Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 129 (5336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzie

PDL face bilanțul unui an de guvernare USL în județ : „Bucovina este uitată, ignorată și abandonată”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Bucovina este uitată, ignorată și abandonată”. Este concluzia unui an de guvernare USL la nivelul județului Suceava exprimată de vicepreședintele Organizației Județene a PDL, Vasile Ilie. Liderul democrat-liberal a criticat USL că nu a alocat bani pentru cofinanțarea proiectelor europene promovate de către primării, subliniind că este primul an în care se întâmplă acest lucru. „Deși PDL a adus în județ peste un miliard de euro din fonduri europene, USL nu este în stare să asigure nici măcar cofinanțarea de 2% pentru proiectele localităților, ceea ce reprezintă circa 20 milioane euro. Subliniez că este pentru prima dată când în bugetul anual al Consiliului Județean nu sunt prevăzuți bani pentru cofinanțările europene. Acest lucru pune în pericol derularea proiectelor, existând riscul de a nu putea utiliza fondurile UE și chiar de a returna banii deja cheltuiți”, a declarat Vasile Ilie.

El a arătat apoi că au fost blocate toate investițiile începute și nu a fost demarată nici o investiție nouă.  Vasile Ilie a exemplificat cu centurile ocolitoare ale orașelor Fălticeni și Rădăuți, cu drumul național Suceava – Botoșani, drumul național  Iacobeni-Borșa, centura municipiului Suceava și pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc.

„Drumurile naționale sunt cele mai degradate din toată țara, așa cum spune domnul ministru Șova, dar care uită să precizeze și când va da bani pentru reabilitarea lor. Drumurile județene sunt necirculabile pe anumite porțiuni, dar se pregătesc noi taxe pentru autovehiculele ce vor circula pe ele”, a spus liderul democrat-liberal. Lipsa investițiilor noi și a celor în curs, a precizat vicepreședintele PDL Suceava, a dus la creșterea șomajului și la dispariția locurilor de muncă.  

„Au apărut taxe și impozite noi, iar prețurile au crescut substanțial.Guvernul Ponta are ca prioritate de finanțare alte zone ale țării, Bucovina fiind uitată, ignorată și abandonată.Peste toate aceste rele se suprapune alta mai mare: Guvernul dorește ca Moldova să fie o singură regiune cu capitala la Iași, creând astfel cea mai mare și mai săracă regiune din România. Județul Suceava şi-ar continua tot mai accentuat marginalizarea și declinul economic”, a încheiat Vasile Ilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL face bilanțul unui an de guvernare USL în județ : „Bucovina este uitată, ignorată și abandonată”.
 Vizualizări articol: 1137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
PDL face bilanțul unui an de guvernare USL în județ : „Bucovina este uitată, ignorată și abandonată”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Decadere trimis de
( 7 iun 2013, 14:43:07
de, cind era dl.Flutur nu era bun, a adus atitia bani in judet, a facut ceva cit a fost la CJ, acum suntem dati uitarii cu totul........
toate lucrarile incepute au stagnat, bani nu mai vin deloc, dl. Nechifor nu mai termina plimbarile prin strainatate....nu stiu ce serviciu face, cum isi ia salariul.....
asteptam alte alegeri, tot asteptam...
2.   De mult se observa acest trist regres! trimis de
( 7 iun 2013, 17:12:48

Chiar asa este cu Bucovina noastra, nimic nu se mai face!. USL-istii sunt timorati si inhibati de Ponta ..avem oameni de paie cu coloana de guma. Cine sa lupte pentru tinutul asta ? Astia tin la scaun si profita din plin de functii si salariile babane!

Aeroportul Salcea, a ramas doar o amintire!?...
Proiectul, cu implicatiile lui pentru Aeroportul Salcea a fost preluat fara rusine de Iasi. Ei exulta in detrimentul nostru si se lauda ca au avut un lobbi puternic!

Pentru regionalizare ar fi de dorit ca forurile raspunzatoare sa se implice fara rezerve.
Sunt toate motivele ca Bucovina sa ramina o regiune de sine-statatoare. Este un moment crucial, daca nu este folosit corespunzator, consecintele vor fi de lunga durata.
Si nu uitati ca ati fost alesi sa ne reprezentati interesele indiferent de partid!
3.   Analiza USL dupa un an trimis de
( 7 iun 2013, 17:49:06
Aceasta analiza o vom face noi cei din societatea civila si mai ales noi cei care am votat USL.Si o vom face cu multa ardoare.De acest lucru sa nu se indoiasca domnul Vasile Ilie.Dar sa vii acum tu acum, dupa ce ai guvernat si ai nenorocit tara patru ani,ca un boboc de trandafir nevinovat si inocent mi se pare de mare demagogie.Domnul Vasile Ilie e un fericit.Desi e in opozitie e la putere.In loc sa multumeasca USL ca i-a dat o paine alba de mancat numindu-l seful Centrului de promovare a tradiţiilor populare,el musca mana care l-a hranit.Sa nu se caiasca mai tarziu precum a zis Bastus "In nemernicia mea, ca un caine turbat, am muscat mana care m-a hranit"
4.   Expertul de renume mondial in traditii populare trimis de
( 7 iun 2013, 17:50:47
Domnul Vasile Ilie este seful Centrului de promovare a tradiţiilor populare.Domnul Vasile Ilie are studii in domeniul etnografiei si folclorului?Si-a dat doctoratul ?A scris carti de specialitate? Numitul Vasile Ilie s-a trezit fără serviciu după ce votul popular a decis plecarea sa de la pupitrul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, unde s-a "ocupat" mult timp de "cultură": a plimbat suite de adepţi politici pe la tot felul de paranghelii, a scris cu oi pe dealuri şi a organizat "băi de mulţime" pentru diverşi colegi de partid.Când Vasile Ilie a fost măturat din Consiliul Judeţean şi din Prefectură,domnul primar l-a numit consilier cultural al Primăriei Suceava.Iar acum seful Centrului de promovare a tradiţiilor populare.Very funny.
5.   Regula de propaganda trimis de
( 8 iun 2013, 08:50:56
deci tineti minte copii, prima regula a propagandei rosio-galbene:

Cand cineva te acuza de ceva, nu incerca sa il contrazici argumentand, CI IA-TE DE VIATA LUI, CINE E EL, DACA NU GASESTI NIMIC ATUNCI INVENTEAZA. Nu-i asa, radu ☭ ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei