Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 237 (5444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Nevindecat, domnul Băsescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Domnul Traian Băsescu se înfățișează României muncit de aceleași chinuri fără leac, generate de o boală care îl urmărește consecvent, cu o încăpățânare cronică. Să fie râie? Numai că râia sa e sufletească și nu prezintă, pe piele, arpagicul unor bube, ci doar o învinețire progresivă, vizibilă până la alarmarea doctorilor. S-a petrecut deunăzi, când cu procurorul Papici, personaj care, iată, e mai important decât minele de aur și gazele de șist. Nealegerea doamnei Udrea la congresul PDL a pălit și ea ca eveniment clinic. Momentul, firește tragic, l-a arătat pe domnul Băsescu, duios și înfrânt în romantismul său suspinat, cu o secreție udă sub gene, dând din mână în fața desenului modest al unei perdele. Scena, istoricește, a rămas de altfel sub numele de ”La Perdeluțe”, nume care s-a calificat propriu și stă lângă Golden Blitz, Cireșica și alte repere, cum ar fi Posada, pentru Basarab I și Rovine, pentru Mircea cel Bătrân, marcând inconfundabil traseul prezidențial de două mandate.

Văzându-l ieri, în reluare, fiindcă de la o vreme nu mai deschid decât la alarma unor amici televizorul, m-am înfiorat. Președintele se înfățișa scorojit de ură, de parcă făcuse o ședință prelungită la uscător. Îmbolnăvirea părea să-și aibă sorgintea în portretul, cu tunsură scurtă, al premierului, acuzat de trădare. Trădarea României? A vândut pe sub mână Sarmisegetuza? I-a ieșit ce nu i-a ieșit lui Băsescu, adică mânăria cu Roșia Montana? Aș! Ponta a trădat pactul de coabitare. Adică refuză să se mai supună, se ține mare și se dă surd la comenzile din Deal. E, într-adevăr, grav. Vânătul dominant, devenit culoare de fond de ten prezidențial, dovedea sinceritate și enervare reală. Icterul punea vizibil stăpânire pe făptura domnului Băsescu, alcătuită în premieră, în integralitatea ei cheală, numai din ficați. Ros astfel, ca Prometeu legat de stâncă și mâncat de vultur, bolnavul exhiba o caznă cu adâncime. Totul a plecat de la procurori. Calcă-mă pe nevastă, înjură-mă de amante, părea să spună persoana care-l amintea pe președintele României, dar nu mă atinge la procurori. Ne atacă rușii, ne cumpără americanii, crește amețitor șomajul, se apropie de pământ o cometă cu exploziv pe coadă? Fleacuri! Mi l-ai dat afară pe Papici? Fac crimă. M-ai atins la DNA, armata mea de elită? Ucid. Pactul? Să-l discute funcționarii. Eu mor cu gâlcile tale, Ponta, în mână și-ți frig beregata.

Da, președintele care a păpat un deceniu din viața României se arată cum e și cum a fost mereu, cu un adaos de venin. L-am avertizat, după acel nenorocit pact, pe Victor Ponta, iar el firește că nu m-a luat în seamă (cine dracu ia seama la ce scriem noi?!), că în clipa reîmpiciorogării – iar Băsescu vrea să arate că s-a suit iar pe țurloaie – el va fi cel făcut terci. Băsescu a călcat și calcă în picioare tot ce i-a stat împotrivă. A ajuns, așa cum bănuiam, la salvatorul lui, la Ponta, la cel care i-a uns iar ceasornicăria. Acum, în pragul iernii, vrea friptură de Ponta și Antonescu, vrea garnitură de USL. Am bănuiala că, la cum l-am ghicit, nu de ieri, de alaltăieri, pe ăsta mic, înalt și procuror, că Băsescu își va rupe vreo doi dinți în carnea lui care nu mai e fragedă. Să mă bucur, Victore, că m-ai ignorat, și suntem vreo șapte milioane și jumătate de ignorați? Nu mă bucur. Hai, să te văd! Ieși la bătaie fiindcă arendașul din Deal dă la oase rău de tot și se vrea iar pe cai mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nevindecat, domnul Băsescu.
 Vizualizări articol: 2704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Nevindecat, domnul Băsescu3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare demagog ... trimis de
(11 oct 2013, 12:36:35
de ce nu ne spui ca toti sunt la fel ?!! ...iar razboiul tau cu Basescu are alt dedesubturi...
2.   Idiot trimis de
(11 oct 2013, 13:18:15
Desi in articolul de azi folosesti cuvinte elegante. tot venin improasca gura dumitale...ti s-a parut ca razboiul e prea slabut si ca Ponta nu reactioneaza asa cum ai dori dumneata si ce-ai zis?sa bag un pic batul prin gard sa haratesc cainii...cat priveste pericolul de rupere a dintilor cuiva in c...l altcuiva, te cred: ai o experienta prodigioasa...simbrias marunt ce esti!
3.   * trimis de
(11 oct 2013, 14:23:52
românul ce are? are doar suferinţe pansate cu promisiuni
dar poporul nu-i niciodată ca dictatorul ce-l conduce!
el-Băse ne-a obişnuit: spune lucruri mari prin televiziuni!
românu' (cu gâtu' strâns de foame) priveşte şi "deduce"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei