Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 129 (5336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La ananghie

Firma de insolvenţă a fiului deputatului Mircea Grosaru, executată silit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A venit vremea scadenţei pentru deputatul Mircea Grosaru şi firma de insolvenţă condusă de fiul acestuia, Andi Grosaru. După ce a devalizat societatea de Drumuri şi Poduri Suceava, firma familiei Grosaru este bună de plată. Potrivit soluţiei pronunţateîn dosarul 612/227/2013 al Judecătoriei Suceava, cererea de încuviinţare a executării silite, formulată de SC Multinconsult IPURL Suceava, în calitate de administrator judiciar al SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, a fost admisă.

Executarea silită priveşte firma Societatea Românească de Insolvenţă IPURL, fostă Euro Consulting SPRL, condusă de Andi Grosaru şi din care face parte şi deputatul Mircea Grosaru, ajuns parlamentar din partea minorităţii italiene din România.

Suma cu care firma familiei Grosaru va fi executată este de 1,519 miliarde de lei vechi, bani însuşiţi fără drept de la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava pe vremea când Euro Consulting avea calitatea de administrator judiciar al acestei societăţi.

După câte se pare, suma pe care Andi Grosaru şi cei din Euro Consulting au luat-o abuziv de la Drumuri şi Poduri Suceava este mult mai mare, în jur de cincimiliarde de lei vechi.

 

Dosar penal pe numele lui Andi Grosaru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava

Plata acestor sume de bani nu este singura piatră de moară pentru Andi Grosaru. Pe numele acestuia a fost formulată şi o plângere penală pentru abuz în serviciu, iar dosarul a fost înregistrat şi se află în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Buba de la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava s-a spart în toamna lui 2011, după ce firma familiei deputatului Mircea Grosaru a acţionat acolo exact ca în codru.

În luna aprilie 2011, Tribunalul Suceava a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţă faţă de SC Drumuri şi Poduri SA şi a desemnat ca administrator special provizoriu firma Euro Consulting SPRL, cu un onorariu provizoriu de 1.500 de lei lunar. Ulterior, la câteva zile după decizia Tribunalului, reprezentanţii Euro Consulting SPRL au solicitat creditorilor să confirme această firmă ca administrator judiciar, dar cu o remuneraţie lunară de 5.000 de euro, exclusiv TVA, la care s-ar mai fi adăugat şi 5% din valoarea sumelor pe care ar fi reuşit să le recupereze de la firmele care aveau datorii la SC Drumuri şi Poduri SA. Solicitarea nu a fost acceptată de creditori, care au infirmat numirea SC Euroconsulting SPRL ca administrator judiciar. Cu toate acestea, reprezentanţii Euro Consulting SPRL au susţinut că au primit aprobarea creditorilor pentru ca această firmă să fie administrator judiciar. În aceste condiţii, Direcţia de Finanţe şi Consiliul Judeţean au solicitat convocarea unei noi adunări a creditorilor, în care s-a decis înlocuirea firmei Euro Consulting SPRL cu SC Multiconsult IPURL Suceava, decizie confirmată în septembrie 2011 de judecătorul sindic.

Chiar dacă nu a avut aprobarea creditorilor, firma deputatului Mircea Grosaru a încasat timp de cinci luni suma de 5.000 de euro, pe care a stabilit-o singură, respectiv în perioada aprilie – octombrie 2011. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma de insolvenţă a fiului deputatului Mircea Grosaru, executată silit.
 Vizualizări articol: 4905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Firma de insolvenţă a fiului deputatului Mircea Grosaru, executată silit4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mircea Grosaru italiano vero trimis de
( 7 iun 2013, 17:27:32
Mircea Grosaru, deputatul minorităţii italiene din Parlament, este acuzat de unii membri ai comunităţii etnice că nu are origini italiene. Este pus în discuție, de asemenea, modul în care a obținut cele două mandate de la comunitatea italiană în Parlament. Grosaru a încercat să explice că orice cetăţean european are dreptul să îşi declare ce origine doreşte, iar el a ales să fie italian. O altă miză a scandalului din sânul comunităţii italiene o constiuie fondurile speciale de la Guvern care pleacă spre grupurile minoritare.
2.   Andi Grosaru italiano ..vero trimis de
( 7 iun 2013, 19:31:51
Cunoscandu-l pe Andi the parrot si pe tata-su ma intreb cum de nu-s ascunsi la Botosani. Despre pro$talaul ala de Andi ce sa mai zic, E SUFICIENT UN SEARCH PE GOOGLE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei