Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 213 (5420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Asociaţia „Plaiul Bucovinei” eliberează gratuit adeverinţe prin care se recunoaşte statutul de crescător de bovine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de marţi, 17 septembrie, Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) primeşte dosarele pentru prima de exploataţie Bovine, subvenţie ce se acordă crescătorilor de animale ca parte din schemele de plăţi naţionale complementare directe din sectorul zootehnic. Pentru a putea beneficia de această facilitate, crescătorii de bovine trebuie să depună la dosar şi o adeverinţă prin care li se recunoaşte acest statut.

„Vreau să-i anunţ pe toţi crescătorii de bovine că Asociaţia <Plaiul Bucovinei>Suceava întruneşte toate condiţiile pentru a elibera astfel de adeverinţe. De asemenea, asociaţia noastră va elibera gratuit adeverinţele prin care se recunoaşte statutul de crescător de bovine. Îi rog pe crescătorii de bovine să ne caute la adresa noastră, din Suceava, din strada Slătioarei, numărul 31, în incinta sediului Oficiului pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie, sau la numărul de telefon 0732 700000”, a declarat Vasile Blănari, preşedintele Asociaţiei „Plaiul Bucovinei” Suceava.

Dosarele pentru acordarea de subvenţii se depun în perioada 17 septembrie – 28 octombrie 2013 şi trebuie să conţină următoarele documente: cererea de solicitare, copia de pe buletin/carte de identitate, codul unic de înregistrare/certificate de înregistrare, copie de pe paşaportul fiecărui animal pentru care se solicită prima/ copie după documentele care atestă ieşirile din efective, copie de pe dovada de înregistrare a beneficiarului în sistemul de administrare a cotelor de lapte, în anul 2012/2013, adeverinţă emisă prin proceduri SNIIA de către medicul veterinar, care atestă că bovinele existente în exploataţie sunt cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale.

Producătorii agricoli pot încasa prime, o singură dată pe an, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pentru următoarele scheme: schema decuplată de producţie în sectorul lapte, schema decuplată de producţie în sectorul carne.

Pentru schema decuplată de producţie în sectorul lapte, condiţiile sunt următoarele: exploataţia de bovine să fie înregistrată în RNE la data solicitării primei, solicitantul să fie înregistrat în sistemul de administrare a cotei de lapte în anul 2012/2013, solicitantul să fi livrat/sau vândut o cantitate de minim 3 tone lapte în anul 2012/2013.

Pentru schema decuplată de producţie în sectorul carne, condiţiile de obţinere a primei prevăd următoarele: solicitantul să deţină un efectiv de minim trei capete bovine cu vârsta de minim 16 luni la data de 31 ianuarie 2013, exploataţia să fie înregistrată în RNE la data de 31 ianuarie 2013.

Prima pentru schema bovinelor de carne se acordă pentru minim trei capete bovine cu vârsta de minim 16 luni, precum şi pentru tineretul bovin mascul/femel cu vârsta de minim şapte luni, existent în exploataţie la data de referinţă, respectiv 31 ianuarie 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia „Plaiul Bucovinei” eliberează gratuit adeverinţe prin care se recunoaşte statutul de crescător de bovine.
 Vizualizări articol: 1757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asociaţia „Plaiul Bucovinei” eliberează gratuit adeverinţe prin care se recunoaşte statutul de crescător de bovine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei