Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 114 (5321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Contrabandă şi ultraj

Poliţist de frontieră agresat şi focuri de armă pentru reţinerea unui transport de ţigări de contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un echipaj de Poliţie de Frontieră de la Sectorul Rădăuţi a fost agresat, duminică seară, în timp ce încerca să reţină un individ care transporta câteva mii de pachete de ţigări de contrabandă. Potrivit celor afirmate de agentul Ionela Husdup, de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, duminică seară, în jurul orei 21.00, o patrulă formată din doi poliţişti de frontieră a observat un bărbat care se deplasa cu un atelaj hipo de la frontiera de stat către localitatea Bilca.

În momentul în care poliţiştii s-au apropiat de atelajul hipo, cu intenţia de a-l legitima pe bărbat, acesta a fugit. În aceste condiţii, lucrătorii de la graniţă l-au somat verbal pe suspect, însă au fost ignoraţi, iar unul dintre poliţiştii de frontieră a folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical. După o urmărire de aproximativ 200 de metri, bărbatul a fost ajuns de unul dintre poliţiştii de frontieră în dreptul casei părinţilor lui, însă în momentul reţinerii bărbatul a devenit recalcitrant şi a început să-l lovească pe poliţist în zona feţei şi a toracelui.

În acelaşi timp, în sprijinul suspectului au ieşit din casă şi rudele acestuia, părinţii, cumnatul şi alţi membri ai familiei, care au continuat să-l agreseze verbal şi fizic pe poliţist. Agentul a încercat să se apere şi, în acelaşi timp, să-l imobilizeze pe suspect, timp în care, la faţa locului a ajuns şi colegul său, care a efectuat somaţiile legale prin voce, însă şi de această dată au fost ignoraţi. Drept urmare, au fost trase încă două focuri de armă în plan vertical, iar conflictul a fost aplanat.

Agresorul a reuşit să intre în casa părinţilor săi, de unde a sunat la 112, la serviciul de ambulanţă, fiind ulterior transportat la spital. Între timp, la faţa locului a ajuns şi o echipă operativă de la Poliţia de Frontieră, care l-a transportat imediat pe agentul agresat la Spitalul Municipal Rădăuţi. Atât suspectul, Ionel Gîză, în vârsta de 27 de ani, din Bilca, cât şi poliţistul de frontieră au fost diagnosticaţi cu traumatisme cranio-cerebrale, nefiind necesară spitalizarea acestora.

O echipă a poliţiştilor de frontieră a inventariat coletele din căruţă şi a stabilit că acestea conţin 7.030 de pachete de ţigări, în valoare de peste 56.000 de lei. Agentul Ionela Husdup a precizat căse efectuează cercetări faţă de persoanele implicate în incident sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi ultraj, la finalul acestora urmând ca cei în cauza să fie prezentați procurorilor, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist de frontieră agresat şi focuri de armă pentru reţinerea unui transport de ţigări de contrabandă.
 Vizualizări articol: 3001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Poliţist de frontieră agresat şi focuri de armă pentru reţinerea unui transport de ţigări de contrabandă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei