Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 213 (5420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Municipiul Suceava

Elveţienii au dat „undă verde” demarării a trei proiecte, în valoare de şapte milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii municipiului Suceava vor fi beneficiarii a trei proiecte în valoare de aproximativ şapte milioane de euro, bani puşi la dispoziţie gratuit de către elveţieni, prin intermediul Ambasadei Elveţiei, ai cărei reprezentanţi au fost ieri la Suceava.

Aceştia au fost în teren, vizualizând fiecare dintre obiectivele de investiţii prinse în proiectele întocmite de către municipalitatea suceveană, pentru ca la final să semneze acordul de finanţare pentru studiul de fezabilitate şi pentru consultanţă, pentru proiectele cu o valoare totală de 8.510.000 de franci elveţieni.

Primarul Ion Lungu le-a expus în teren fiecare obiectiv de investiţie propus spre finanţare din bani elveţieni.

„Am vizitat străzile şi cartierele care vor beneficia de un nou sistem de iluminat public, începând cu George Enescu, strada Universităţii, Traian Vuia, Cernăuţi şi Grigore Alexandru Ghica”, a exemplificat primarul Sucevei. Valoarea proiectului de modernizare a iluminatului public este de aproape cinci milioane de franci elveţieni.

Bazarul nu putea lipsi din programul de vizitare în teren a obiectivelor de investiţii, deoarece acolo, tot cu finanţare elveţiană, urmează să fie montat un sistem de încălzire economic şi ecologic, investiţia fiind evaluată la 1.578.000 de franci elveţieni.

Nu îl ultimul rând, elveţienii au vizitat parcările subterane din centrul municipiului, acolo unde vor fi montate primele prize de alimentare a autovehiculelor electrice. Ion Lungu a precizat că alte prize de încărcare vor fi montate şi la benzinăriile din municipiu, primii consumatori fiind cele 18 vehicule electrice care vor intra în dotarea primăriei, achiziţia lor urmând să fie făcută tot din fonduri elveţiene. Valoarea fondurilor puse la dispoziţie pe acest proiect este de 1.942.000 franci elveţieni.

Vizita responsabilului economic al Ambasadei Elveţiei, Daniel Menebhi, şi cea a şefului biroului de investiţii elveţiene în România, Thomas Stauffer, a fost un pas esenţial pentru acceptarea proiectelor depuse de Primăria Suceava, care au fost selectate în urma unui concurs de proiecte desfăşurat la nivel naţional.

„Am semnat deja acordul de finanţare pentru studiul de fezabilitate şi pentru consultanţă şi sunt convins că până pe 1 decembrie vom putea depune proiectele tehnice, astfel încât din 2014 să scoatem la licitaţie şi să implementăm cele trei proiecte. Reprezentanţii Ambasadei Elveţiei au apreciat că noi am avut cele mai bune proiecte din ţară, ne-au felicitat pentru ele, iar eu le-am mulţumit, din partea sucevenilor, pentru punerea la dispoziţie a acestei sume nerambursabile, de aproape 7 milioane de euro”, a declarat primarul Ion Lungu.

Finanţările puse la dispoziţia Sucevei de către Ambasada Elveţiei fac parte din cele  37 de milioane de franci elveţieni, finanţare nerambursabilă, de care vor beneficia patru municipii din România, în baza proiectelor depuse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elveţienii au dat „undă verde” demarării a trei proiecte, în valoare de şapte milioane de euro.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Elveţienii au dat „undă verde” demarării a trei proiecte, în valoare de şapte milioane de euro2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gargara, gratis se da toata tara. trimis de
(13 sep 2013, 19:06:58
Gratuit nu-i decat prostia. Daca occidentalul iti da ceva gratis atunci inseamna ca te fura romanul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei