Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 213 (5420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Bravo, Allah!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

M-a uns la inimă victoria echipei de fotbal a Turciei la Bucureşti. Da, mi-a stăruit şi mie o vreme în minte imaginea turcului de pe vremuri, care ne rupea cu biruri şi peşcheşuri, după care ne viola strămoaşele. Dar acum mi-a trecut. Nici nu mai cred în adevărul ei. Să nu uităm cum repeta vodă Ştefan cel Mare: „decât prieten cu rusul, mai bine slugă la turci”. Ştia el ce ştia. Cert e că voievozii noştri se bucurau de ibovnice care se ştergeau la cur cu şomoiogul de paie şi aveau un tufiş pubian în care insectele se veseleau ca-n paradis, în timp ce sultanii se bucurau de bunăciuni epilate şi cu bucuţe roz, cum rezultă şi din serialul de mare succes „Suleiman”. Sper că n-aţi ratat ultimul episod, ăla în care...

Dar să revenim în contemporaneitate. Turcii au comunităţi importante răspândite în Europa. Numai în Germania sunt câteva milioane, iar în Viena populează majoritar un cartier întreg, Ottakringer. E mare diferenţă între comportamentul lor la export şi comportamentul nostru. Infracţiunea la ei e un fenomen izolat; nu este regula, ca la noi. Nu o să auzi de vreun clan conduneanu îmbrăcat în şalvari şi cu fes. Nu o să auzi de reţele de târfe date la produs, nici de grupări criminale specializate în clonarea cardurilor. Nu o să citeşti nici de reţele de cerşetori, conduse de vreun tcaciuc răpănos. Nu o să auzi nici de furturi din buzunare. Turcii sunt oameni cuminţi şi muncitori. Cu frică de Allah. Fotbalul e una din puţinele lor defulări.

M-a uns la inimă victoria lor, fiindcă detest fotbalul românesc. Tot ce înseamnă el, de la mircea sandu şi bâlbâitul ăla de mitică dragomir, până la antrenorul „Stelei” şi împuţita aia de nevastă a lui. De la clanul becali, până la firma care a semănat gazonul pe Arena din Bucureşti. De la suporteri de lux ca urâtul băsescu sau cap pătrat ponta, până la microbistul burtos, care vine pe stadion să-l omoare pe suporterul adversarilor. De la fotbalistul nostru în prag de idioţenie, până la târfele lui, care au depăşit de mult pragul idioţeniei. De la ziariştii sportivi analfabeţi, până la primarii care ciopârţesc bugetele locale ca să menţină în viaţă echipe fantomă. De la meciurile trucate din campionat, până la procurorii care-şi încasează partea ca să tacă.

Aşa că bravo, Turcia! Bravo, Allah!

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bravo, Allah!.
 Vizualizări articol: 2907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Bravo, Allah!4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tampitule trimis de
(13 sep 2013, 11:32:23
daca nu-ti bagai un pic clontii in c.. lui Base parca nu erai tu...obsedatule...
2.   Allahu akbar ! trimis de
(14 sep 2013, 19:20:10
Asta cu„cap pătrat” mi-a plăcut.Parcă am mai întâlnit-o pe la un editorial de-al lui Avramescu la comentarii.Ăla cu javrele asasine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei