Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 213 (5420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Între golănie și isterie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dominată de golănie și dezbrăcată de orice credință doctrinară, politica a reușit la noi să compromită tot. Prin alte părți ea încă e materie primă în stâlpii care susțin și dau rezistență democratică unei națiuni. Cum de am ajuns aici și, istoricește, atât de rapid? În primul rând, prin sita prea rară care a cernut, lăsând să curgă prin ea preponderant, rahatul și neghina. Abia mascându-și solemna mediocritate, cine a vrut și cine n-a vrut a ajuns politician. Prostul satului poate fi, nu arareori, primar, iar hoțul hoților președinte de țară.

Isteria, anexă și adjutant al golăniei, mi-a fost confirmată ieri și arătată cu fața ei grotească. Tragedia sfârtecării unui copilaș, ziua în amiaza mare, într-o capitală cu peste două milioane de locuitori, de fiare sălbatice, a destupat uriașele noastre rezervoare de isterie individuală, dar și colectivă. Cu o viteză amețitoare, cât încă nu s-a zvântat țărâna aruncată pe sicriul băiețelului înmormântat sub formă de bucăți disparate, lacrimile pentru copil s-au schimbat în lacrimi pentru fiarele care au ucis. O doctoriță, pe care o cunosc din bogatul ei CV de isterii, își gratulează cu complimentul de a fi ba tâmpită, ba idioată o vecină de platou care îndrăznise să ceară închiderea maidanezilor sălbăticiți și agresivi în țarcuri și eutanasierea celor dovediți ucigași. Doctorița e convinsă că mortul, copilul, plâns până ieri de o lume, ”a făcut ceva”, a dat în câine, l-o fi insultat în vreun fel așa că, pe cale logică, bine i-a făcut de l-a mâncat. Și mă-sa mare de ce nu era acolo? Păi dacă era nu-i exclus, având în vedere că era o haită în zonă, o haită de câini sălbatici care-s veri primari de sânge și comportament cu lupii, să fi fost ronțăită și ea, ca bunicuța Scufiței Roșii, dimpreună cu nepotul. Isteria, în forme amețitoare, s-a suit în Parlament și a îmbrăcat pe stradă și alte forme, bestiale, în care patrupede, nu neapărat cele vinovate, sunt spânzurate de copaci și belite cu toporul. Speriat de isteria politică, uitasem isteria așa-zisei societăți civile. Păi dacă societatea civilă se prezintă cu o doctoriță apucată și un spânzurător de maidanezi, mai bine lipsă.

Am văzut, deci, și fața, cu mediocrități pomădate, a societății civile, țâfnoasă, nesinceră, sărind ca arsă prin niște cucoane cărora le vârâse cineva un ardei iute în popou și stăteau mai mult în aer decât pe scaun. Apariția ei, a acestei societăți, de miloși agresivi și de spânzurători de animale iubitori de dreptate, e totuși episodică. În serialul cu episoade interminabile al politicii, societatea civilă, chiar în formele caricaturale descrise mai sus, joacă rar. Scena le rămâne politicienilor. Mulți, mult prea mulți, unii ajunși în vârfuri, se divulgă drept ceea ce sunt – niște golani nesătui, puși pe îmbogățire și gata oricând să dea țara pe nimic, adică pe sute de milioane de euro care să le intre lor în buzunar. Care-s golanii care ne trădează zilnic și ne consideră boi? Deschideți, dacă vă puteți învinge greața, televizorul, și-i veți descoperi veroși, sub pomada exersatei lor mediocrități.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Între golănie și isterie.
 Vizualizări articol: 3921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Între golănie și isterie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dintii trimis de
(13 sep 2013, 11:29:07
daca nu-ti bagai un pic clontii in c...lui Base parca nu erai tu...cretinule
2.   * trimis de
(14 sep 2013, 18:21:12
alături de blestemele pe lângă care zilnic mergi
'cerci să pui pe răboj ceva gânduri, don't do it !
fatalitatea dezordinii generale .. generează legi
peste şatrapia scenariului vieţii ( .. de netrăit )

din oglindă te priveşte un trup firav, diform
politica îşi ocultează propria sa neputinţă
dur (până la tristeţe) vreau să fiu şi transform
entuziasmul (de sorgintă infantilă) în biruinţă

sad

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei