Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 79 (5286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Aviaţia” prin ochii copiilor

Zeci de elevi au fost pasageri, pentru o zi, ai Aeroportului „Ştefan cel Mare” şi ai Aeroclubului „Grigore Baştan”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

În cadrul programului educaţional „Şcoala altfel“, grupuri de elevi de la mai multe instituţii de învăţământ din judeţ au vizitat Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava şi Aeroclubul „Grigore Baştan” Suceava. Beneficiind de porţile larg deschise ale aeroportului şi de bunăvoinţa angajaţilor, elevi au jucat rolul de pasageri, pentru mulţi dintre ei vizita la acest obiectiv fiind o premieră. Cei mici au făcut cunoştinţă cu personalul, cu tehnica şi dotările aeroportului şi au luat la cunoştinţă de toate formalităţile ce se impun pe un aeroport.

Cât priveşte vizita la Aeroclubul Suceava, personalul a oferit explicaţii tehnice profesioniste despre părţile componente ale elicopterului, avionului şi planoarelor şi le-a explicat micuţilor, pe înţelesul lor, tehnica zborului.

„Elevii clasei I C de la Colegiul Naţional <Mihai Eminescu> au ocazia de a vizita Aeroportul <Ştefan cel Mare>, pentru cei mai mulţi dintre ei fiind prima data când sunt în vizită aici. Cei mici au ocazia de a vedea pe viu avioanele, elicopterele, pe care, ani la rând, le-au aclamat, le-au desenat sau le-au văzut la televizor. Când ne vom întoarce la şcoală, vom face o evaluare a acestei activităţi. Această iniţiativă este inclusă în programul <Şcoala altfel>”, a explicat înv. Magda Iamţoc.

 

Experienţă în premieră, pentru cei mai mulţi dintre elevi

Micuţii au fost deosebit de curioşi şi receptivi la explicaţii, dar mai ales bucuroşi să urce în avioane, planoare sau în elicopter, să pipăie manşa şi celelalte comenzi ale aparatelor de zbor şi să pozeze în piloţi, pentru a le arăta prietenilor şi părinţilor unde au fost.

„Am venit cu un grup de 60 de copii de la Şcoala Gimnazială <Mihai Eminescu> Băneşti, din clasele a III-a, a IV-a şi a V-a. Suntem încântaţi de ceea ce am văzut, am fost primiţi foarte bine. Ne dorim ca elevii să înţeleagă cât mai multe lucruri şi să rămână cu amintiri frumoase”, ne-a declarat un cadru didactic al şcolii din Băneşti.

Nu puţini au fost elevii pentru care experienţa de la aeroclub a fost una cu adevărat inedită, şcolarii exprimându-şi la unison dorinţa de a reveni în acest loc.

„Astăzi am fost la turnul de control, ne-au arătat de unde sunt ghidate avioanele, am fost pe pistă şi în sala de aşteptare. Am văzut şi avioane reale pentru prima dată. Mi-aş dori să zbor şi în realitate”, ne-a declarat entuziastă o elevă.

Aeroclubul „Grigore Baştan” Suceava e o şcoală de zbor care se adresează tinerilor între 16 şi 22 de ani, statul asigurându-le gratuitatea cursurilor pentru piloţi de planor şi paraşutişti. Conform reprezentanţilor aeroclubului, „în fiecare an avem schimburi de experienţă cu numeroase şcoli din Botoşani şi din Suceava, sute de copii vizitându-ne”.

„Copiii au vizitat avionul rusesc tip AN2 folosit pentru lansări de paraşutişti, celălalt e un avion polonez Vilga 35 pentru tractarea planoarelor. Totodată, copiii au vizitat planoarele de dublă comandă pentru şcoală şi de simplă comandă pentru piloţii avansaţi”, au mai explicat aceştia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de elevi au fost pasageri, pentru o zi, ai Aeroportului „Ştefan cel Mare” şi ai Aeroclubului „Grigore Baştan”.
 Vizualizări articol: 1601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Zeci de elevi au fost pasageri, pentru o zi, ai Aeroportului „Ştefan cel Mare” şi ai Aeroclubului „Grigore Baştan”4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei