Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 119 (5326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


2-1, copie 1 la 1!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Încheierea unei ediţii de Liga Campionilor aduce după sine şi un iz de tristeţe fiindcă anunţă vacanţa. Şi aici nu suntem la şcoală, să ne bucurăm de vacanţă! Finala dintre Bayern şi Borussia a început sub semnul lui Klopp. Numai inteligenţa acestui tehnician a putut face ca după un sfert din meci bavarezii să fie reduşi la condiţia de sparring-partners. Borussia avea cinci cornere la zero, şuturi la fel, din care se alegeau vreo două-trei ocazii. Bineînţeles, fotbaliştii lui Bayern s-au scuturat, dar n-au lăsat senzaţia aceea de echipă invincibilă, fără punct slab, aşa cum se autocaracterizau. Dar asta a fost spre avantajul nostru, al spectatorilor, că ultimul lucru pe care ni-l doream era o finală în sens unic. Repriza a doua a adus şi golurile, jos pălăria pentru cele ale lui Bayern, dar... Iată că nici de data asta arbitrajul nu putea să treacă neobservat! Italianul Rizzoli n-a arătat stofă de arbitru mare atunci când a dictat penalty la faultul lui Dante asupra lui Reus, deoarece cartonaşul galben era în afara oricărei discuţii. Pentru mai puţin, Nani a fost expulzat direct la Manchester-Real! Prostii rămase nepenalizate au mai făcut Ribery şi Lewandowski, reacţionând după faulturi, francezul la nervi, ca de obicei, iar polonezul mai parşiv, „din greşeală”. Junele Muller putea să fie el eroul meciului, dar a trimis o minge incertă prin faţa porţii după ce driblase şi portarul, scoasă din alunecare de Subotic din faţa lui Robben, apoi a insistat să continue la o fază în care putea obţine fault de ultim apărător (nu şi penalty, aşa cum decretau comentatorii de la TVR). Meciul s-a încheiat brusc şi oarecum nemeritat, după tiparul Ligii Europa. Mai mult, uluitoare paralela dintre cele două finale: favoriţii deschid scorul în minutul 60, egalarare în minutul 68 din penalty (!), iar golul decisiv cu un minut mai grăbit, 89 faţă de 90! Atunci s-au îmbulzit cei doi antrenori să facă primele şi ultimele schimbări. Dezamăgitor şi destul de umilitor pentru un jucător de talia lui Mario Gomez, în timp ce Klopp avea oricum puţine soluţii, dar introduce şi el un neînţeles, turcul Şahin, plecat ca mare vedetă la Real şi de nerecunoscut la întoarcere.

Una peste alta, pentru ceea ce au realizat în acest sezon, dar şi pentru parcursul ultimilor ani, Bayern este merituoasa campioană a Europei, o moştenire frumoasă şi în acelaşi timp apăsătoare pe care Jupp Heynckes i-o lasă lui Guardiola. Iar la Supercupă se pune, pare-se, de un nou episod din rivalitatea cu Mourinho!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2-1, copie 1 la 1!.
 Vizualizări articol: 1101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2-1, copie 1 la 1!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei