Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 129 (5336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În Spitalul Suceava

A făcut şoc anafilactic şi a murit după ce i s-a administrat un Algocalmin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandal cu acuzaţii de malpraxis la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Suceava, unde un bărbat de 62 de ani a făcut şoc anafilactic şi a murit după ce i s-a administrat un Algocalmin. Rudele pacientului decedat îi acuză pe doctori de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu şi cer poliţiei şi Colegiului Medicilor să ancheteze cazul.

George Bumbu, în vârstă de 62 de ani, din municipiul Suceava, a ajuns la Urgenţele Spitalului Suceava în dimineaţa zilei de 26 mai, din cauza unor probleme urologice minore. Bărbatul acuza dureri la un testicul după ce în data de 3 aprilie fusese operat de o afecţiune benignă a prostatei în secţia de Urologie a aceleiaşi unităţi sanitare. La Urgenţe, bărbatului i s-a administrat un Algocalmin, iar la scurt timp după injectarea calmantului pacientul a intrat în şoc anafilactic, apoi în stop cardio-respirator. Deşi a fost resuscitat, George Bumbu a rămas inconştient, decedând câteva ore mai târziu, în Reanimarea Spitalului Suceava.

 

„A mai făcut o reacţie adversă la Algocalmin, după operaţia de prostată, dar atunci medicii au fost pe fază şi l-au salvat”

Rudele sunt convinse că bărbatul mai avea zile dacă i se acorda atenţia cuvenită la Urgenţele Spitalului Suceava, apreciind că reacţia alergică nu i-ar fi fost fatală bărbatului de 62 de ani dacă acesta ar fi fost mai bine supravegheat.

“Aveao stare bună de sănătate, nu avea alte probleme medicale cu excepţia celei de prostată pentru care a fost operat. A venit la Urgenţe cu dureri, dar fără febră sau alte simptome. A mers pe picioarele lui, nu era într-o stare gravă. El a mai făcut o reacţie adversă la Algocalmin, imediat după operaţia de prostată, dar atunci medicii au fost pe fază şi l-au salvat”, susţine soţia victimei, Viorica Bumbu.

Suspiciunile familiei cu privire la uciderea din culpă sunt alimentate şi de reacţiile medicilor de la Urgenţe care au refuzat să discute cu aparţinătorii despre starea pacientului şi complicaţiile apărute ulterior. “Aşteptam pe holul de la Urgenţe şi am văzut agitaţie. L-am zărit pe o targă şi am aflat că-l duceau la Reanimare, dar fără ca vreun medic să-mi spună ce s-a întâmplat. La un moment dat cineva mi-a spus că-l internează, iar eu să plec acasă şi să revin a doua zi”, mărturiseşte femeia.

 

Oficialii Spitalului Suceava refuză să comenteze pe marginea acestui caz

Necropsia efectuată de Serviciul de Medicină Legală Suceava a confirmat drept cauză a decesului şocul anafilactic declanşat în urma administrării de Algocalmin.

În aceste condiţii, rudele lui George Bumbu au înaintat o plângere penală la Poliţia Suceava şi o sesizare la Colegiul Judeţean al Medicilor, cerând anchetarea medicilor implicaţi.

Oficialii Spitalului Suceava au refuzat ieri să comenteze pe marginea acestui caz, invocând faptul că în acest caz a fost sesizat Colegiul Judeţean al Medicilor: „Deşi din punctul de vedere al publicului poate părea frustrant, nu vom avea o reacţie oficială până când nu se dă un verdict. Atâta vreme cât există un litigiu, noi ne rezervăm dreptul de a nu ne pronunţa, pentru a nu da naştere la interpretări. Orice altă declaraţie este în afara cadrului oficial şi o dezavuăm”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A făcut şoc anafilactic şi a murit după ce i s-a administrat un Algocalmin.
 Vizualizări articol: 5716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
A făcut şoc anafilactic şi a murit după ce i s-a administrat un Algocalmin3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rezolvarea cazului trimis de
( 7 iun 2013, 14:12:45
la puscarie, colegiul medicilor = un rahat
1.1  RE: Rezolvarea cazului trimis de
( 7 iun 2013, 18:23:41
E usor sa acuzi si sa condamni ignorant fiind, dar mai greu este sa descoperi adevarul. Eu am invatat ca articolele monitorului sunt prost documentate, cel putin intr-o prima etapa. In al doilea rand socul anafilactic este dificil de gestionat. Teoretic poti face soc anafilactic de la orice aliment sau medicament. Ceea ce gasesc eu nefiresc este transferul din urgente in reanimare. Criza trebuia gestionata acolo pe loc!!!
2.   Retete trimis de
( 7 iun 2013, 14:34:13
nu fac parte din tagma celor din sanatate, dar cind esti alergic la ceva este primul lucru care trebuie spus medicului oriunde ai merge.....pai daca la serviciul de urgente ar sta medicii, la fiecare bolnav, sa-i faca teste la ce este alergic, nu ar mai salva pe nimeni....
din articol reiese ca sotia stia de alergia la medicamentul respectiv, de ce nu a spus nimic? acuma sigur ca e usor sa faci galagie si sa ceri socoteala......
copilul meu face alergie la penicilina si are prins in buletin un biletel in care scrie ca este alergic la ac.antibiotic.....orice s-ar intimpla, oriunde merge, cine-i gaseste buletinul, prins de fotografie este acel biletel.....
asa fac si cei diabetici.....fiindca se vede clar ca nu-i de gluma cu aceste intolerante medicamentoase.......
2.1  RE: Retete trimis de
( 7 iun 2013, 15:58:56
discutabil
3.   Tipic sistemului sanitar romanesc trimis de
( 7 iun 2013, 21:40:06
1.Din cite am inteles a avut deja reactie alergica,in acelasi spital...la acelasi medicament...
2.incompetenta cadrelor medicale e evidenta.
O persoana care practica o meserie mai pune si putina pasiune in ceea ce face.Se pare ca in sistemul sanitar romanesc scopul principal este obtinerea banului,avind ca rezultat fapte de acest gen...obiectul activitatii ar trebui sa fie tratarea bolnavilor in schimB a devenit un urias S.R .L. cu unic scop obtinerea mitei.
Vina principala este oricum a majoritatii persoanelor care nu iau atitudine in fata neregulilor din sistem si in felul acesta i-si dau acordul tacit, sau alfel spus fiecare are ceea ce isi merita...
4.   Comentariu trimis de
(24 iun 2013, 10:19:18
stati un pic...a mai facut soc anafilactic in acelasi spital..dar trebuia sa l tina minte?? nu exista o procedura prin care atunci cand i se administreaza un medicament se verifica? pe fisa lui nu scria asta? sau chiar familia in momentul internarii trebuia sa specifice...greseli de neexplicat...din partea tuturor...chiar a bolnavului...
noi ,romanii nu avem nici un fel de educatie si disciplina in ceea ce priveste sanatatea noastra si la spital ajunsi avem pretentia sa se faca minuni..nu pricepem ca asta i Romania...sunt si medici fara nici o treaba cu meseria lor..si asta i drept..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei