legat de afirmaţiile lui Alexandru Băişanu. Lungu a precizat că în cursul zilei de azi va avea loc o şedinţă a Consiliului Local în care se va supune votului aprobarea unui nou preţ de furnizare a căldurii, astfel încât SC Termica Sa să nu mai înregistreze pierderi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu cere demisia de onoare a lui Ion Lungu dacă acesta nu rezolvă problema căldurii în Suceava.
 Vizualizări articol: 2285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.35/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 20 voturi
Băişanu cere demisia de onoare a lui Ion Lungu dacă acesta nu rezolvă problema căldurii în Suceava4.4520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Opozitie trimis de
(11 oct 2013, 12:50:59
Da` opozitia pe unde era? Inteleg ca 16 erau de la PDL, dar ceilalti ce au facut?
2.   Solutii erau trimis de
(11 oct 2013, 13:20:38
Prima solutie era ca USLul sa nu-l trimita cel mai antipatic caracter la alegerile pentru primarie. Dar na, ambitile nefiresti + neprivitul in oglinda costa.
2.1  RE: Solutii erau trimis de
(11 oct 2013, 13:21:26
pe cel mai
2.2  RE: Solutii erau trimis de
(11 oct 2013, 13:22:25
ambitiilehappy NFS
3.   Fortati-l sa-si de demisia! trimis de
(11 oct 2013, 14:03:36
Daca nu-si da demisia, sa se organizeze referendum...

Asa este: „ipocrizia, minciuna, hoţia şi incompetenţa” au făcut ca astăzi să nu fie căldură în unităţile de învăţământ, iar două treimi din populaţia Sucevei să stea în frig”.

3.1  RE: Fortati-l sa-si de demisia! trimis de
(11 oct 2013, 14:14:56
Atita incompetenta, lipsa de predictibilitate, dezorganizare, delasare, rea vointa si neomenie mai rar poate fi .

Cum se pot intimpla toate astea, cum de se unesc cu totii, precum haitele de ciini, pentru a aduce atit de grave prejudicii populatiei care i-a votat!?

Solutii nu se gasesc, vinovat nu este nimeni, asta este Suceava!
Toti tac si rid de noi cum ne chinuim!
4.   Sandu baisanu o fi soldatul japonez? trimis de
(11 oct 2013, 14:12:39
sa-l anunte cine va si pe sandu baisanu ca s-a terminat deeeee muuult campania electorala. a ramas setat dragul nostru sandel, precum SOLDATUL JAPONEZ.

are si primarul lungu o parte din vina, dar primarul nu e de capul lui in primarie...pe ici pe colo, prin partile esentiale, mai exista si un consiliu local. nu-i asa? cam ce decizii a luat consiliul local pana acum? ca rezultatele se vad de departe.
imi place la acest domn baisanu ca e cu termenele. da' de ce nu da un termen clar si CONDUCERII DIRECTIEI DE SANATATE PUBLICA SV sa-si de demisiile de urgenta. nu este saptamana in care conducerea DSP SV sa nu intoxice populatia cu minciuni legate de obligativitatea vaccinarii cu vaccinuri cu miros de aluminiu si mercur.

este o mare urgenta demiterea conducerii DSP SV ! de ce? pt. ca in timp ce ne intoxica cu minciuni, LEGILE ROMANIEI(nu un ordin ilega al unui ministru al nesanatatii ) prevad clar ca in romania vaccinarea NU este obligatorie, ci DOAR RECOMANDATA !
iar primarului lungu, pana sa-i cereti demisia, apucati-va si-l sprijiniti in luarea deciziilor si nu-l sabotati.
bonus pt.sandu baisanu: prospectul ORICARUI vaccin promovat agresiv de catre conducerea DSP SV, capitolul REACTII ADVERSE RECUNOSCUTE CHIAR DE CATRE PRODUCATORUL VACCINULUI !

si pt. ca electoratul a-nceput sa aiba memorie...sandu baisanu ar trebui sa aiba bunul simt elementar sa nu muste mana lui ion lungu.

5.   * trimis de
(11 oct 2013, 14:16:13
gata iubirea cu Lungu? e gata ?
hahaha , şi io care mă obişnuisem să-i văd îmbrăţişaţi ?!
oricum, ambii întorc banii cu lopata
au un numitor comun (puternic). Deci...SUNT TOT FRAŢIhappy
5.1  RE: * trimis de
(11 oct 2013, 14:19:09
„Să-mi dai scrisorile napoi
Să mi le dai ACUM
Și tot ce-a fost între noi doi
Să se prefacă-n scrum!”

devildevildevil
5.2  RE: * trimis de
(11 oct 2013, 16:43:57
mângâierea caldă de pe lemnul coşciugului (..de adăpare)
născut din crepuscului unei mentalităţi antice (şi.. actuale)happy
nu mă deranjează (prea)curvia ci pretenţiile de fată-mare
ptiu, bătuv-ar snopu'! (să nu vă deochi)... ce de bale ?!?[!happy

liberalii de mătase, pe retina publică, fac circ ( aşea le place)
un primar acidulat şi-un deputat mereu în concediu
nu mai pot împărţi ... nimic ( de ceva timp 'ncoace )
GĂSIŢI O HALCĂ SĂ DAŢI (LA) CÂINI !!! e singurul remediuhappy

6.   ;) trimis de
(11 oct 2013, 18:12:21
Stati ca mai treibuie sa mai schimbe inca odata pavelele si poate o sa isi dea demisia, dar asta nu se va intampla, trage acu pe ultima suta de metrii sa mai scoata ceva baniwinking.
7.   PNL e singurul din politica pe care il respect trimis de
(12 oct 2013, 20:04:36
Ma revolt la maxim pentru ca imi pasa , pt. ca nu sant un nasol care are doar cuvantul da in repertoriu. E ceva prea uleios si smecheresc la pnl suceava. E un "danf de smecher omenos" care e reperat si de nasul meu de caine de tomberon si ma face sa stranut cronic. Cand doamna lu domnu sandel de la favorit a luat repede o halca de influenta mi-am dat seama de calitatea penelului care scria "noi nu ne jucam cu cinstea noi chiar facem ban de ban pe bune la sv".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei