Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 119 (5326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Contribuţie

Elevul român câştigător al marelui premiu la concursul de cercetare Intel ISEF din SUA a fost coordonat de către un universitar sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ionuţ Budişteanu, în vârstă de 19 ani, elev al Grupului Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea, a câştigat marele premiu al competiţiei “Intel International Science and Engineering Fair” (Intel ISEF), premiu în valoare de 75.000 de dolari, cu proiectul “Utilizarea inteligenţei artificiale pentru a crea o maşină low-cost, fără şofer”. Este de menţionat că acest premiu a revenit în ultimii 20 de ani doar unor tineri din Statele Unite ale Americii.

“Reuşita tânărului din Râmnicu Vâlcea este o bucurie pentru Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (FIESC) din cadrul Universităţii <Ştefan cel Mare>din Suceava (USV) din mai multe motive”, anunţă reprezentanţii USV.

Ionuţ Budişteanu a fost susţinut şi consiliat în proiectele realizate în ultimii doi ani de către conf. dr. ing. Dan Milici, cadru didactic al FIESC.

Totodată, FIESC este coorganizator al Concursului naţional de ştiintă şi inginerie pentru elevi RoSEF, desfăşurat anual la Suceava, în urma căruia se desemnează componenţa lotului reprezentativ al României la “Intel ISEF” în Statele Unite.

De asemenea, conf. dr. ing. Dan Milici coordonează întreaga selecţie la nivel naţional şi este acreditat ca reprezentant oficial al României la competiţia internaţională.

Competiţia a avut loc în perioada 12-15 mai 2013. Şase liceeni din Bucureşti, Vâlcea şi Suceava au concurat alături de alţi 1.620 de tineri din 64 de ţări ale lumii la “Intel International Science and Engineering Fair” (Intel ISEF), în Pheonix, Arizona, Statele Unite ale Americii.

 

Întrevedere cu ministrul Educaţiei

În cursul zilei de astăzi, elevul Ionuţ Budişteanu şi conf. dr. ing. Dan Milici vor avea o întrevedere de o oră cu Ministrul Educaţiei - Remus Pricopie, cu ministrul delegat pentru învățământ superior, cercetare ştiințifică și dezvoltare tehnologică - Mihnea Cosmin Costoiu, şi cu coordonatorul Intel România - Adrian Cioroianu, în vederea premierii tinerilor participanţi şi stabilirea unor strategii de dezvoltare a concursurilor ştiinţifice şi tehnice aplicative la nivel naţional. În încheierea întrevederii se va organiza o conferinţă de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevul român câştigător al marelui premiu la concursul de cercetare Intel ISEF din SUA a fost coordonat de către un universitar sucevean.
 Vizualizări articol: 1974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Elevul român câştigător al marelui premiu la concursul de cercetare Intel ISEF din SUA a fost coordonat de către un universitar sucevean5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei