Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 213 (5420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interes

Primăria Suceava a început să primească solicitări pentru încredinţarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intenţia municipalităţii sucevene de a externaliza serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân este privită cu interes de mai multe asociaţii de protecţie a animalelor sau chiar de firme care prestează servicii veterinare.

Cea mai recentă propunere în acest sens vine din partea societăţii Scoobyvet SRL, reprezentată de doctorul Ioan Gabriel Gaşpar.

„Solicitarea noastră vine în întâmpinarea rezolvării unei probleme importante a întregii comunităţi, problemă generată de numărul mare de câini comunitari care creează disconfort, stres şi atentat la sănătatea publică”, se arată în solicitarea de preluare a serviciului de ecarisaj al municipalităţii.

Ca şi atuuri, cei de la Scoobyvet au menţionat buna colaborare pe care o au cu fundaţiile care se ocupă de identificarea, sterilizarea şi adopţia câinilor comunitari, cât şi faptul că în cadrul societăţii îşi desfăşoară activitatea trei medici veterinari.

„Prin activitatea noastră putem asigura capturarea şi transportul câinilor în condiţii civilizate, identificarea cu mijloace moderne, sterilizarea şi îngrijirea post-operatorie, adăpostirea precum şi eutanasierea, atunci când situaţia o impune”, se mai precizează în scrisoarea de intenţie transmisă conducerii Primăriei Suceava.

Primarul Ion Lungu consideră că, cu cât mai mare este numărul celor care se arată interesaţi de preluarea acestei activităţi, cu atât mai bine se va putea rezolva problema câinilor vagabonzi, fără a se apela la soluţii extreme.

„Dacă sunt mai multe asociaţii care se preocupă de soarta câinilor, să le găsească stăpân, aici sau peste hotare, cu atât mai mulţi câini vor putea fi salvaţi, fără ca cetăţenii să mai aibă grija câinilor de pe străzi”, consideră primarul Sucevei, Ion Lungu.

Acesta a precizat că indiferent de cine va prelua în gestiune adăposturile de câini din lunca Sucevei, acesta va avea obligația de a captura toți câinii de pe străzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava a început să primească solicitări pentru încredinţarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân.
 Vizualizări articol: 1877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Suceava a început să primească solicitări pentru încredinţarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Câini fără stăpân trimis de
(13 sep 2013, 12:15:56
Primarul Sucevei, Ion Lungu sa-i adune mai intai de pe strazi si dupa aceea sa negocieze cum vrea el cu Asociatiile conduse de doctori care vor caini. Asta este o cacialma a lui Lungu ca sa mai lungeasca problema cainilor. Este foarte clar: FARA CAINI PE STRAZI.
2.   Si credeti ca asa usor scapam de probleme trimis de
(13 sep 2013, 23:06:19
Strangerea tuturor cainilor de pe strada va conduce la alta problema: inmultirea pisicilor, pentru ca nu vor mai avea competitori pentru hrana. Si in fiecare primavara vom avea mult mai multe concerte gratuite...si daca aceasta ar fi singurul inconvenient...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei