Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 119 (5326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Cei mai talentaţi preşcolari

Faza zonală a festivalului „Voinicelul” şi-a desemnat câştigătorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sâmbătă, în incinta Iulius Mall a avut loc cea de-a XI-a ediţie a Festivalului naţional „Voinicelul”, faza zonală, competiţie în cadrul căreia s-au înscris peste 700 de preşcolari.

Festivalul-concurs „Voinicelul” este o manifestare artistică organizată la nivelul învăţământului preşcolar la iniţiativa şi sub patronajul Inspectoratului Şcolar al Judeţului (IŞJ) Suceava, scopul competiţiei fiind descoperirea copiilor cu potenţial artistic, promovarea şi orientarea acestora pe filieră vocaţională, valorificarea obiceiurilor şi creaţiilor artistice adecvate vârstei. Totodată, festivalul îşi propune amplificarea şi revigorarea activităţilor artistice la nivelul învăţământului preşcolar.

La faza zonală ce a avut loc sâmbătă au participat micuţi din cadrul a 23 de grădiniţe din municipiul Suceava şi localităţile limitrofe, în total, pe scena festivalului performând 159 de formaţii şi solişti, îndrumaţi de peste 100 de cadre didactice. Faze zonale au mai avut loc la Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung, Siret şi Gura Humorului, câştigătorii premiilor I urmând a participa la faza judeţeană a concursului ce va avea loc în zilele de 1 şi 2 iunie.

 

Peste 220 de momente vor fi prezentate la faza judeţeană a concursului

Sucevenii care au luat parte la eveniment au asistat la un spectacol aparte, calităţile artistice ale ştrengarilor încântând publicul, aceştia convingând întreg auditoriul că talentul nu ţine cont de vârstă. Au performat pe scena festivalului formaţii de dansuri populare, dansuri moderne, dans sportiv, dans medieval, recitatori şi grupuri vocale.

Prestaţia acestora a fost apreciată de către un juriu de specialitate prezidat de prof. Mihai Lungoci (Palatul Copiilor Suceava) şi alcătuit din prof. Mirela Duminică (Palatul Copiilor Suceava), prof Mărioara Salup (Universitatea „Ştefan cel Mare”), maestrul coregraf Costinel Leonte şi Alina Berla – reprezentant al Primăriei municipiului Suceava. Juriul a acordat 97 de premii I, 46 de premii II şi 16 premii III.

La faza judeţeană a concursului, care va fi găzduită tot de Iulius Mall, vor fi prezentate pe scenă peste 220 de momente artistice ale micuţilor care au obţinut premiul I în cadrul celor şapte faze zonale ale competiţiei. La faza naţională, evoluţiile celor mai bune formaţii artistice vor fi recompensate cu „Trofeul Festivalului Voinicelul” (pentru grupuri) şi „Placheta Festivalului Voinicelul” (pentru evoluţiile individuale).

 

Momente artistice creative pregătite cu mult sârg, apreciate la unison de cei prezenţi

Comitetul de organizare al festivalului-concurs a fost alcătuit de Antonela Botez, Ioana Airoaie, Elena Chelaru, Lăcrămioara Avădanei, Geta Lupu şi Daniela Răileanu (inspector de specialitate pentru învăţământ preşcolar din cadrul IŞJ).

„În spatele acestei manifestări se ascunde o muncă intensă a cadrelor didactice, a părinţilor şi copiilor. Cu toate că media de vârstă a copiilor participanţi a scăzut din cauza faptului că grupa pregătitoare de la grădiniţă s-a transformat în clasa zero, calitatea momentelor prezentate s-a menţinut la cote foarte ridicate. Au fost numere pregătite cu mult sârg, momente creative, apreciate la unison de cei prezenţi”, a menţionat prof. Ioana Airoaie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Faza zonală a festivalului „Voinicelul” şi-a desemnat câştigătorii.
 Vizualizări articol: 2449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Faza zonală a festivalului „Voinicelul” şi-a desemnat câştigătorii5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Voinicelul trimis de
(28 mai 2013, 18:49:22
La organizatori este D-na Geta Lungu nu Geta Lupu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei