Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 79 (5286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pentru o carieră didactică

Profesorii îşi pot depune cererile pentru înscrierea la concursul de titularizare, începând de astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Conform calendarului concursului de titularizare 2013, „în perioada 5-15 aprilie are loc înregistrarea cererilor de înscriere a candidaţilor la concursul de ocupare a posturilor didactice, a catedrelor vacante sau rezervate, inclusiv pentru absolvenţii promoţiei 2013, la secretariatul unităţii de învăţământ care organizează concurs”.

Concursul constă în probă practică sau inspecţie specială la clasă şi probă scrisă, potrivit programelor specifice pentru concurs. Nota obţinută la proba practică sau la inspecţia specială la clasă are o pondere de 25% în media de repartizare. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială la clasă. Cei care vor obţine note mai mici de 5 vor putea ocupa un post de suplinitor.

De menţionat este că, şi în acest an, se păstrează camerele de supraveghere video în sălile de examen, iar exigența se anunță a fi la fel de mare ca în ultimii ani.

 

Examen scris în data de 30 iulie

Între 6 mai şi 6 iunie vor avea loc organizarea şi desfăşurarea probelor practice sau orale şi ale inspecţiilor speciale la clasă. Proba scrisă a concursului de titularizare din acest an va avea loc la data de 30 iulie.

Prima etapă de repartizare, la care vor lua parte candidaţii care au obţinut cel puţin media 7 pentru posturi pe durată nedeterminată, va începe în data de 9 august. Candidaţii care nu obţin la inspecţia specială la clasă sau la proba practică minim nota 5 nu pot participa la proba scrisă.

 

Aproape 800 de profesori înscrişi pentru titularizarea din 2012

Pentru concursul de titularizare din 2012, 793 de profesori au susţinut examenul scris, dintre care 75 erau absolvenţi ai promoţiei 2012. Concurenţa cea mai aprigă a fost în cazul disciplinelor Limbă engleză, Limbă şi literatura română sau pentru ocuparea unui post de învăţător sau educator. Pentru un post la catedra de Limba Engleză s-au înscris 73 de candidaţi pentru 11 locuri titularizabile, iar la Limba şi literatura română, 59 de candidaţi au dat concursul pentru a ocupa unul din cele cinci posturi disponibile. Pentru o catedră de învăţător, s-au înscris pentru concurs 137 de candidaţi pentru 30 de posturi, iar pentru catedra de educator erau doar şase posturi pentru care s-au înscris 51 de candidaţi.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii îşi pot depune cererile pentru înscrierea la concursul de titularizare, începând de astăzi.
 Vizualizări articol: 2809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Profesorii îşi pot depune cererile pentru înscrierea la concursul de titularizare, începând de astăzi4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei