Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 114 (5321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Negocieri

Adăposturile de câini din lunca Sucevei vor fi date în administrare unui ONG

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cele două adăposturi de câini din lunca Sucevei, aflate acum în administrarea Primăriei Suceava, vor fi date în administrare unui ONG care se va ocupa de asigurarea hranei şi îngrijirilor medicale la un număr de peste 2.000 de câini, cât se preconizează că vor fi acolo nu peste mult timp.

Până acum, singura organizaţie non-profit care s-a arătat interesată de preluarea administrării adăposturilor de câini fără stăpân a fost Asociaţia ProAnima, ai cărei reprezentanţi au fost şi ieri prezenţi la sediul primăriei, într-o discuţie care s-a prelungit pe parcursul a aproape două ore.

Cei de la ProAnima s-au arătat dispuşi să se ocupe de îngrijirea patrupedelor din cele două adăposturi fără a încărca „nota de plată” a municipalităţii, căreia i se cere să aloce tot atât cât a alocat şi până acum acestei activităţi, adică 300.000 lei anual, în condiţiile în care în adăpost sunt doar 1.000 şi ceva de câini.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei consideră că încheierea acestui parteneriat ar fi benefică ambelor părţi: „Trebuie să recunoaştem, nu avem mână de lucru şi fonduri suficiente pentru a asigura gestionarea eficientă a adăposturilor. Noi avem acolo o mână de oameni, angajări nu mai pot fi făcute, iar banii pe care-i alocăm anual reprezintă doar 20 şi ceva de lei de câine, lunar”.

În aceste condiţii, primăria ar putea încredinţa activitatea de gestionare a adăposturilor de câini celor care şi acum se ocupă de acest lucru, dar ca voluntari.

Una din condiţiile pe care trebuie să le respecte cei care vor gestiona adăposturile este să nu dea drumul câinilor înapoi pe stradă, să se ocupe de deparazitarea şi sterilizarea lor, precum şi de încurajarea adopţiilor internaţionale.

Cei de la ProAnima au spus că vor putea trimite spre adopţie, în Germania, cel puţin câte 30 de câini lunar, iar, cu sprijinul partenerilor germani, vor să modernizeze şi vechiul adăpost de câini, să-l aducă la standarde europene.

Până la definitivarea unui contract în acest sens, cei de la ProAnima s-au oferit să ajute municipalitatea la acţiunea de prindere a câinilor de pe străzi, punându-le la dispoziţie tranchilizantele necesare, dar şi organizând o amplă campanie de sterilizare a câinilor cu şi fără stăpân, în colaborare cu organizaţia Vier Pfoten.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adăposturile de câini din lunca Sucevei vor fi date în administrare unui ONG.
 Vizualizări articol: 1235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Adăposturile de câini din lunca Sucevei vor fi date în administrare unui ONG3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei