Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 79 (5286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înşelăciune

Ţepuit în curtea Direcţiei de Asistenţă Socială de către un fals director

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un bărbat din comuna Valea Moldovei a fost lăsat fără bani de un individ care l-a abordat în curtea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Suceava şi care s-a recomandat a fi directorul instituţiei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în cursul zilei de miercuri, Vasile M., în vârstă de 50 de ani, a venit la Direcţia de Asistenţă Socială, pentru a se interesa cum poate primi pensie de handicap, în urmă cu aproape un an fiind supus unor intervenţii chirurgicale ca urmare a unei tumori canceroase.

Vasile M. nu a venit singur, ci însoţit de un cumnat de-al său, iar în jurul prânzului, în timp ce se aflau în curtea instituţiei, au fost acostaţi de o persoană în vârstă de 60 de ani, care s-a prezentat ca fiind director al instituţiei şi care, după ce a aflat de ce veniseră acolo, s-a oferit să îi ajute.

I-a spus cumnatului lui Vasile M. să îi aştepte acolo, iar falsul director i-a cerut bărbatului din Valea Moldovei să meargă cu el până la Policlinica Areni. Odată ajunşi aici, falsul director i-a cerut lui Vasile M. un cupon de pensie şi suma de 590 de lei pentru a achita, chipurile, o taxă.

Respectivul a intrat apoi în policlinică şi s-a întors la scurt timp, spunându-i bărbatului din Valea Moldovei că a plătit taxa şi i-a înapoiat cuponul, cerându-i să se întoarcă la DGASPC pentru a ridica o adeverinţă de la secretara sa, asigurându-l că problema sa e ca şi rezolvată.

Vasile M. s-a întors la Direcţia de Asistenţă Socială, iar aici, după ce a discutat cu reprezentanţii instituţiei, şi-a dat seama că a fost înşelat. S-a întors la policlinica din Areni, însă aşa-zisul directorul dispăruse.

Păgubitului nu i-a mai rămas decât să meargă la poliţie şi să povestească tot ce i s-a întâmplat. „Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului”, a transmis ieri purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

 

Escrocul care măreşte pensii şi are „pile” la doctori şi la funcţionarii din instituţii

De mai multă vreme, poliţiştii suceveni încearcă să dea de urma unui escroc care a păcălit mai multe persoane că le măreşte pensiile şi are „pile” la doctori.

În luna ianuarie a acestui an, escrocul a abordat un bărbat care venise la consult la Spitalul Judeţean Suceava şi i-a spus că, la ce probleme de sănătate grave are, îl poate ajuta să obţină bani de la Casa de Asigurări pentru tratament. Totul, în schimbul unui comision de 850 de lei. Păgubitul i-a dat banii şi nu l-a mai văzut.

La fel s-a întâmplat şi în cursul anului trecut, când, acelaşi individ, bănuiesc oamenii legii, a păcălit un bărbat chiar pe holurile Casei de Asigurări, o femeie în curtea Casei de Pensii şi un bătrân la spital. De la primul a luat suma de 550 de lei, spunându-i că-l va ajuta să primească o mărire la pensie, de la femeie, 450 de lei, pentru a-i rezolva mai repede problemele la Casa de Pensii, iar de la ultimul păgubit, suma de 570 de lei, pentru a-l interna la Spitalul Judeţean.

După semnalmentele oferite de păgubiţi, e vorba de unul şi acelaşi individ, însă până în prezent poliţiştii nu au reuşit să-i dea de urmă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţepuit în curtea Direcţiei de Asistenţă Socială de către un fals director.
 Vizualizări articol: 1347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ţepuit în curtea Direcţiei de Asistenţă Socială de către un fals director5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei