Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 220 (5427)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Cornu Luncii

„Cultul Eroilor” şi armata îl comemorează pe eroul Ion Grosaru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe 21 septembrie 2007, la ora 11.00, într-o misiune de patrulare în Kandahar, Irak, unde armata română participa în teatrele de operaţii pentru menţinerea păcii, a căzut la datorie sublocotenent post mortem Ion Grosaru, care se afla într-un TAB împreună cu alţi cinci militari. Când TAB-ul a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat, s-a produs explozia, blindatul fiind avariat. Deşi îndeplinea o funcţie care i-ar fi permis să iasă printre primii din TAB-ul în flăcări, Ion Grosaru i-a ajutat pe cei răniţi să-şi salveze viaţa. În momentul când încerca să părăsească transportorul amfibiu blindat, muniţia din acesta a explodat, luându-i viaţa soldatului sucevean.

Marius Iov, unul dintre colegii rămaşi în viaţă dar care şi-a pierdut vederea în urma acestui accident, de fiecare dată când vine la mormântul lui Ion Grosaru, pipăie cu bastonul alb mormântul şi spune: “Ioane, mi-ai salvat viaţa şi îmi pare rău că nu pot să îţi văd mormântul, te voi păstra mereu în suflet”.

În fiecare an de la moartea eroului Ion Grosaru, pe 21 septembrie, Asociaţia “Cultul Eroilor” împreună cu familia, colegii din Batalionul “Scorpionii Galbeni” din Timişoara, din care a făcut parte şi Ion Grosaru, biserica din satul Păiseni şi Primăria comunei Cornu Luncii, continuă să îl comemoreze pe sublocotenent post mortem Ion Grosaru.

Astăzi, la ora 11.00, la mormântul din Păiseni unde îşi doarme somnul de veci Ion Grosaru va avea loc un parastas, slujba de pomenire fiind oficiată de preotul paroh Vasile Ungureanu. Aşa cum am aflat de la maistrul militar principal (r) Dumitru Davidel, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei “Cultul Eroilor”, vor fi depuse coroane de flori, din partea colegilor din Timişoara, a Primăriei Cornu Luncii şi Asociaţiei “Cultul Eroilor” după care elevii şcolii din Păiseni, şcoală care poartă numele eroului, vor recita poezii scrise de Ion Grosaru, din volumele “Pasărea de ceară” şi “Chemare din necunoscut”.

“Mulţumim conducerii Ministerului Apărării Naţionale, care, prin doamna colonel Elena Popescu, a participat de fiecare data la aceste evenimente, ajutând familia eroului, material şi spiritual, şi primarului ing. Gheorghe Fron, care în urma propunerii făcute Consiliului Local Cornu Luncii a decernat de Ziua Eroilor titlul de Cetăţean de Onoare lui Ion Grosaru”, a spus Dumitru Davidel, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei “Cultul Eroilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cultul Eroilor” şi armata îl comemorează pe eroul Ion Grosaru.
 Vizualizări articol: 1534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Cultul Eroilor” şi armata îl comemorează pe eroul Ion Grosaru5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei