Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 129 (5336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

În instanţă

Poliţist condamnat la şase luni de închisoare pentru ameninţare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un agent din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a fost condamnat zilele trecute la şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare.

Potrivit portalului Tribunalului Suceava, respectivul se numeşte Vasile Juravle, iar judecătorii i-au suspendat condiţionat executarea pedepsei pe durata termenului de încercare de doi ani şi şase luni.

Vasile Juravle (43 de ani) a lucrat ani de zile la Postul de Poliţie Arbore, iar ultima oară a fost trimis  la Poliţia municipiului Rădăuţi.

Acuzaţiile de ameninţare sunt din partea fostei sale soţii, Adriana Dabîcă (fostă Juravle), cu care a fost căsătorit aproape 18 ani şi cu care are doi copii minori.

Femeia şi-a reclamat în cursul anului trecut fostul soţ la Parchet, susţinând că, în urma unor neînţelegeri între ei, acesta i-a trimis zeci de mesaje pe telefonul mobil, prin care o ameninţa. “Că mă omoară, că mă mutilează în fel şi chip, că-mi scoate ochii, că vor rămâne copiii ai nimănui”, povestea cu lacrimi în ochi, acum aproape un an în urmă, Adriana Dabîcă.

Fosta soţie a poliţistului susţinea că ameninţările primite de la acesta din urmă îi vizau şi pe cei doi copii ai lor.  “Mi-a trimis un sms: <Care ţi-e mai drag dintre copii>, iar apoi m-a sunat şi mi-a spus că ăla care mi-e mai drag, pe ăla îl va tăia primul. A spus că după ce îşi va face treaba, se va sinucide şi el, trimiţându-mi un mesaj că se va spânzura”.

 Adriana Dabîcă mărturisea şi că fostul soţ a ameninţat-o cu pistolul: “Ne-am certat, a scos pistolul din rastel şi m-a ameninţat. Am ieşit în curte, iar el, în prezenţa copiilor, a spus că mă împuşcă într-o mână, apoi în cealaltă, şi apoi în picioare, după care se împuşcă şi el”.

În urma gravelor acuzaţii aduse de fosta soţie a lui Vasile Juravle, în luna mai a anului trecut, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) din acea vreme, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, i-a suspendat agentului dreptul de a purta armamentul din dotare.

„Cel care îi va da pistolul înapoi să dea în scris că va fi direct răspunzător de viaţa mea, a copiilor şi a familiei mele”, susţinea fosta soţie a poliţistului Vasile Juravle.

Reacţia şefului IPJ Suceava venea după terifiantul caz Vlădan, agentul de poliţie care la începutul lunii martie a acestui an a împuşcat opt persoane într-un coafor din Capitală, omorând două dintre victime, una dintre persoanele decedate fiind soţia celui care a apăsat pe trăgaci.

 

Obligat să-i plătească 12.000 de lei fostei soţii

Plângerea depusă la Parchet a fost soluţionată iniţial cu neînceperea urmăririi penale, procurorul de cauză considerând că: “Din analiza situaţiei existente între cei doi soţi aflaţi în divorţ, la sfârşitul anului 2011, şi a materialului probator administrat în cauză apreciem că atitudinea învinuitului faţă de partea vătămată nu a fost de natură să o alarmeze pe aceasta din urmă în sensul textului incriminator”.

În actele primite acasă de  Adriana Dabîcă, se arată că poliţistul a recunoscut că şi-a ameninţat soţia, “pe fondul emoţiilor şi al împrejurărilor stresante în care s-a aflat”.

Femeia a făcut plângere împotriva soluţiei la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, agentul Vasile Juravle primind de data aceasta o sancţiune administrativă.

Nemulţumită,  Adriana Dabîcă a atacat în instanţă ordonanţa procurorilor, iar magistraţii Tribunalului Suceava i-au dat câştig de cauză, condamnându-l pe poliţist la şase luni de închisoare cu suspendare.

De asemenea, completul de judecată a stabilit ca agentul de poliţie să-i plătească fostei sale soţii suma de  10.000 de lei cu titlu de daune morale şi 500 de lei daune materiale, precum şi 1.500 de lei onorariul avocatului care a reprezentat-o pe femeie în instanţă.

Tot din buzunarul poliţistului, au stabilit judecătorii, trebuie plătită şi suma de 1.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Sentinţa Tribunalului Suceava nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa superioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist condamnat la şase luni de închisoare pentru ameninţare.
 Vizualizări articol: 4872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Poliţist condamnat la şase luni de închisoare pentru ameninţare3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrajeala trimis de
( 7 iun 2013, 12:07:16
Se vede clar ca prietenul pe care il are si se lauda cu el Alistar ii poarta sambetele, Dabaca Adriana peste tot spune in Brodina ca numai Alistar il aranjeaza, si tot el il da sin zeare si ca are un prieten reporter din Radauti , barbosu . De ce nu zice ca si Adriana , tatsu si masa au 3 dosare penale si sa inceput urmarirea penala , iar fratesu Ion are dosar de contrabanda .
2.   Comentariu trimis de
( 7 iun 2013, 12:30:10
In ziua de azi totul e posibil, te aresteaza chiar sa nu faci nimic, se observa ca acel prieten pe care il are doamna Dabaca, seful politiei Radauti, Alistar Constantin are mare putere nu destul ca sa bagat in familie si ia despartit,acum vrea sa-l bage sin puscarie nevinovat ?
Se vede ca n-a evitat nici un minut sa aiba grija sa-l dea si-n presa. Ma intreb de ce nu vorbeste de dosarele lui de abuz in serviciu facute de I.G.P.R . pentru ca s-a bagat in familia lor. dosarul nr. 19/P/2013, si al doilea e deabea e trimis, pentru curiosi.cat de mizerabil poate fi asta.
3.   Comentariu trimis de
( 7 iun 2013, 13:08:47
Eu nu pricep un lucru,daca eu arat un telefon ma condamna ? Daca au si ceilalti dosare de ce nu se spune , ce au de ascuns , s-au treaba e cam complicata si vor sa scape basma curata si sa-l scoata numai pe el in evidenta. Eu mai stiu cazuri in Radauti, Suhani Florin si-a batut nevasta , l-au gasit la lucru beat,socrusu care e sef la Politia Siret la testat cu baieti de la circulatie ,Florian Adrian condamnat,Dumitrescu Nicolai , mutat , Rusu Alexandru sia dat demisia ca nu mai suporta chinurile din partea unor sefi, si altele care nu s-au dat in presa .
4.   Comentariu trimis de
( 7 iun 2013, 13:20:46
Din cate se vede e clar ca cineva ii poarta sambetele. de doi ani de zile nu-l las, nici cei care au facut crime nu au fost atata vorbiti, dar mi te pentru un telefon.
Probabil ii cam incurca s-au stie prea multe si nu pot sa-si care marfa in tihna de la frati de peste granita.
5.   Comentariu trimis de
( 7 iun 2013, 21:52:15
Draga Monitorule, domnule Cardei reporter TV radauti,nu prea tii ritmu, zici cam ce-ti place tie si lu Dabaca. Pai in articolul din mai 2012 tot mataluta spuneai ca doamna Dabaca a inebunit cand a vazut ca domnul Procuror General de la Suceava i-a respins plangerea ca neintemeiata,cand i-a dat amenda administrativa ? mincinos cu barba ce esti. Oricum va agitati ca un pepsi ca interesul vostru suprem e sa-i despartiti pe proaspeti casatoriti dar actuala nevasta nu citeste gunoaie de aricole de a voastre,il iubeste prea mult ca sa se desparta,nu e o tradatoare tine la familie si mai ales la copilasul lor ce urmeaza sa vina.Interesati-va mai intai din ce familie provine apoi ve-ti vedea daca ei stau in banii din serviciul lui.Vedeti si unde locuiesc in prezent amanoi si pe urma mai vorbiti.va ofticati degeaba,magarul moare de drum lung iar prosti purtand grija altuia.nici o mie de articole nu sunt mai puternice ca o dragoste adevarata.ziarele se trec iar proaspeti soti juravle se vor iubii vesnic.vedeti cazul Pepe Oana Zavoranu si poate intelegeti mai bine.Pepe fericit cu o nevasta tanara si copil,Oana abonata la spital o data pe luna cu crize de oftica si gelozie .
6.   ATILA BOIKO CAMPULUNG MOLDOVENESC trimis de
( 7 iun 2013, 23:52:49
SI EU SANT UN POLITIST PERVERS CARE ☭  LUMEA PRIN ORAS CA SUNT SMECHER,TRAG CU PISTOLUU IN DISCOTECA LA EMIL IN FD-MOLDOVEI,SI VA PROMIT K AM SA VA FAC PE TOTIII CAMPULUNGENIIIIII......
7.   DORELLLL FUNDUUU-MOLDOVEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII trimis de
( 7 iun 2013, 23:56:15
VA ROG LASATIL PE ATIILLA IN PACEE VA ROG K NU ESTE CHIAR RAU,MAI FACE PROSTII MAI FUTE PRIN VECINI,SE MAI DR0GHEAZAA ASTA EEEEEEEEEEEEEEEEEE
8.   Pentru Fodor , trimis de
( 9 iun 2013, 22:40:03
Si relatiile se infunda odata, nu vor stapani lumea pana la infinit.
9.   JUSTITIA ROMANA trimis de
(24 iun 2013, 10:07:59
CHIAR NU PRICEP CUM E CU PRACTICA ASTA JUDICIARA....A AMENINTAT O...BUUUNN!!ASTA INSEAMNA SI CA SI A PUS IN PRACTICA AMENINTARILE? CHIAR IL CONDAMNI PTR ASTA ? O AMENDA ERA SUFICIENTA SA L AVERTIZEZI...,NU?
DAR SE VEDE CA SUNT ALTE INTERESE LA MIJLOC....DACA STAU BINE SI MA GANDESC SI EU MAI AMENINT PE CATE CINEVA DIN CAND IN CAND...SI DOAR DAU DRUMUL LA VORBE.....
DAR...INTR O LUME ATAT DE VIOLENTA CA CEA IN CARE TRAIM ASTAZI... CEL MAI BINE E SA EVITI CONFLICTELE....
NU TE ASTEPTA CA JUSTITIA SA TI FACA DREPTATE...CU ATAT MAI MULT CAND SUNT ATATEA INTERESE...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei