Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 213 (5420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noaptea Cercetătorilor, pe 27 septembrie, în Suceava şi în mai multe oraşe din ţară

Peste 300 de oraşe europene, inclusiv româneşti, vor sărbători Noaptea Cercetătorilor pe 27 septembrie, la eveniment urmând să participe sute de oameni de ştiinţă.

Pe 27 septembrie, în Bucureşti, Suceava, Piatra Neamţ, Tulcea, Sinaia, Braşov, Oradea şi Galaţi, cercetătorii fac o demonstraţie în direct a activităţii lor de laborator, la care toată lumea este invitată.

Diferite institute de cercetare, precum Centrul de Studii Complexe, Institutul Naţional de Cercetare în Sport, Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiilor, Institutul de Fizică Atomică, Inspectoratul General al Poliţiei şi Facultatea de Geografie, împreună cu parteneri preocupaţi de ştiinţă şi cercetare, precum Discovery Channel, vor fi prezenţi la eveniment, cu demonstraţii practice, experimente şi concursuri pentru copii între 9 şi 99 de ani.

Vizitatorii vor avea ocazia să afle cum funcţionează roboţii, cum pot conduce o maşină doar cu puterea minţii, ce înseamnă să fii cercetător şi vor putea să participe la concursurile şi provocările ştiinţifice din timpul evenimentului.

Evenimentul se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene, şi îşi propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Primul eveniment european de acest tip a fost organizat în 2005 şi a atras până în prezent 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Ediţia din 2012 a atras peste 25.000 de vizitatori în România, în cele şapte oraşe organizatoare.

La eveniment este aşteptat publicul larg, indiferent de vârstă şi experienţă ştiinţifică. Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Până la data evenimentului, sunt aşteptate şi ultimele înscrieri în concursul Laboratorul anului 2099, care dă şansa pasionaţilor de ştiinţă să arate perspectiva lor asupra laboratorului viitorului.

Evenimentul este organizat în România sub egida Uniunii Europene, de Target Active Training şi Asociaţia Invenio, în parteneriat cu Anticipaţia, parte a grupului Nemira, Poliţia Română, Centrul de Studii Complexe, Institutul Naţional de Cercetare în Sport şi Europa FM.

Proiectul se desfăşoară în România din anul 2006.

Mai multe informaţii despre concurs, despre oraşele organizatoare şi programul evenimentului pot fi găsite pewww.noapteacercetatorilor.eu şi www.facebook.com/ResearchersNightRomania.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noaptea Cercetătorilor, pe 27 septembrie, în Suceava şi în mai multe oraşe din ţară.
 Vizualizări articol: 1059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noaptea Cercetătorilor, pe 27 septembrie, în Suceava şi în mai multe oraşe din ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei