Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 129 (5336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Candidaţi

6.530 de elevi s-au înscris pentru a susţine bacalaureatul în această vară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conform calendarului de desfăşurare a examenului de bacalaureat, candidaţii au avut la dispoziţie perioada 27-31 mai pentru a se înscrie la susţinerea bacului în sesiunea iunie-iulie 2013.

Potrivit unei situaţii întocmite de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, din cei 7.700 de absolvenţi de liceu ai promoţiei 2013, s-au înscris pentru susţinerea bacalaureatului 5.645 de elevi, 2.055 de absolvenţi alegând să nu susţină examenul. În plus, 885 de absolvenţi ai promoţiilor anterioare vor fi evaluaţi în prima sesiune a examenului de bac.

 

2.055 de absolvenţi de liceu au spus „pas” primei sesiuni a examenului

Potrivit insp. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ, „diferenţe mai mari între numărul absolvenţilor din acest an şi numărul înscrişilor se întâlnesc în cazul liceelor particulare. Totodată, elevilor care au încheiat clasa a XII-a, dar care au corigenţe sau au situaţia neîncheiată, nu le este permisă înscrierea în această sesiune a bacalaureatului”. 

Metodologia permite accesul, în prima sesiune a examenului de bacalaureat, doar absolvenţilor care nu au nici o medie sub 5, sesiunea de vară a bacului fiind doar pentru cei care promovează ciclul liceal. Cei aflaţi în stare de corigenţă vor putea da examenul abia în toamnă, după susţinerea corigenţelor.

 

Bacalaureatul din acest an va fi susţinut în 21 de centre de examen

La Liceul Particular Nr. 1, dintre cei 277 de elevi care şi-au încheiat socotelile cu liceul, doar 37 s-au înscris pentru bacalaureatul din această vară. Diferenţe mari se înregistrează şi la Liceul Particular “Virgil Madgearu”, unde sunt 127 de absolvenţi şi doar 32 de înscrişi,

La Colegiul “Vasile Lovinescu” Fălticeni sunt 559 de absolvenţi şi 226 de înscrişi, la Liceul Tehnologic “Vasile Deac” Vatra Dornei – 116 absolvenţi şi 54 de înscrişi, la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” - 127 de absolvenţi şi 69 de înscrişi, CT “Petru Muşat” - 171 de absolvenţi şi 93 de înscrişi, diferenţe mari înregistrându-se şi la Liceul Tehnologic Cajvana, Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” Siret.

Cei mai mulţi candidaţi ai promoţiilor anterioare provin de la Liceul Tehnologic “Ion Nistor” Vicovu de Sus (94), Colegiul “Vasile Lovinescu” Fălticeni (57), Colegiul “Andronic Motrescu” Rădăuţi (57), Colegiul de Industrie Alimentară Suceava (56) şi Colegiul Silvic “Bucovina” Câmpulung Moldovenesc (55).

Bacalaureatul din acest an va fi susţinut în 21 de centre de examen. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 6.530 de elevi s-au înscris pentru a susţine bacalaureatul în această vară.
 Vizualizări articol: 1123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
6.530 de elevi s-au înscris pentru a susţine bacalaureatul în această vară4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei