Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 218 (5425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

An şcolar nou, modificări noi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A început un nou an şcolar! Bucuriile, emoţiile, speranţele, temerile se regăsesc în inimile şi pe chipurile copiilor şi părinţilor.

Anul şcolar 2013-2014 aduce o serie de modificări:

-        Introducerea Evaluărilor Naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a este o măsură care îşi propune să îmbunătăţească rezultatele elevilor la finalul clasei a VIII-a, prin monitorizarea constantă a activităţii şcolare.

-        În calculul mediei de admitere la liceu, Evaluarea Naţională va avea o pondere mai mare, de 75 la sută, în timp ce media notelor din gimnaziu va conta în proporţie de 25%. Această măsură este argumentată de Ministerul Educaţiei Naţionale prin faptul că anul acesta s-au observat diferenţe mari între notele obţinute la clasă pe parcursul anilor şcolari şi media obţinută de elevi la Evaluarea Naţională.

-        Simularea bacalaureatului se introduce şi la clasa a XI-a.

-        Elevii din ciclul primar vor putea alege din trei discipline opţionale noi: "Educaţie pentru societate", "Filosofie pentru copii" şi "Educaţie financiară" (ultimele două sunt recomandate claselor a III-a şi/sau a IV-a).

-        Inspecţiile la clasă sunt declarate de către Ministerul Educaţiei prioritate a anului şcolar 2013-2014.

-        În noul an şcolar vor fi introduse controale care vor urmări prezenţa la şcoală. Ghiozdanele vor putea fi verificate, se poate recurge şi la percheziţii corporale acolo unde există suspiciuni întemeiate că elevii ar avea asupra lor obiecte interzise în şcoală.

-        Semestrele şcolare sunt împărţite în mod egal, după următoarea structură:

Semestrul I a început luni, 16 septembrie 2013 şi se încheie vineri, 31 ianuarie 2014. Vacanţa de iarnă are doar două săptămâni, de sâmbătă 21 decembrie 2013 până duminică 5 ianuarie 2014. Clasele învăţământului primar şi grupele învăţământului preşcolar vor avea o săptămână de vacanţă între 2 şi 10 noiembrie 2013.

Vacanţa intersemestrială cu durata de o săptămâna este programată între 1-9 februarie 2014.

Semestrul al II-lea începe luni, 10 februarie 2014 şi se încheie vineri, 20 iunie 2014. Vacanţa de primăvară începe sâmbătă, 12 aprilie 2014 şi se încheie marţi, 22 aprilie 2014. Înaintea acesteia, săptămâna 7-11 aprilie 2014 este dedicată programului “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, care are un orar specific, activităţi extracurriculare şi extraşcolare.

Vacanţa de vară începe sâmbătă, 21 iunie 2014 şi se încheie duminică, 14 septembrie 2014.

Excepţii: Clasele a VIII-a încheie cursurile la 13 iunie 2014, iar clasele a XII-a la 30 mai 2014. Disciplinele la care se susţin examenele rămân aceleaşi atât la Evaluarea Naţională cât şi la Bacalaureat.

         Anul acesta şcolar aduce schimbări în sistemele de educaţie ale mai multor ţări europene. Franţa s-a ocupat de orar, Marea Britanie a introdus noţiuni de programare pe calculator de la vârsta de 5 ani şi programe care să-i înveţe pe copii să se protejeze pe internet, România a introdus mai multe testări şi materii ...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului An şcolar nou, modificări noi.
 Vizualizări articol: 7788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
An şcolar nou, modificări noi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei