Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 220 (5427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În grafic

Casa de Asigurări de Sănătate, la zi cu plata către farmacii a medicamentelor subvenţionate de stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava nu are datorii faţă de farmaciile cu care se află în contract pentru eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite către bolnavii din judeţ. Declaraţia aparţine preşedintelui director general al instituţiei, Adela Băişanu, care spune că plăţile pentru medicamentele subvenţionate de stat sunt în grafic. Într-un comunicat de presă transmis ieri, şeful CAS Suceava a arătat că,în fiecare lună, se decontează consumul de medicamente compensate şi gratuite aferent unei perioade de două luni. Ea a explicat că, în conformitate cu prevederile Contractului cadru şi Normelor de aplicare a acestuia în 2013, începând cu luna aprilie a acestui an, plata medicamentelor subvenţionate eliberate de farmacii se realizează în termen de 90 de zile după depunerea facturilor, spre deosebire de termenul de decontare prevăzut în legislaţia anului trecut, de 210 zile.

 

În septembrie, deconturile la farmacii se vor ridica la 16 milioane de lei

Astfel, în luna august 2013 s-au efectuat plăţi pentru medicamentele compensate şi gratuite eliberate către asiguraţi în lunile octombrie 2012 şi aprilie 2013, în valoare de 16,5 milioane lei. Urmează ca în această lună să se deconteze suma de 16 milioane lei pentru medicamentele subvenţionate eliberate în lunile noiembrie 2012 şi mai 2013, a precizat Adela Băişanu.

Ea a adăugat că acelaşi mecanism de plăţi este valabil şi pentru medicamentele şi materialele sanitare de care beneficiază asiguraţii înscrişi în Programele naţionale de sănătate (diabet, oncologie, posttransplant etc.). La acest capitol, CAS Suceava a decontat în luna august a acestui an 6,5 milioane lei (din care cinci milioane lei pentru farmacii şi 1,5 milioane lei pentru spitale) pentru consumul aferent lunilor februarie 2013 şi mai 2013. În luna septembrie se va plăti consumul aferent lunilor martie 2013 şi iunie 2013, în valoare de 5,8 milioane lei (din care 4,6 milioane lei pentru farmacii şi 1,2 milioane lei pentru spitale), a completat şeful CAS Suceava.

Adela Băişanu a subliniat că, respectând acest calendar de plăţi, în luna decembrie se vor deconta medicamentele compensate şi gratuite eliberate către asiguraţi în lunile februarie 2013 şi august 2013, precum şi medicamentele şi materialele sanitare eliberate asiguraţilor înscrişi în Programele naţionale de sănătate în luna septembrie 2013.

“Acest efort financiar are rolul de a respecta angajamentele de plată asumate de Guvernul României cu partenerii internaţionali”, a punctat Adela Băişanu.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa de Asigurări de Sănătate, la zi cu plata către farmacii a medicamentelor subvenţionate de stat.
 Vizualizări articol: 2006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.72/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 18 voturi
Casa de Asigurări de Sănătate, la zi cu plata către farmacii a medicamentelor subvenţionate de stat4.7518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SALUTARE USL SI PNL ACEIASI MIZERIE trimis de
(21 sep 2013, 19:44:56
DNA BAISANU AR TREBUI SA-SI VADA DE SANATATEA,SPUSELE EI NU SE ADEVERESC,PE LANGA CA MURDARIT UN MEDIC DINTR-O LOCALITATE SUCEVEANA,PE MOTIV"CA ESTE ARDELEAN",DANSA FACE DISCRIMINARI,L-A LASAT FARA CONTRACT,MOTIVAND CA ARE 11.600 DE RONI LA FONDUL DE SANATATE,DUPA CE L-A LASAT ILEGAL FARA CONTRACT CU CJAS SUCEVEA,ACUMA MAI FACE PE SFANTA CA CASA DE SANATATE NU ARE DATORII FATA DE FARMACII,E MAFIA SI MAI MARE DRAGII MEI TOVARASII DIN USL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei