Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 220 (5427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu, după BPN: PNL va vota împotriva proiectului Guvernului privind Roşia Montană

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a reconfirmat decizia luată săptămâna trecută de către grupurile parlamentare şi care prevede că PNL va vota, în Parlament, împotriva proiectului de lege al Guvernului privind Roşia Montană.

"Roşia Montană. Proiectul de lege trimis de Guvern în Parlament referitor la exploatarea de la Roşia Montană. Nu. BPN a întărit, a reconfirmat la nivelul forului de decizie politică a întregului partid o decizie pe care grupurile parlamentare o luaseră săptămâna trecută, care înseamnă că în Parlament PNL va vota împotriva acestui proiect de lege", a spus Antonescu.

El a precizat că nu va relua argumentele acestei decizii, precizând că ele se menţin.

Antonescu a spus că, deşi aceasta este decizia fermă a PNL, transformată vineri în decizie politică nu doar la nivel parlamentar, ci şi al forului de conducere, acest lucru nu înseamnă că parlamentarii liberali nu vor participa la dezbateri, că nu vor participa la comisia specială care se va pronunţa, care va avea discuţii, întâlniri cu toţi cei care au un cuvânt de spus în această chestiune.

Antonescu a mai spus că, în momentul în care Comisia specială îşi va încheia lucrările şi se va trece la dezbaterea în plen, atunci PNL va dezvolta pe larg motivele, raţiunile, argumentele pentru care PNL votează împotriva acestui proiect de lege.

Crin Antonescu a fost întrebat dacă este posibil ca poziţia PNL să se schimbe pe subiectul Roşia Montană în situaţia în care compania canadiană va schimba metoda de exploatare prin cianuri.

"Pentru claritatea poziţiilor şi pentru a evita confuziile repetate care au apărut, este bine deocamdată să discutăm despre acest proiect şi despre poziţia acestui partid în acest Parlament. Ce se va întâmpla dacă, vom discuta dacă... Ce ar trebui să facă Gabriel Resources nu e treaba noastră. Treaba noastră şi responsabilitatea noastră este ce trebuie să facă decidenţii statului român, Parlamentul, partidele politice prin reprezentarea parlamentară şi eventual Guvernul", a răspuns liderul PNL.

Întrebat dacă decizia PNL din 2007, de a susţine interzicerea cianurilor, este nuanţată de poziţia în cazul Roşia Montană, Antonescu a spus: "Faptul că noi spunem nu acestui proiect este perfect compatibil cu acea decizie (...) Am un proiect concret, acest proiect, în acest moment, în această ţară, în acest Parlament. Răspunsul e nu şi nu e cu nimic contradictoriu sau modificator pentru decizia luată în 2007 împotriva exploatărilor cu cianuri".

Liderul deputaţilor PNL, Andrei Gerea, a fost întrebat dacă se mai justifică o deplasare a parlamentarilor PNL din comisia specială la Roşia Montană, având în vedere decizia anunţată de partid.

"În mod evident prezenţa se justifică, măcar din punct de vedere al informării şi al unui mesaj care poate fi dat locuitorilor de acolo, că nu ne sunt indiferenţi. Pentru că pe de altă parte problemele rămân şi vor fi analizate în comisie, ale cărei lucrări se vor desfăşura în cadrul Parlamentului", a afirmat Gerea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu, după BPN: PNL va vota împotriva proiectului Guvernului privind Roşia Montană.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.95/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 20 voturi
Antonescu, după BPN: PNL va vota împotriva proiectului Guvernului privind Roşia Montană5.0520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei