Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 119 (5326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Teancuri de dosare

Un sucevean care a călcat ani de zile în picioare legislaţia rutieră, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din municipiul Suceava a ajuns în arest, vinerea trecută, după ce a fost condamnat definitiv şi irevocabil la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru infracţiuni la regimul rutier. Florin Lupu a adunat în ultimii ani o mulţime de dosare penale şi a fost judecat şi condamnat pe la mai multe instanţe. De fiecare dată a fost judecat pentru infracţiuni grave la regimul rutier iar până la urmă inevitabilul s-a produs, bărbatul ajungând după gratii.

 

Ani de zile de procese şi de clemenţă din partea instanţelor de judecată

Florin Lupu figurează cu dosare penale şi condamnări la judecătoriile din Fălticeni, Rădăuţi şi Suceava.

Una din infracţiunile care, în concurenţă cu altele, l-a trimis după gratii a fost comisă în octombrie 2009. Atunci, el a fost prins în trafic deşi avea permisul de conducere anulat şi a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge.  Anterior, acesta avea deja o condamnare, la doi ani şi jumătate de închisoare, pentru un alt noian de infracţiuni, constatate după ce Lupu a provocat un accident: părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, refuz de a se supune recoltării probelor biologice de sânge, dar şi vătămare corporală din culpă în formă agravantă în urma provocării unui accident. Această condamnare a fost stabilită de Judecătoria Suceava în 2011. La vremea respectivă magistraţii au decis suspendarea condiţionată a pedepsei de doi ani şi jumătate, cu un termen de încercare de cinci ani. Trebuie spus că această clemenţă a judecătorilor a venit deşi inculpatul mai avea deja alte condamnări minore, tot pentru infracţiuni la regimul rutier. Printre acestea şi o condamnare din 2009, emisă de Judecătoria Fălticeni, tot pentru conducerea unui autoturism fără permis şi sub influenţa alcoolului.

În cele din urmă, nerespectarea termenului de încercare impus de instanţă l-a adus pe bărbat după gratii. Vinerea trecută, decizia de revocare a suspendării condiţionate a vechii pedepse a rămas definitivă. Conform prevederilor Codului Penal, Florin Lupu are de ispăşit doar una dintre condamnări, cea mai grea, de doi ani şi şase luni de închisoare.

Vineri, 24 mai, după ce a fost comunicată decizia de condamnare definitivă, inculpatul, Florin Lupu, a fost ridicat de poliţişti din comuna Zvoriştea, unde locuia fără forme legale, şi a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. El urmează să fie transferat într-un penitenciar unde îşi va ispăşi condamnarea.

În 2009, la finele unuia dintre procese, Florin Lupu figura ca absolvent de şase clase şi tată a trei copii, fiind de profesie „Întreprinzător particular”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean care a călcat ani de zile în picioare legislaţia rutieră, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare.
 Vizualizări articol: 2415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un sucevean care a călcat ani de zile în picioare legislaţia rutieră, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei