Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 220 (5427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme de legalitate

Fostul director al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, Romeo Adrian Răuţu, în incompatibilitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romeo Adrian Răuţu, fost director al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada când a deţinut această funcţie. Aceasta este concluzia la care au ajuns inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate şi pe care au făcut-o publică în cursul zilei de ieri.

Potrivit unui comunicat transmis redacţiei noastre, Răuţu a ocupat, în perioada 4 octombrie 2012 - 18 februarie 2013, funcția de director general al SC Servicii Comunale SA Rădăuți. În acelaşi interval, el a fost funcţionar public, mai exact angajat al Poliţiei Locale Rădăuţi.

Prin faptul că a ocupat simultan cele două funcţii, Romeo Adrian Răuţu a încălcat dispozițiile articolului 94, aliniat (2), litera c) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul […] societăţilor comerciale […]”.

„Romeo Adrian Răuţu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”, se arată în comunicatul celor de la Agenţia Naţională de Integritate.

Contactat telefonic, Romeo Adrian Răuţu a declarat că nu poate veni cu nici un punct de vedere pe marginea acestui subiect, deoarece nu a intrat în posesia unui comunicat din partea inspectorilor ANI.

„E prima dată când aud aşa ceva. Ştiu că s-au solicitat informaţii de la Primăria Rădăuţi, dar eu cred că nu am încălcat nici o lege, pentru că am fost trimis acolo (n.a. - în funcţia de director al SC Servicii Comunale SA) de către Executiv şi Consiliul Local”, a precizat Răuţu.

Cei de la ANI au mai transmis şi ce repercusiuni îl pasc pe cel descoperit în incompatibilitate.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”, au menţionat inspectorii ANI.

Decizia de ieri poate fi contestată, inclusiv în instanţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul director al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, Romeo Adrian Răuţu, în incompatibilitate.
 Vizualizări articol: 1352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Fostul director al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, Romeo Adrian Răuţu, în incompatibilitate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei