Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 80 (5287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Alege să trăieşti frumos!”

Campania „SOS Copilăria!”, lansată de Protecţia Copilului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a lansat Campania „SOS Copilăria!”, cu motto-ul „Alege să trăieşti frumos!”, după ce, de la începutul anului, în judeţ s-au înregistrat cinci cazuri de minore însărcinate la o vârstă la care copilăria le-a fost întreruptă brusc, ele având între 13 şi 15 ani.

Joi s-a format grupul de lucru al campaniei, din care fac parte dr. Maria Bucşineanu, de la Cabinetul de Planning Familial, din cadrul Policlinicii Centrale Suceava, Mihaela Pintilei, asistent social în cadrul Centrului Iochebed Suceava, Laura Stadler, de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, precum şi alţi asistenţi sociali, psihologi şi asistenţi medicali din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, de la serviciile de specialitate.

 

Concurs de desene pe tema campaniei

O primă acţiune a Campaniei „SOS Copilăria!” este organizarea unui concurs de desene, realizate de elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, pe tema Campaniei „SOS Copilăria - Alege să trăieşti frumos!”. Desenul cel mai elocvent va fi ales să reprezinte imaginea campaniei, fiind reprodus pe afiş. Coordonatoarea campaniei, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că „această provocare o putem lansa tuturor elevilor talentaţi şi cu imaginaţie, care îşi doresc ca desenul lor să reprezinte imaginea campaniei”. Desenele vor fi depuse la sediul Protecţiei Copilului Suceava (bdul George Enescu, nr. 15), până pe 25 aprilie, cu menţiunea: pentru Campania „SOS Copilăria - Alege să trăieşti frumos!”.

 

Chestionar de educaţie sexuală

În perioada imediat următoare, grupul de lucru al campanei va lansa un chestionar de evaluare iniţială a cunoştinţelor legate de igiena intimă şi de educaţia sexuală, urmând ca, de săptămâna viitoare, acest chestionar să fie distribuit pentru completare  tinerilor cu măsură de protecţie la asistent maternal profesionist. Primul centru cu care campania debutează, pe 11 aprilie, va fi Casa de tip familial „Colţ Alb” Suceava.

 

Vizite în centrele de plasament şi întâlniri cu tinerii din asistenţă maternală

Organizatorii campaniei vor să scoată un pliant care va fi distribuit în centrele de plasament, în şcoli gimnaziale şi licee. Asistenţa specializată, inclusiv mape, materiale etc., va fi asigurată de Cabinetul de Planning Familial, din cadrul Policlinicii Centrale Suceava, şi de Centrului Iochebed. Nicoleta Daneliuc a mai completat că începând de săptămâna viitoare, campania debutează cu vizite în centrele de plasament şi întâlniri cu tinerii din asistenţă maternală. Vizitele se vor extinde şi în şcolile care vor dori să se alăture Campaniei „SOS Copilăria!”, cu acordul şi sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

 

În curând, pagină de Facebook a campaniei

Directorul executiv al Protecţiei Copilului Suceava, Margareta Isăilă, a spus că, pentru o colaborare cât mai eficientă în cadrul grupului de lucru, dar şi pentru derularea în bune condiţii a campaniei, a fost înfiinţată o adresă de e-mail: campaniedpcsv@gmail.com, la care se pot primi solicitări de sprijin, idei, soluţii, cu privire la derularea campaniei.

„Asigurăm publicul larg de deplina confidenţialitate cu privire la cazurile care necesită sprijin din partea specialiştilor. De asemenea, se lucrează la o pagină de Facebook a campaniei, pentru a asigura transparenţa campaniei, dar şi schimbul de informaţii rapid”, a completat Margareta Isăilă.

Directorul executiv adjunct al Protecţiei Copilului Suceava, Petru Ştefăroi, a ţinut să precizeze că, „având în vedere intenţia noastră de a desfăşura o campanie de lungă durată, aşteptăm alăturarea altor specialişti grupului nostru, deoarece ne dorim un efect în cascadă a activităţilor pe care le vom derula, prin formarea de nuclee active la nivelul şcolilor şi al comunităţilor din judeţ, formate din dascăli, consilieri şcolari, asistenţi medicali comunitari, elevi, voluntari”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania „SOS Copilăria!”, lansată de Protecţia Copilului Suceava.
 Vizualizări articol: 1511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Campania „SOS Copilăria!”, lansată de Protecţia Copilului Suceava4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DEZAMAGIRE trimis de
( 6 apr 2013, 14:06:47
CREDEAM CA AU DEPUS ACTIUNE IN INSTANTA IMPOTRIVA UNOR INSTITUTII DIN JUDET,SUB ACUZATIA DE ATENTAT LA SANATATEA PUBLICA.PROBABIL DUC LIPSA DE STATISTICILE PUBLICATE PANA IN PREZENT!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei