Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 79 (5286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gest

Un pensionar și-a donat biblioteca pentru cititorii din Vama

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În vremuri în care aproape toată lumea se gândește numai la propriul interes și caută să câștige cât poate mai mult, există încă, la Vama, oameni cu suflet mare, care, chiar dacă nu sunt deloc bogați, vor să dăruiască dezinteresat ceva pentru binele comunității în care trăiesc.

O astfel de persoană este Mircea Sidor Butucan, un pensionar ajuns la venerabila vârstă de 86 de ani, care a ținut să își doneze toate cărțile Căminului Cultural din comună.

Mircea Sidor Butucan este de loc din Mitocu Dragomirnei și a ajuns la Vama cu mulți ani în urmă. „Eu și soția mea am ajuns aici cu slujba. Așa a fost să fie, atunci, după colectivizare, dar am nimerit într-un loc cu oameni buni și iubitori de carte și de frumos. Îmi doresc ca și cei tineri să păstreze dragostea de a citi, așa cum am făcut noi, la vremea noastră. De asta am vrut să dau cărțile. Vreau să se poată bucura toată lumea de ele, chiar și cei care nu au bani să cumpere cărțile scumpe din ziua de azi. Eu am trăit bine printre oamenii din Vama și cred că e firesc să fac un gest pentru comunitate, la rândul meu”, ne-a spus Mircea Sidor Butucan.

Cele 134 de volume din diferite genuri și domenii sunt rodul unei pasiuni de o viață. Pensionarul donator a fost și este un mare iubitor de lectură, a adunat cărți mereu și i-a plăcut să se întâlnească și cu autorii. A fost un participant permanent la lansări de carte și alte acțiuni culturale la care erau invitați scriitori și publiciști, iar cu unii dintre ei a păstrat o relație specială. Are și acum, după ani buni de când autorul a trecut la veșnicie, o fotografie a publicistului Mircea Motrici în vitrina din bucătărie. Are lacrimi în ochi când își amintește de fostul său prieten și vorbește încă despre el de parcă ar fi doar plecat undeva între nori, să scrie încă o carte.

La Căminul Cultural din Vama, autoritățile vor înființa o colecție ce va purta numele donatorului de carte. Volumele nu vor putea fi împrumutate, pentru a nu se distruge, dar vor putea fi citite la sala de lectură. ”Este un gest deosebit pentru comună. Nu putem decât să mulțumim unui om care s-a gândit acum, când ne luminăm sufletele în apropierea Paștelui, să dăruiască lumină culturală pentru cei ce o vor căuta acum și în anii ce vor urma”, ne-a declarat primarul comunei Vama, Nicolai Baltag. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pensionar și-a donat biblioteca pentru cititorii din Vama.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un pensionar și-a donat biblioteca pentru cititorii din Vama5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei