Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 213 (5420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Simfonii de toamnă”, ediţia a II-a

Regal de muzică clasică susţinut de aproape 150 de artişti ieşeni, astăzi, în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii sunt aşteptaţi astăzi, de la ora 19:30, pe esplanada Consiliului Judeţean Suceava, la un concert extraordinar, un regal de muzică clasică, intitulat „Simfonii de toamnă”, ediţia a II-a. Iubitorii de muzică vor petrece clipe speciale în compania artiştilor de la Opera Naţională Română din Iaşi, care vor interpreta arii celebre. În repertoriul pregătit pentru această ediţie a evenimentului sunt incluse piese aparţinând compozitorilor Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, Wolfgang Amadeus Mozart, Ceaikovski, Georges Bizet şi mulţi alţii.

 

Repertoriu accesibil unui public cât mai divers

În cadrul unei scurte conferinţe de presă, atipice putem spune, sub cortina scenei pe care astăzi artiştii ieşeni vor evolua în “Simfoniile toamnei”, cortină care ne-a apărat şi de ploaia torenţială care s-a abătut ieri după-amiază la Suceava, managerul Operei Naţionale Romane Iaşi, Beatrice Rancea, a spus că „este o onoare pentru noi să susţinem un spectacol în aer liber în faţa sucevenilor, şi pentru asta le mulţumim din suflet organizatorilor, care au făcut eforturi deosebite ca acest eveniment să aibă loc”.

Artista i-a îndemnat pe suceveni să vină în număr cât mai mare la acest eveniment cultural deosebit, în care sunt implicate circa 150 de persoane, Orhestra Operei Naţionale din Iaşi, corul şi solişti vocali ai operei, sub bagheta tânărului dirijor Gabriel Bebeşelea, laureat la diferite concursuri internaţionale, unul dintre cei mai buni dirijori români ai momentului.

„Repertoriul ales de noi este unul consacrat, accesibil, arii celebre, şlagăre ale operei, menite a face genul liric accesibil unui public cât mai divers. Este, dacă vreţi, repertoriul care i-a adus popularitatea şi marelui tenor Lucian Pavarotti”, a explicat Beatrice Rancea.

Astfel de spectacole, a mai completat artista, au avut mare succes şi la publicul din Iaşi.

 

„Vrem ca acest eveniment să devină o tradiţie la Suceava”

Dan Cuşnir, manager de proiect, a declarat ieri că se aşteaptă la circa 3.500 de spectatori. „Având o echipă plină de entuziasm, în mai puţin de zece zile am organizat întreg evenimentul. Dacă anul trecut am montat 1.200 de scaune, anul acesta avem 2.500. Noi credem că am făcut un pas mare invitând în acest an Opera Naţională Română din Iaşi, care va prezenta un spectacol extraordinar. Vremea, am informaţii, va fi frumoasă, fără ploaie, aşa că aşteptăm cât mai multă lume la concert”, a declarat Dan Cuşnir.

Accesul la concert se va face doar pe bază de invitaţie, pe care o puteţi obţine de la membrii Clubului Rotary Suceava Bucovina, organizatorul evenimentului. Președintele Clubului Rotary Suceava, Florin Apetroaei, a spus că mesajul cu care membrii Clubului au demarat organizarea acestui proiect, „şi anul acesta, după ecourile frumoase de la prima ediţie a proiectului”, a fost „Dăruiţi comunităţii, împreună cu Rotary”. „Vrem ca acest eveniment să devină o tradiţie la Suceava”, a completat Florin Apetroaei.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt Betty Ice, Grupul de Firme Calcarul şi Centrul de Diagnosticare Explora.

Proiectul este susţinut şi de nume importante din mediul de afaceri local, din şi din rândul autorităţilor locale şi mass-media.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regal de muzică clasică susţinut de aproape 150 de artişti ieşeni, astăzi, în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Regal de muzică clasică susţinut de aproape 150 de artişti ieşeni, astăzi, în centrul Sucevei4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei