Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 237 (5444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Operaţii pe cord la copii într-o clinică privată,singura din România care face astfel de intervenţii

Vineri, 11 Octombrie 2013 (18:21:44)

Cinci copii cu diferite malformaţii congenitale cardiovasculare grave au fost operaţi, săpătămâna aceasta, în noua secţie de Chirurgie cardiovasculară pediatrică a Spitalului Monza din Capitală, singurul spital privat din ţară în care se fac intervenţii pe inimă la copii.

"Deşi este la început, în secţia de Chirurgie cardiovasculară pediatrică, cinci copii cu diferite malformaţii congenitale cardiovasculare au fost operaţi şi astfel au primit o nouă şansă la viaţă", a spus Dorin Ionescu, director medical la Spitalul Monza.

Unitatea este singura privată şi printre puţinele din ţară în care sunt realizate operaţii pe cord la copii.

În noua secţie, copiii cu boli congenitale cardiace vor primi de asemenea diagnostic şi tratament. Îngrijirea acestora necesită proceduri şi rigori speciale, diferite faţă de cele ale adultului.

"Un centru de chirurgie cardiovasulară pediatrică presupune implementarea unei infrastructuri cu circuite speciale ale sălii de operaţie, reanimare, terapie intensivă, cu secţie de paturi, laboratoare şi explorări de specialitate. La acestea se adaugă dotările tehnologice ultraspecializate şi, bineînţeles, existenţa unei echipe de medici profesionişti, care asigură performanţa şi calitatea actului medical", a mai spus Ionescu.

În secţia de Chirurgie cardiovasculară pediatrică din cadrul Spitalului Monza îşi desfăşoară activitatea o echipă de trei specialişti, cu o experienţă şi continuitate profesională de peste 17 ani, în aceeaşi formulă: Mircea Cotul, medic primar chirurgie cardiovasculară, Antonela Mureşan, medic primar anestezist, şef de secţie ATI pediatrie, şi Simona Opriţa, medic primar cardiologie pediatrică.

Seful secţiei de Chirurgie cardiovasculară pediatrică Mircea Cotul a declarat că echipa trebuie să fie "capabilă să stabilească diagnosticul, indicaţia terapeutică optimă, care să ofere riscuri minime - dacă se intervine clasic, intervenţional sau combinat" şi să aibă şi cadre medicale care pot asigura urmărirea post-operatorie adecvată.

Întrebaţi despre costul acestor operaţii, reprezentanţii spitalului nu au dezvăluit vreo sumă, spunând în schimb că aşteaptă să încheie contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru serviciile de chirurgie cardiovasculară pediatrică.

Spitalul Monza este prezent în sistemul medical privat din România, de la sfârşitul anului 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Operaţii pe cord la copii într-o clinică privată,singura din România care face astfel de intervenţii.
 Vizualizări articol: 965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Operaţii pe cord la copii într-o clinică privată,singura din România care face astfel de intervenţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei