Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 129 (5336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La cererea DIICOT

Încă o persoană arestată în dosarul facturilor fiscale fictive de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tribunalul Suceava a dispus ieri arestarea preventivă a încă unui suspect în fraudele cu facturi fiscale fictive de milioane de euro, dosar în care au fost puşi sub acuzare zeci de patroni de societăţi comerciale din judeţ, dar şi din ţară, care s-au folosit de facturile măsluite pentru a se sustrage de la plata TVA-ului şi impozitului pe profit datorat statului.

Suspectul arestat se numeşte Mugurel Stănescu, are 20 de ani, şi este din oraşul Salcea. El a ajuns în spatele gratiilor sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Mugurel Stănescu, susţin anchetatorii, face parte dintre gruparea de romi din Salcea care a pus la cale această megaescrocherie. Astfel, arată procurorii Direcţiei de Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Mugurel Stănescu, alături de complicii săi, „au emis către societăți comerciale ai căror administratori s-au arătat interesați în a-şi diminua baza impozabilă, facturi fictive de marfă care au fost introduse în contabilitatea societăților beneficiare, oferindu-le acestora, în unele cazuri, şi sume de bani pentru ca așa-zişii cumpărători să facă viramente bancare către societățile emitente ale facturilor fiscale fictive, încercând astfel să dea o legitimitate şi o aparență de legalitate tranzacțiilor comerciale efectuate”.

 

Gruparea, anihilată în urma a 167 de percheziţii

Acelaşi Mugurel Stănescu şi alţi inculpaţi în acest dosar sunt acuzaţi că au iniţiat un circuit de spălare de bani proveniţi din evaziune fiscală, între firmele controlate de membrii grupului infracţional organizat şi firmele beneficiare ale facturilor fiscale fictive, având loc tranzacţii bancare importante cu scopul de a disimula originea ilicită a sumelor de bani provenite din acte de evaziune fiscală. „În acest circuit au intrat şi alte societăţi folosite ca <paravan>, precum SC Kocotas Nicol SRL, SC Eden’s Range SRL , SC Cata Iasmin SRL, SC Ganesha Dream SRL , SC Trust Invest Busines SRL, ş.a. , societăţi în contul cărora sumele în cauză erau virate iar, în aceeaşi zi, conturile lor erau debitate cu sume similare către firmele controlate de membrii grupului infracţional organizat, imediat fiind retrase în numerar de membrii grupării în baza unor documente justificative fictive (borderouri de achiziţii, facturi fiscale, contracte)”.

Pentru anihilarea acestei grupări care şi-a extins tentaculele în toată ţară, la începutul săptămânii trecute s-au făcutnu mai puţin de 167 de percheziţii, la Suceava, dar şi în alte judeţe din ţară. La sediul DIICOT Suceava au fost aduse pentru audieri nu mai puţin de 92 de persoane, dintre care 36 au primit ordonanţe de reţinere. Procurorii DIICOT Suceava au dus un lot de 30 de persoane la arestare, 15 primind ordonanţe de reţinere. La recurs, opt dintre arestaţi au fost eliberaţi din arest, fiind lăsaţi să se întoarcă acasă, cu interdicţia de a părăsi ţara. Prejudiciul în acest dosar se ridică la suma de 10 milioane de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o persoană arestată în dosarul facturilor fiscale fictive de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 2916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Încă o persoană arestată în dosarul facturilor fiscale fictive de milioane de euro5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei