Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 80 (5287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Executare silită

Societatea de transport public a Sucevei, la un pas de a fi scoasă în stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Zilele TPL-ului în actualul sediu de pe strada Traian Vuia sunt numărate, după ce procesul purtat cu TASA timp de aproximativ şapte ani a fost pierdut şi executorul judecătoresc li s-a prezentat deja la poartă, pentru a pune sentinţa în aplicare. Societatea de transport public local a  pierdut dreptul de a mai utiliza baza preluată de la fosta societate Transport Public Suceava (TPS), deşi până acum a plătit chirie pe clădirile utilizate, dar nu firmei TASA, care le-a cumpărat la licitaţie, ci administratorului judiciar al TPS, intrată în faliment.

Marcel Mustea, executorul judecătoresc care trebuie să pună în aplicare decizia instanţelor, a făcut deja demersuri pentru evacuarea TPL din baza auto cumpărată de TASA, dar, deocamdată, acţiunea a fost suspendată.

„Am depus şi noi o contestaţie, iar până nu se judecă, măsura de evacuare nu poate fi dusă la îndeplinire. Oricum ar fi, noi nu plecăm de acolo. Nu avem unde să ne mutăm, dar chiar de ne scot din clădiri, vom rămâne în curte, pentru că terenul este al Primăriei Suceava”, a declarat administratorul unic al TPL, Darie Romaniuc.

Una din soluţiile pe care le are TPL este să ajungă la o înţelegere cu TASA, să utilizeze aceleaşi clădiri ca şi până acum, ceea ce este greu de crezut, după războiul de şapte ani purtat prin instanţe, sau să amenajeze o nouă hală de reparaţii şi întreţinere a autobuzelor şi microbuzelor. În acest scop, conducerea Primăriei Suceava a alocat deja în bugetul acestui an o sumă de zece miliarde de lei vechi, dar noua hală ar putea să fie amenajată pe unul dintre terenurile de lângă Termica.

Un alt proces care le dă fiori celor de la TPL şi municipalităţii este cel în baza căruia TASA solicită daune de 318.400 euro, pentru că ani în şir nu a putut folosi clădirile pe care le-a cumpărat.

Imobilele fostei societăţi de transport, TPS SA, au fost scoase la licitaţie de Direcţia Generală a Finanţelor Publice în 2004, fiind achiziţionate de TASA cu echivalentul a aproximativ 150.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Societatea de transport public a Sucevei, la un pas de a fi scoasă în stradă.
 Vizualizări articol: 1923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Societatea de transport public a Sucevei, la un pas de a fi scoasă în stradă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei