Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 79 (5286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Probleme majore

Marşul pe jos al celor doi fălticeneni spre Gibraltar, întrerupt zece zile din cauza unor probleme medicale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cei doi fălticeneni care au plecat pe 1 martie într-un marş în care îşi propun să parcurgă 4.000 de kilometri pe jos, până în Gibraltar, au fost nevoiţi să ia o pauză extrem de lungă pentru programul pe care şi l-au făcut, de zece zile.

Călătoria lui Călin Dănilă, în vârstă de 48 de ani, profesor de sport, şi a lui Ioan Cojocaru, în vârstă de 26 de ani, finul său, s-a oprit pe 19 martie la Arad. Cu dureri mari la picior, de care a „tras” mai multe zile, Călin Dănilă pur şi simplu nu a mai putut continua. A fost diagnosticat cu o inflamaţie severă la gambă, iar verdictul mediului a căzut ca un trăsnet: repaus de minimum zece zile. Dănilă a încercat să mai forţeze, însă nu a făcut decât să-şi agraveze starea.

„Pe lângă medicaţia indicată de doctori, am folosit gheaţă şi o cataplasmă din argilă, suc de varză şi miere de albine aplicată pe toată gamba, pe care o schimbam la patru-cinci ore. Am luat antiinflamatoare cât în ultimii 20 de ani”, mărturiseşte Călin Dănilă pe blogul pe care cei doi îi ţin la curent pe cei interesaţi de cum decurge călătoria.

 

Au plecat din nou la drum pe 29 martie, iar acum sunt în Ungaria

Pe 29 martie, naşul şi finul şi-au reluat călătoria. Pentru prima zi, deşi au mult de recuperat, cei doi au parcurs doar 20 de kilometri, jumătate din planul zilnic iniţial.

„Facem pauze foarte dese, cu masaj la fiecare pauză. Deşi bate un vânt turbat, stau cu picioarele în sus să ajut circulaţia anevoioasă”, a descris clipele foarte grele Călin Dănilă.

Pe 31 martie 2013, duminica trecută, cei doi fălticeneni au trecut pe teritoriul ungar, pe la Vama Nădlac. A doua zi, cei doi au ajuns în oraşul Szeged, după care, pe 2 aprilie, au intrat într-un alt orăşel maghiar, Morahalom.

 

Călin Dănilă ieri: „Eu zic că ţin piciorul sub control şi nici nu mă gândesc să renunţ. Acasă nu mă întorc”

„Mă gândesc cu tristeţe la cei 40 de kilometri pe care îi parcurgeam înainte în fiecare zi. Nici nu poate fi vorba de a relua ritmul de la începutul călătoriei. Piciorul îmi este tensionat şi amorţit, ceea ce mă face să-mi controlez fiecare pas”, descrie momentele încă foarte grele Călin Dănilă.

Ieri, l-am contactat telefonic pe Călin Dănilă pentru a afla informaţiile de ultimă oră legate de călătorie.

„Am ajuns la 25-28 de kilometri pe zi. Încă mă ţine piciorul, aştept o revenire în mers. Eu zic că ţin piciorul sub control şi nici nu mă gândesc să renunţ. Acasă nu mă întorc”, ne-a declarat Călin Dănilă. 

 

„Poate oamenii o să meargă la piaţă fără maşină dacă noi mergem 4.000 de kilometri pe jos până la Gibraltar”

Conform planului iniţial, cei doi trebuiau să parcurgă cei 4.000 de kilometri până la Gibraltar în o sută de zile. Adică 40 de kilometri pe zi. Din păcate, acest plan pare a fi dat peste cap. Important pentru cei ei este însă să ajungă la final.

După ce vor traversa partea de sud a Ungariei, cei doi ar mai avea de parcurs următorul traseu: Slovenia – Italia (intrarea pe la Trieste, Veneţia, Padova) – Franţa şi de aici să urmeze coasta până la Gibraltar. 

Călin Dănilă şi Ioan Cojocaru au plecat la acest drum din  „dorinţă de aventură, de a face altceva decât în rutina zilnică, de a vedea locuri noi şi de a ne testa limitele”. Scopul principal al călători este de a atrage atenţia asupra importanţei mişcării. Cei doi şi-au manifestat speranţa că „poate oamenii o să meargă la piaţă fără maşină dacă noi mergem 4.000 de kilometri pe jos până la Gibraltar”,

Cei care vor să urmărească în continuare călătoria celor doi o pot face accesând site-ul pamantulviu.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marşul pe jos al celor doi fălticeneni spre Gibraltar, întrerupt zece zile din cauza unor probleme medicale.
 Vizualizări articol: 1874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Marşul pe jos al celor doi fălticeneni spre Gibraltar, întrerupt zece zile din cauza unor probleme medicale3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei