Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 80 (5287)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

„Pentru tine, Primăvară!”

Spectacol cu iz de poveste de primăvară, pregătit de elevii Colegiului “Mihai Eminescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Alaiul primăverii, cu culori şi arome proaspete, a poposit pe scena Casei de Cultură a municipiului Suceava, fiind alcătuit din elevi şi profesori ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, ei sărbătorind printr-o suită de momente artistice bogăţia şi frumuseţea acestui anotimp.

Le-au fost alături părinţii, care au ocupat întreaga sală de spectacol şi care şi-au exprimat necontenit admiraţia pentru momentele pregătite şi coordonate, special pentru acest eveniment, de cadre didactice ale unităţii.

Spectacolul a debutat cu elevul Emanuel Solovăstru, din clasa a II-a C, care a vestit venirea primăverii recitând poezia „Primăvara”, de Vasile Alecsandri. Momentul a fost arbitrat prin aplauze de auditoriul care a luat parte la eveniment şi care a recompensat cum se cuvine truda celor mici. Mesageri ai acestui anotimp au fost şi boboceii clasei I A, care au dovedit că deja s-au deprins cu mişcările de dans, aceştia prezentând auditoriului “Dansul păpădiilor”, dar şi un cântec tematic.

Pe ritmuri moderne, micuţii clasei I C au încălecat în paşi de dans o herghelie de “Cai verzi pe pereţi”,  performanţa celor mici fiind bine cotată de public.

Lumea florilor şi a vieţuitoarelor a fost sursă de inspiraţie pentru cel de-al patrulea moment al spectacolului, susţinut de elevii clasei pregătitoare B, care au interpretat cântecele “Concertul” şi „Glasul florilor”, elevii dovedind că talentul nu ţine cont de vârstă. Programul spectacolului elevilor de la “Mihai Eminescu” a fost completat de George Dimitriu, din clasa pregătitoare B, care a interpretat la orgă o piesă de vals, şi de elevii claselor a III-a A şi B, ce au interpretat două cântece care s-au încadrat perfect în atmosfera şi spiritul manifestării.

După performanţa acestora, scena a fost din nou pregătită să-i primească pe elevii clasei pregătitoare A, care au încercat, iar publicul le-a transmis că au şi reuşit, să îmbine armonios limba germană cu dansul german.

Cu bucurie în suflete, plini de voioşie, în întâmpinarea primăverii au venit şi boboceii clasei I B, care au susţinut un moment muzical, performanţă urmată de cea a clasei I C, care l-a adus în faţa publicului pe “Zăpă”, un personaj ce a încâlcit toate poveştile şi care a stârnit valuri de bună dispoziţie printre spectatori.

 

Tango, rock and roll, folclor...

Fetele clasei a III-a A şi B au antrenat publicul în energicele ritmuri ale rock and roll-ului, spectatorii împărtăşindu-le acelaşi entuziasm prin aplauzele vii cu care au răsplătit la final şcolăriţele. De aprecieri din partea auditoriului au avut parte şi elevii clasei a II-a A, care au interpretat “Una e primăvara” şi “Samba florilor”, costumele vesele şi voioşia celor mici izbutind să îmbrace atmosfera într-un frumos iz de poveste de primăvară.

Autenticitatea cântecului popular a fost redată de Vlăduţ Pascar, din clasa a IV-a A, care a interpretat la orgă două piese din folclorul românesc, iar grupul vocal Meloritm al clasei a IV-a A a completat întreg spectacolul cu două cântece în limba franceză, “Auprès de ma blonde” şi “Les fleurs du printemps”. Seria momentelor pregătite cu sârg şi conştiinciozitate de elevi, dar şi de profesori, a fost încheiată de elevii clasei a IV-a B, cu un pasional tango.

Costumele viu colorate, cântecele pline de jovialitate, veselia şi efervescenţa elevilor, încununate de buna dispoziţie şi de uralele părinţilor, au dus la conturarea unui spectacol care cu siguranţă va rămâne în amintirea celor prezenţi.

Au îndrumat activitatea copiilor profesoarele: Camelia Maftei, Carmen Turcu, Florina Ianţoc, Camelia Patraş, Anda Panţîru, Camelia Macuc, Veronica Puha, Rodica Vasiliu, Luminiţa Ştefănel, Maria Dumitraş şi Mariana Mireuţă. Proiectul a fost coordonat de prof. Luminiţa Ştefănel. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol cu iz de poveste de primăvară, pregătit de elevii Colegiului “Mihai Eminescu”.
 Vizualizări articol: 2198 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 24 voturi
Spectacol cu iz de poveste de primăvară, pregătit de elevii Colegiului “Mihai Eminescu”4.9524

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei