Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 129 (5336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, întrebat despre "idioţii" scoşi de şcoala românească: Am exagerat, nu-s chiar toţi

Vineri, 7 Iunie 2013 (19:13:49)

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, vineri, la întrevederea cu susţinătorii săi de pe Facebook, dacă îşi mai susţine afirmaţia potrivit căreia şcoala românească scoate "idioţi", el arătând că a exagerat când a spus acest lucru şi a adăugat: "Nu-s chiar toţi".

"Am exagerat şi eu, am greşit-o, nu-s chiar toţi. Este un procent bun de tineri absolvenţi care au valoare", a spus Băsescu.

El a precizat că în mod cert a uzat de o "exprimare nefericită", pe care a dorit să o reformuleze, respectiv să o "aşeze" în termeni mai politicoşi.

"Dar, pusă în termeni mai politicoşi: că scoatem foarte mulţi absolvenţi care nu-şi găsesc locul în câmpul muncii e o realitate. Nu-şi găsesc nu pentru că neapărat că nu sunt locuri de muncă. Dar competenţa e catastrofală la foarte multe promoţii de absolvenţi. Nu integral promoţiile, dar trebuie să o recunoaştem", a precizat Băsescu.

Preşedintele a ţinut să-i prezinte scuze tânărului care i-a adresat întrebarea, dacă acesta s-ar fi simţit jignit de afirmaţia sa.

"Eu, dacă te-am jignit cumva, îţi cer scuze. Dar reformulez şi spun: foarte mulţi tineri sunt slab pregătiţi la terminarea studiilor", a arătat Băsescu.

În iunie 2009, preşedintele Băsescu i-a cerut ministrului Educaţiei de la acea vreme, la şedinţa Guvernului, să nu scoată educaţia fizică din discplina şcolară şi să adapteze programa de învăţământ la nevoile economiei, arătând că România are un deficit de mecanici şi tinichigii, în timp ce date despre "păpădie şi salată" pot fi obţinute pe Internet.

"Doamna Andronescu, o mare rugăminte la dumneavoastră. Să facem să nu ratăm încă un an fără reformă în educaţie, pentru că situaţia educaţiei în România este dramatică din punct de vedere al calităţii. Nu vreau să fac niciun fel de discuţii polemice, dar am convingerea că despre păpădie şi salată orice copil, dacă intră pe Google, află cum e cu păpădia şi salata. Dacă vrea să ştie despre istoria antică, Herodot, intră pe Google. Hai să revenim pe o programă adecvată, neîncărcată şi pe cât posibil adaptată economiei româneşti, pentru că toate semnalele sunt că nu mai avem mecanici auto, tinichigii pregătiţi în şcoli. Nu mai sunt licee de alimentaţie, să facem ospătari, să facem ce ne trebuie! Ne facem filosofi şi ăia neîncadrabili în câmpul muncii cu uşurinţă", a spus Băsescu ministrului Educaţiei.

După câteva zile, la Bookfest, preşedintele Traian Băsescu i-a spus lui Gabriel Liiceanu, referitor la declaraţia făcută la Guvern, că a vrut să spună: "Şcoala scoate tâmpiţi".

La sosirea la pavilionul unde urma să aibă loc lansarea, Băsescu a fost întâmpinat de Gabriel Liiceanu.

Şeful statului i s-a adresat acestuia cu formula: "Ce faceţi, domnu' filosof?".

Gabriel Liiceanu l-a întrebat la rândul său pe Traian Băsescu ce face, iar acesta i-a răspuns: "Încerc că aleg şi eu între un tinichigiu şi un filosof".

Liiceanu i-a relatat şefului statului că, după declaraţia acestuia de la Guvern, a fost sunat de presă, jurnaliştii cerându-i să comenteze declaraţia preşedintelui.

"Acu, şi eu am greşit. Eu am vrut să spun: şcoala scoate tâmpiţi şi în ultima clipă am zis să nu spun această vorbă, este o prostie ce voiam să spun. Ea, pe fond, era corectă", i-a spus şeful statului lui Liiceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, întrebat despre "idioţii" scoşi de şcoala românească: Am exagerat, nu-s chiar toţi.
 Vizualizări articol: 918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, întrebat despre "idioţii" scoşi de şcoala românească: Am exagerat, nu-s chiar toţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lui Petro Burac trimis de
( 8 iun 2013, 09:11:18
se scrie: fiic ta, in cel mai bun caz...si : cand, intre timp...ii reprosez lui Basescu doar ca este foarte lapidar in concluziile pe care le trage asupra unui domeniu al societatii deosebit de important ...Scoala romaneasca este doar un sistem care urmareste locuri de munca ptr profesori, copiii sunt total nepregatiti ptr viata, se urmareste din clasa 0 sau cum naiba se mai numeste doar inregimentarea si idiotizarea poporului roman. E buna si salata dar invatati i s o cultive, dati le o sansa sa o vanda, si invatati i deprinderi si meserie...Si apoi d le Basescu, ati avut atatia ani puterea in mana , ministrii si guvernanti,de ce n ati facut nimic ptr reformele de care vorbiti acum? veti face acum cand totul se duce la vale?
2.   Comentariu trimis de
( 8 iun 2013, 09:17:41
Am pretentii, aveam pretentii de la dumneavoastra, d le Basescu! Trebuie sa apara cineva caruia sa i pese de acest popor..de tinerii nostrii...de tara noastra...noi ,parintii ii trimitem la scoala , plecam in strainatate sa le platim intretinerea , stau in scoala 9 10 ore pe zi, mai mult decat acasa...si ce invata? Mai multe invata copilul acasa pe timpul lui Moromete... nu droguri, nu minciuna, nu perversitate, nu sex, nu tigara, nu internet si destrabalare, nu informatii supraaglomerate si nejustificate..ii transformati in papadii si salate...Voi, guvernantii , nu noi ,p[arintii...
3.   Comentariu trimis de
( 8 iun 2013, 09:30:51
Sunt foarte revoltata..e vorba de copiii nostrii ..n avem curajul sa spunem lucrurilor pe nume, ne lasam dusi de val,de toti intelectualii ,sau asa zisi intelectuali, formati pe banda rulanta..toti au diplome, toti au un CV impresionant, si nimeni nu produce nimic...la clasa 1 apar tot felul de invatatori figuranti si plini de sine, cu fel de fel de mofturi , nu culegerea asta, nu cartea asta , dati bani ,prostilor, suflati in urma invatatoarei, a profesorilor....pan la capat .. Copiii nostrii ajung sa se drogheze, ajung legume, ajung sa se sinucida ptr ca nu mai gasesc sensul vietii lor de atata ,,scoala". Saptamana trecuta in IASI doi studenti s au sinucis: o fata in anul V, un baiat in anul I, alti 4 s au impuscat in cap in conflicte cu droguri....Ag politie intrebat intamplator de mine , a spus : n au nimic in cap,decat droguri, bautura si ....NUUU! nu sex ,caci sex ul nu mai e de actualitate...IN CE LUME TRAIM ? IN CE LUME NE AMAGIM CA TRAIM? CE LUME OFERIM COPIILOR NOSTRII? NOI, PARINTII... IN SINUCIDEREA COPIILOR NOSTRII, N AVEM NICI O VINA? SI NOI , SI SCOALA...?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei