Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 80 (5287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conferinţă

Singurătatea, o boală a omului de astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Singurătatea este cea mai gravă boală a omului de astăzi, a fost una dintre concluziile preotului prof. dr. Ioan Cristinel Teşu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Dumitru Stăniloae”, care a susţinut joi, 4 aprilie, la Fălticeni conferinţa cu tema “Familia creştină, şcoală a iubirii şi a desăvârşirii”. Întâlnirea cu preotul Ioan Cristinel Teşu a avut loc în cadrul programului “Serile duhovniceşti ale Postului Mare”, organizat în perioada Postul Mare de Asociaţia Fălticeni Cultural.

Preotul Ioan Cristinel Teşu le-a spus celor prezenţi la conferinţa de la Fălticeni: “Nici o altă credinţă de pe faţa pământului nu acordă o cinste, o importanţă şi o demnitate atât de mare familiei precum o face credinţa noastră ortodoxă. Familia, relaţia dintre cei doi soţi, se întemeiază pe nevoia de complementaritate. Noi, oamenii, nu am fost creaţi să trăim în singurătate. Am ajuns la concluzia că cea mai gravă boală a omului de astăzi nu este cancerul, cea mai gravă boală este această singurătate care se lărgeşte tot mai mult în lumea în care trăim. Ne împrietenim şi ne căsătorim pentru că dorim să ne completăm sufleteşte. Simţim nevoia de a avea o persoană alături de noi, căreia să-i împărtăşim bucuriile sau necazurile noastre. Pe cele dintâi pentru a le înmulţi, pe cele din urmă pentru a le uşura şi a le alina. Scopul familiei şi al celor doi soţi, ne învaţă Sfântul Apostol Pavel, îl constituie întrecerea în fapte bune prin care cei doi parteneri de viaţă să-şi dobândească bucuria în lumea aceasta, dar mai ales fericirea în împărăţia lui Dumnezeu, ceea ce constituie scopul esenţial al vieţii noastre. Într-o astfel de familie binecuvântată, copiii constituie adevărate daruri, adevărate binecuvântări, pe care Dumnezeu le trimite în căminul respectiv sau, cum spunea Sfântul Ioan Gură de Aur, copiii sunt cea mai mare mângâiere pe care Dumnezeu i-a oferit-o omului după căderea în păcat şi ei sunt toiagul bătrâneţilor noastre”.

Înainte de intervenţia preotului prof. dr. Ioan Cristinel Teşu a fost prezentat filmul „Pelerini în Egiptul creştin”, o video-mărturie despre cei mai încercaţi, dar vii mărturisitori ai credinţei creştine de pe glob. Filmul prezintă biserici şi mănăstiri sădite în desert, dar şi viaţa religioasă din oraşele Sinai, Cairo şi Alexandria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singurătatea, o boală a omului de astăzi.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Singurătatea, o boală a omului de astăzi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei