Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 114 (5321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câştigător la concursul "Şcoala Europeană", Colegiul "M. Băcescu" Fălticeni va primi 5.000 de lei, pentru dotări

 

Toate cele 64 de unităţi de învăţământ desemnate câştigătoare la ediţia 2013 a competiţiei naţionale "Şcoală Europeană" vor primi câte 5.000 de lei pentru dotări, primele în ierarhie fiind Colegiul "Ghe. Cartianu" Piatra Neamţ, Liceul "Şt. Procopiu" Vaslui şi Colegiul "M. Băcescu" Fălticeni.

Organizată de Ministerul Educaţiei, competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în activităţi, programe sau proiecte europene, la ediţia de anul acesta, a zecea, fiind înscrise 116 unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din Bucureşti.

Primele în clasamentul din 2013 sunt Colegiul Tehnic "Gheorghe Cartianu" din Piatra Neamţ, cu 191 puncte, Liceul "Ştefan Procopiu" din Vaslui, cu 190 puncte, şi Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu" din Fălticeni (judeţul Suceava), cu 187 de puncte.

Cele 64 de unităţi de învăţământ desemnate câştigătoare vor primi certificatul "Şcoală Europeană - 2013" şi un premiu de 5.000 lei, care va fi utilizat exclusiv pentru dotări.

Decizia privind bunurile care vor fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi şcolare. Ministerul Educaţiei va repartiza sumele prin inspectoratele şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti, care, la rândul lor, au obligaţia să le repartizeze unităţilor de învăţământ.

"Este obligaţia noastră să marcăm că suntem europeni. Spaţiul european se construieşte, în primul rând, prin educaţie şi cultură. Ceea ce ştiu eu despre Europa este că sunt cetăţean european, chiar dacă acesta este dintr-un clip publicitar. Am studiat în spaţiul european şi m-am simţit la fel de liber şi că am aceleaşi drepturi ca oricare alt coleg al meu. Aceste lucruri se învaţă, iar noi, dascălii, avem obligaţia plăcută să promovăm aceste valori", a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, în deschiderea festivităţii de premiere, organizată luni la Palatul Parlamentului.

Şapte unităţi de învăţământ- care deţin de zece ani, neîntrerupt, certificatul de "Şcoală Europeană"- vor primi în 2013, pentru a patra oară, acest titlu. Acestea sunt Colegiul Economic din Buzău, Colegiul Economic "Ion Ghica" din Târgovişte, Colegiul Naţional "O. Goga" din Sibiu, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Baia Mare, Liceul "Ştefan Procopiu" din Vaslui, Şcoala Gimnazială "Andrei Şaguna" din Deva şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 din Oradea.

Alte 20 de şcoli obţin pentru a treia oară acest certificat.

Certificatul obţinut are o valabilitate de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou, pentru a-şi reconfirma titlul.

Potrivit Ministerului Educaţiei, evaluarea candidaturilor şcolilor înscrise în competiţie s-a realizat după următoarele criterii: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare cu politica generală a instituţiei şcolare, integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare în programul curent al şcolii, performanţele şcolare, asigurarea egalităţii de şanse, continuitate şi constanţă în derularea de activităţi/proiecte/programe comunitare, strategie şi modalităţi de implementare şi evaluare, strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor), dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană şi calitatea documentelor de candidatură (documentele manageriale din perioada 2010-2013, formularul de candidatură şi portofoliul ilustrativ).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câştigător la concursul "Şcoala Europeană", Colegiul "M. Băcescu" Fălticeni va primi 5.000 de lei, pentru dotări.
 Vizualizări articol: 1049 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câştigător la concursul "Şcoala Europeană", Colegiul "M. Băcescu" Fălticeni va primi 5.000 de lei, pentru dotări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei