Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 79 (5286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Iubiri interzise

Minoră de 13 ani, gravidă cu acordul mamei şi al bunicii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

O minoră în vârstă de 13 ani, elevă în clasa a VIII-a, a rămas însărcinată cu un individ în vârstă de 27 de ani, a anunţat, ieri, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, a declarat că în cauză se fac cercetări faţă de tânărul de 27 de ani, care s-a ales cu dosar penal.

Întreaga poveste s-a petrecut în comuna Ipoteşti, unde domiciliază atât minora, cât şi iubitul ei, cu 14 ani mai mare decât ea.

Într-un comunicat al IPJ Suceava, se arată că în urmă cu două zile, poliţiştii de la Ipoteşti s-au sesizat despre relaţia interzisă dintre cei doi tineri, minora fiind dusă la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, unde legiştii au constatat că eleva este însărcinată în 22-23 de săptămâni.

„Din verificările efectuate s-a stabilit că în cursul lunii noiembrie 2012, minora a întreţinut de bună voie relaţii sexuale cu tânărul în vârstă de 27 de ani, atât la domiciliul acestuia, cât şi în alte locaţii de pe raza municipiului Suceava”, a explicat inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene a precizat că s-a luat legătura cu procurorul de caz, care a opinat pentru continuarea cercetărilor cu autorul în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.

 

„Noi nu putem să ne băgăm între copiii ăştia tineri, că ei aşa tare s-au luat, că fata a spus că se omoară dacă se desparte de el”

De toată această poveste ştiau şi mama şi bunica minorei, care însă nu au văzut nimic în neregulă cu relaţia adolescentei cu un tânăr cu mult mai mare decât ea.

Ba mai mult, rudele fetei povestesc că ştiau de faptul că aceasta este însărcinată încă din luna noiembrie a anului trecut şi nu înţeleg de ce atâta caz.

„Ei au vorbit amândoi, noi nu ne-am băgat, tatăl lui este patron cu firmă, lucrează şi el acolo, este băiat harnic. Tatăl ei (n.r - minorei) este mort, iar noi nu putem să ne băgăm între copiii ăştia tineri, că ei aşa tare s-au luat, că fata a spus că se omoară dacă se desparte de el”, explică Mafta Ilieschi, bunica minorei însărcinate.

Bătrâna povesteşte că nepoata ei şi tânărul care a lăsat-o gravidă au o relaţie de aproape un an de zile şi intenţionează să se căsătorească.

Ieri, la Poliţia Ipoteşti, a fost chemat la audieri şi tânărul de 27 de ani, Vasile B., care a mărturisit că are de gând să o ia de nevastă pe minoră.

 

Directoarea şcolii: „Am chemat-o la mine în birou şi mi-a spus că nu este însărcinată”

Directoarea şcolii din Ipoteşti, Violeta Cercel, mărturisea ieri că a aflat de toată această poveste şi ea a fost cea care a anunţat poliţia din localitate.

„Despre situaţia fetei am aflat de la colegii ei de clasă şi de la oamenii din sat, un fel de <radio şanţ>, la început nu îmi venea să cred”, mărturisea directoarea.

Violeta Cercel povesteşte că a chemat-o la ea în birou pe minora căreia i-a fost dirigintă timp de trei ani, însă adolescenta i-a spus că nu este nimic adevărat şi că nu este însărcinată.

Directoarea a mai arătat că a încercat în calitatea ei de dirigintă să le spună copiilor despre metodele de contracepţie.

„Trei ani de zile am făcut tot felul de activităţi la dirigenţie, despre metode de contracepţie, despre igiena intimă...”, completează Violeta Cercel.

 

Protecţia Copilului: Minora şi mama acesteia refuză ajutorul

Cazul minorei însărcinate de la Ipoteşti a ajuns şi în atenţia reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, care, în cursul zilei de ieri, s-au deplasat la domiciliul familiei adolescentei, împreună cu asistentul social de la primărie. 

„Mama fetei a declarat că a aflat de sarcina copilului ei în luna noiembrie 2012, situaţie in care a  mers cu copilul la  un medic specialist. De asemenea, mama minorei şi-a luat angajamentul supravegherii, îngrijirii şi educării fetei şi nu doreşte o  măsură de protecţie pentru aceasta. Referitor la copilul care urmează să se nască, mama minorei a declarat ca doreşte ca acesta să rămână în familie”, se arată într-un comunicat al DGASPC.

Atât minora, cât şi mama acesteia au refuzat să meargă la Protecţia Copilului, pentru consiliere psihologică, şi nu doresc ca adolescenta să beneficieze de serviciile Centrului Maternal.

„Reprezentanţii DGASPC vor monitoriza evoluţia cazului şi vor face consiliere la domiciliul minorei”, precizează reprezentanţii de la Protecţia Copilului.

 

Al cincilea caz de la începutul acestui an

Cazul de la Ipoteşti este al cincilea de acest gen de la începutul acestui an. Nu mai departe de luna trecută, o femeie din municipiul Rădăuţi a reclamat la poliţie că fiica ei, în vârstă de 14 ani, este însărcinată cu un tânăr de 21 de ani.

Din cercetările poliţiei, a reieşit că părinţii minorei ştiau că fata lor va deveni mămică încă de acum jumătate de an, însă au reclamat fapta abia luna trecută, după ce fata lor s-a certat cu iubitul ei.

Tot la Rădăuţi s-a reclamat o altă poveste similară, de data aceasta protagoniştii fiind doi elevi, colegi de şcoală generală. Ea, 14 ani, elevă în clasa a VI-a, el, elev în clasa a VIII-a.

Un alt caz este cercetat de poliţia din Milişăuţi, acolo unde un tânăr de 25 de ani a lăsat gravidă o minoră de 14 ani, care locuia la el de mai multe luni.

Şi la poliţia din Stulpicani, un tânăr în vârstă de 20 de ani este cercetat pentru act sexual cu un minor, după ce a lăsat-o cu burta la gură pe o elevă în clasa a VIII-a, în vârstă de 14 ani.

Potrivit Codului Penal, infracţiunea de act sexual cu un minor săvârşită în condiţiile prezentate se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minoră de 13 ani, gravidă cu acordul mamei şi al bunicii.
 Vizualizări articol: 8398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Minoră de 13 ani, gravidă cu acordul mamei şi al bunicii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce atata zarva... trimis de
( 5 apr 2013, 11:27:04
Fata e precoce , baiatul e serios, situatia materiala o avantajeaza pe fata, sa faca nunta si gata ! Adica , conform noului trend - mai intai botezul. Diferenta de varsta ? Pai la Tariceanu e mai mare !!!
2.   O familie liberala.... trimis de
( 5 apr 2013, 11:42:36
E de apreciat limpezimea cu care familiarii fetei accepta situația...între copii astia chiar e dragoste ca de nu era Copila acu se putea transforma in victima si.l nenorocea pe băiat....e păcat ca va fi un copil cu copil....si va regreta si ea între.o zi....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei