Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 79 (5286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Liderul PNL Suceava lasă să se înţeleagă faptul că Victor Ponta nu ar avea onoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Liderul liberalilor suceveni, deputatul Alexandru Băişanu, a lăsat să se înţeleagă faptul că premierul şi preşedintele PSD, Victor Ponta, nu ar avea onoare, deoarece a ales să coabiteze cu preşedintele României, Traian Băsescu. Alexandru Băişanu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că îşi aduce aminte de perioada în care PNL şi PSD se băteau cu Traian Băsescu, la nivel naţional, şi cu Gheorghe Flutur şi Ion Lungu, la nivel local, situaţie care s-a schimbat total în momentul de faţă.

„Îmi aduc aminte de o frăţie parafată printr-o batere de palmă atât la nivel naţional, prin liderii Crin Antonescu şi Victor Viorel Ponta, cât şi la nivel local, între mine şi Cătălin Nechifor. Şi îmi aduc aminte cum colegii noştri de la PSD, după ce au bătut palma, au jurat cu mâna pe Biblie că vor respecta cetăţeanul României, că nu vor opri sub nici o formă lupta împotriva hoţiei, a corupţiei pe care am clamat-o împreună înainte de câştigarea alegerilor locale şi parlamentare”, a spus Băişanu.

El a arătat că în momentul de faţă, Victor Ponta şi PSD, în numele unui echilibru şi al unui viitor aşezat pentru România, „au făcut pactul cu diavolul”. Liderul PNL Suceava a arătat că în ceea ce-l priveşte, este mândru pentru că este liberal, dar şi pentru că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a luat cea mai bună decizie şi a rămas constant în parteneriatul pe care îl are cu românii. „Acest parteneriat îl are cu românii care în mod normal l-au trimis acasă pe Traian Băsescu, cu 7,4 milioane de voturi. Şi sunt profund dezamăgit de coabitarea dintre PSD şi Traian Băsescu. Este normal ca atunci când baţi palma cu partenerul tău în momente critice, să nu uiţi lucrul acesta când ai ajuns pe cai mari, şi ai senzaţia că jurămintele de atunci nu mai sunt conforme cu noua realitate în care tu ai devenit foarte puternic. Oamenii de onoare nu fac greşeli de genul acesta”, a mai declarat Alexandru Băişanu.

Cu toate acestea, el a subliniat că USL nu trebuie să fie desfiinţată, având în vedere că această uniune nu a fost făcută „pentru a îndestula două sau trei partide politice”. Băişanu consideră că USL trebuie să continue luptă împotriva celor care au distrus România şi pentru românii care şi-au pus speranţe în această construcţie politică. „PNL rămâne consecvent relaţiei cu poporul român, mergem înainte şi încercăm să nu aducem haos în politica românească, dar nici să acceptăm greşeli politice care nu îşi aveau sensul”, a încheiat Alexandru Băişanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul PNL Suceava lasă să se înţeleagă faptul că Victor Ponta nu ar avea onoare.
 Vizualizări articol: 1748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.68/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 19 voturi
Liderul PNL Suceava lasă să se înţeleagă faptul că Victor Ponta nu ar avea onoare4.7519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Binomul Basescu Ponta trimis de
( 5 apr 2013, 11:16:53
Printul de Lampedusa ii spune plin de ciuda nevestei:Sapte copii ti-am facut si nu ti-am vazut niciodata buricul.Votantii USl dezamagiti si deznadajduiti murmura stins:70% procente i-am dat noi USL si nu ne-a aratat decat posteriorul.. Numirea Codruței Kovesi ar însemna că diferența dintre Ponta și Boc este că Boc făcea ce i se punea de la Cotroceni, fără să aibă un pact semnat cu Băsescu. Ce slugă, Victore, și Emil ăsta, nu-i așa?
II propunem acestui Dinu Paturica contemporan,acestui nou lider al miscarii basiste mondiale ca in postul de ministru al justitiei sa-i numeasca si pe Daniel Morar si pe Monica Macovei.
Aşadar ridică-te MRU, ridică-te Blejnar, ridică-te Udrea, ridică-te Boc-ule, ridică-te Kovesi, românilor li s-a făcut dor de voi şi “vă vrea” înapoi...
2.   Guvernul Victor Ponta trimis de
( 5 apr 2013, 11:22:51
După ce au câștigat alegerile criticând politicile bugetare ale PDL, social-liberalii și-au schimbat brusc atitudinea față de cheltuielile și veniturile statului.Imorale și iresponsabile. Așa descria Victor Ponta, în mai 2010, măsurile de austeritate luate de cabinetul Boc. „România este pe punctul de a atinge o criză socială critică. Guvernul de dreapta din România aruncă responsabilitatea şi costurile actualei crize economice pe umerii copiilor, ai muncitorilor şi ai pensionarilor. Rezultatul final va fi sfârşitul statului bunăstării“, spunea, la acea vreme, actualul prim-ministru al României.Astfel de discursuri au avut, cu siguranță, o contribuție importantă la victoria zdrobitoare a USL la parlamentarele din decembrie. Însă au trecut doar câteva zile după câștigarea scrutinului și social-liberalii au început să-și schimbe poziția față de politicile de austeritate.
3.   Guvernul Victor Ponta trimis de
( 5 apr 2013, 11:29:28
In decembrie 2012 cabinetul Ponta II a decis să păstreze înghețate angajările în sistemul bugetar și să amâne pentru 2014 acordarea a minimum 6% din PIB educației. Cristiana Anghel, celebra învățătoare din Caracal care a stat 70 de zile în greva foamei în 2010, protestând împotriva subfinanțării școlilor, a ajuns între timp senator PC. Dar educatia a primit doar 3,14% din PIB.Începând din ianuarie, cabinetul a dat liber majorării cu 16% a impozitelor și taxelor locale. Deși teoretic este la latitudinea fiecărei primării, creșterea este practic obligatorie pentru administrațiile locale care au arierate și nu-și asigură veniturile necesare din surse proprii (adică marea majoritate).
4.   Guvernul Victor Ponta trimis de
( 5 apr 2013, 11:34:21
Creșterea poverii fiscale nu s-a oprit aici. Tot în primele luni ale lui 2013 Executivul a decis că veniturile agricole nete (cele stabilite de Fisc, și nu cele reale) vor fi impozitate cu 16% și li se va aplica și o contribuție de asigurări de sănătate de 5,5%.
Cabinetul Ponta II nu s-a mulțumit să păstreze o bună parte din măsurile pe care altădată le critica vehement. Guvernanții se gândesc serios să reintroducă unul dintre cele mai controversate taxe impuse de cabinetul Boc în perioada de criză: impozitul forfetar (deocamdată, doar pentru sectorul serviciilor).
cheltuielile de personal au crescut, în ianuarie 2013, cu peste 16% față de aceeași lună a anului trecut, însă veniturile bugetului au scăzut cu aproape două procente, iar creșterea economică este cel mult anemică, o bună parte din proiectele de investiții publice au fost trecute pe linie moartă. Mai exact, în prima lună a anului bugetul a virat acestora doar jumătate din banii alocați în ianuarie 2012.
16% Cu atât au crescut, din acest an, taxele și impozitele locale în marea majoritate a localităților din România
15% Cu atât trebuie reduse cheltuielile ministerelor și autorităților centrale, inclusiv prin desființarea unor instituții sau concedieri.

5.   Ponta.... trimis de
( 5 apr 2013, 12:21:56
Refuz sa cred ca Ponta este atat de tampit, iar acesta ar fi singurul motiv pentru care a numit-o pe Kovesi. Eu personal inclin sa cred o varianta care nu prea s-a auzit prin presa...si anume ca Ponta...a fost "fortat" de Basescu sa faca acest compromis...pt a nu deschide alte dosare penale, mai ales lui Nastase. Nu vedeti ca Base e in stare sa-l ancheteze pe Nastase si pt nerespectarea armelor si munitiilor? Mai pe scurt.."Ponta..o pui pe Kovesi sau il pun eu pe Nastase inapoi la bulau". Oricum..o mare bila neagra pt Ponta ca n-a avut cojones...si o bila mare alba pt liberali care le-au avut cu ei.
6.   Iar vorbește asta.... trimis de
( 5 apr 2013, 12:22:31
Omu asta e cel mai trist lider politic ce l.a avut Suceava in ultimii 20 de ani...dacă tot critica PSD.ul de ce nu părăsesc USL ul?nici susținerea lu Mazăre in campanie nu l.a ajutat prea tare sa câștige Suceava ..Lungu si cu Flutur au făcut o echipa buna la Suceava si au făcut lucruri frumoase atât pt Suceava ca oraș cât si pt județ...dar nu au toți ochi sa le vadă...
7.   Guvernul Victor Ponta. trimis de
( 5 apr 2013, 12:58:01
"Radule", ceea ce scrii tu acum este autocritica sau deziluzie?
Ai inceput destul de devreme si mai ai vre-o trei ani.
Asa se intimpla mereu in politica si aceasta "gradina zoologica" care este politica romaneasca, cu "animalele" din incinta, este marea clasa politica romaneasca.
Si din pacate ele conduc Romania.
Daca iti spunea cineva asta acum citeva luni in urma te lovea direct in mindria ta politica post electorala.
Sper ca ai inteles un lucru:
POLITICIENI ROMANI NU AU ONOARE SI PENTRU EI SCOPUL SCUZA MIJLOACELE.
8.   Catre Bucovinean trimis de
( 5 apr 2013, 13:17:58
E perfect adevarat ce spui.Este si autocritica si deziluzie.Simt eu asa cum simt si milioanele de alegatori USL care am rupt cu capul usile sectiilor de votare ca basistul Victor Ponta ne-a tras o stuchitura intre ochi de n-am mai vazut 5 minute.Nu am inceput devreme deoarece cred ca PNL va iesi cat de repede din coalitie.Si ce e mai rau nu a fost inca,urmeaza.
9.   USL-amismul este in deriva trimis de
( 5 apr 2013, 13:49:31
Buna TOASU raducu,politicienii romani sint asa de corupti,incit nu pot sa deschida ciocul,caci BASESCU a avut grija sa-i puna pe fiecare la locul lui,coalitia asta antinaturala a fost infiintata cu unicul scop de a-l inlatura pe MARINAR de la putere si acoperii toate dosarele penalilor din actualul guvern,asa ca TOASU" nu inteleg deziluzia lu" matale sau de abia acum ai descoperit si tu "apa calda",a-ti promis ceva crestere de pensie,cu toate ca stiti f. bine ca bani IOC si asa AGLAIA(vaduva apetisanta) si ION(cel mereu turmentat) au spart usa sectiei de votare.Daca voi PNL-eul,sinteti cei mai tari in clanta acum,ca nu va bagati,ca sinteti neutri ,ca bla bla bla......hau hau hau,faceti si voi un proiect de lege pt a interzice traseismul politic,aceasta fuga de la un partid la altul ,curvaria din politica romaneasca ,e timpul curateniei in aceasta tara,unde aceiasi guvernanti de 24 de ani fac ce vor,
10.   Catre laguna35 trimis de
( 5 apr 2013, 14:28:24
Motivele care ne mana-n lupta pe amandoi acum impotriva USL si a lui Ponta sunt diferite.Tu il apreciezi pe Basescu si PDL si crezi ca tara a mers foarte bine cu ei la putere.S-ar putea sa ai dreptate.S-ar putea ca si eu sa cred acest lucru in viitorul apropiat.Eu ma simt tradat ca Ponta s-a dat cu Basescu si nu si-a respectat promisiunea electorala ,ca de aia l-am ales.Deci amandoi suntem uniti in cuget si-n simtirihappyNu numai Aglaia si Ion au spart usa sectiei de votare.Si eu am spart-o cu capul
si inca rau de tot.
10.1  RE: Catre laguna35 trimis de
( 5 apr 2013, 15:13:41
nu apreciez pe nimeni in politica,dar actuala guvernare si MITICII care o conduc fac, ca fosta guvernare, sa para cea mai buna de la revolutie incoace.ce va urma acum? pnl se aliaza cu pdl?iar vor fugii toti basinosii de primari uslasi la noua alianta?asa se rezolva problemele acestei tari? fugind cu bricinarii subsoara ?ANTOANELLA nu zice nimic pt ca stie ca viitor politic nu are,pt ca dreapta politica in romania inca nu are viitor,deoarece sintem prea saraci si prea prosti,politic vorbiind,iar stinga politica profita la greu,promitind marea cu sarea si 50 de lei in plus la pensie,
11.   * trimis de
( 5 apr 2013, 15:21:13
Programul ( liberal ) "Onoare pentru popor" curge
cu impact la retină şi maţe se vrea a fi
lasaţi-o dreq ! vine unu' ca Băişanu şi muge :
ăla n-are onoare ( ... sau, alte prostii ) ?!?!

12.   Catre laguna35 trimis de
( 5 apr 2013, 15:26:00
Ce am patit acum eu personal e un deja vu.La fel am patit in 1996 cand am votat cu Constantinescu si taranistii si a fost o guvernare catastrofala.La fel am patit in 2000 cu guvernarea Nastase etc.Da,viitorul politic ma preocupa foarte tare.In guvernarea PDL cel putin totul a fost clar si pe fata.PDL era partidul lui Basescu si guvernau impreuna.Acum situatia este dramatica.Faptul ca un conducator USL a fost basist sub acoperire si acum a izbucnit la suprafata basismul sau ca un vulcan incandescent ma inspaimanta.Am senzatia ca sunt in evul mediu intunecat unde inchizitia tese conspiratii tenebroase.Am senzatia ca Boc a fost dumnezeu pe pamant fata de Ponta.
Eu cred ca PSD va determina PNL sa paraseasca puterea si se va forma alta majoritate.
12.1  RE: Catre laguna35 trimis de
( 5 apr 2013, 15:42:53
viitorul politic este clar,tara trebuie condusa de un guvern proeuropean,adica cel mai bine vazut este unu de dreapta,de un guvern ce trebuie sa faca ce zice TANTI MERKEL SI LAGARDE,ca daca nu ,nu ajung euroii,trebuie sa acceptam ca sintem o tara asistata,subventionata,cu perfuzia americana si germana in vena.daca noi nu sintem capabili si am distrus tot,atunci sa ne conduca altii,dar astia ne vor lua pielea de pe noi,( a se vedea GRECIA,CIPRU,PORTUGALIA),vor fi bucurosi pensionarii si bugetarii daca nu le vor mai taia din salarii si pensii,dezastrul deabia incepe popor roman,presupun ca CEASCA o sa para mielusel....hahahahahaha
13.   Calitatea de solidar ! trimis de
( 5 apr 2013, 15:46:17
Bine sau rau cele trei partide din USL sunt solidare in ce priveste raspunderea asa ca e greu sa va inteleg d-le Baisanu . Credibilitatea USL consta in rezultatele guvernarii si in special in prestatia primului ministru . A trecut ceva vreme si nivelul de trai al romanului este in declin asa ca speranta USL se stinge . Partea proasta este ca momentan nici o formatiune politica nu mai prezinta incredere . Nu vad ce ar pierde PNL daca ar iesi de la guvernare !? Poate ma ajuta cineva !
13.1  RE: Calitatea de solidar ! trimis de
( 5 apr 2013, 15:59:42
Pai sa-ti explic eu:P.

Pe parlamentarii PNL ii doare in brisca de alianta asta. Ei sunt parlamentari, au leafa, au imunitate, au informatii despre afaceri, mission accomplished. Cu PSD sau fara PSD tot una pt. ei. DAAR pt. CACA.RAU-ham.ham (ar musca dar nu poate:D) situatia e grea tare. Fara PSD el nu ajunge presedinte NEAM de-acuma incolo.

Daca in urmatoarele 2-3-6 luni USL se sparge, se va declansa iar criza politica, leul se va duce dracu, inflatia mai sus de dracu, preturile din importuri vor genera scumpiri peste tot (din cauza ca o sa platim mai multi RON echivalent pt. euro sau dolari pe materii prime si produse din afara). Nu vreau sa exagerez cum faca unii, nu av insemna ca o paine o sa fie 5 lei si kila de benzina 15, dar oricat ar fi romanii vor bombani iar la guvern (radumasii deja o inceput:))), iar sondajele viteze cu 35% PSD si 28% PNL vor fi istorie. Oamenii se vor indrepta iar spre oameni de dreapta (NU PNL, astia sunt doar un UDMR mai mare....nu au doctrina) si astfel se vor reechilibra preferintele electoratului, cam cum a fost la parlamentarele din 2008, ba chiar mai rau pt usl-istii de azi. In aceste conditii chiar si candidatul PDL o sa-l intreaca pe Antonescu la prezidentiale, mai ales ca mai este 1 an si 7 luni pana atunci. Si papa Cotroceni pt betivanusul mare istoric:). De asta tine el cu dintii.
14.   Discreditare trimis de
( 5 apr 2013, 16:05:50
mai este o posibilitate:

Fiind constient ca alianta nu mai are cum sa tina pana la sf. lui 2014, Antonescu deja incepe discreditarea lui Ponta de pe acuma, pt ca o sa fie adversari la prezidentiale. Toti liderii locali ai PNL din teritoriu duduie in declaratii anti-Ponta pe la tv si in ziare, asociindu-l cu un animal de companie al lui Basescu. Cacarau are experienta de maniPulAre din ultimii 2 ani (a invatat de la PSD si PC-voiculescu ce-i drept) si inca Antena 3 la dispozitia lui. Achtung!
15.   Alternativa PDL trimis de
( 5 apr 2013, 17:27:52
Răducu, te așteaptă dl. Flutur să te înscrii în PDL. Vrea să profite că ai buzele încă fierbinți și le zici bine.
16.   Catre Felix trimis de
( 5 apr 2013, 19:31:40
Salut Felix,ce mai faci?Niciodata nu e prea tarziu.De intrat nu intru in partide ca nu-mi sta in caracter dar oricum m-am focalizat pe altcineva.Cineva care m-a suparat rau,dar rau rau de tot.
17.   Pentru "Radu" trimis de
( 5 apr 2013, 21:32:20
Esti suparat pe viata sau ce ai "Radule"?
Daca tot ce ai scris sau chiar daca ai dat si "copy paste" citeodata a fost din convingere si nu din interes, eu te apreciez pentru asta.
Este timpul tau pierdut in incercarea ta de a ne convinge de un lucru pe care cei mai multi il stiau deja. Efortul si timpul pierdut este de apreciat in cazul acesta.
Prea multe nu poti face dar la viitoarele alegeri fii mai atent si nu pune atita inima.
O sa apara curind alte nume in politica cu CV-ul bine pus la punct si o reputatie onorabila. Fii mai atent de unde vin, cine ii sustine si sfatuieste, cine sponsorizeaza electoral si o sa sti cine sint si ce vor cu adevarat.
"Victoras" al tau joaca cartea lui acum. Poate fi mielul de paste sau berbecul turmei daca ies cartile.

18.   Catre Bucovinean trimis de
( 5 apr 2013, 22:39:50
Ei,cum sa fiu suparat pe viata.Viata noastra a tuturor e foarte frumoasa pentru ca avem familia,avem prietenii si avem acel turn de fildes in care ne retragem si ne simtim noi insine.Sunt suparat doar pe cinicul si multpreadoritorul de marire Ponta care a distrus un vis frumos.Ca ar fi ramas doar un vis sau s-ar fi transfigurat in realitate e greu de spus.Nu a fost vorba de efort si timp pierdut.Toate comentariile de pe forum au rostul lor.Din confluienta acestor comentarii,din aceste schimburi de idei se naste speranta ,se alimenteaza motorul saltului calitativ al societatii.Fara sa vrem preluam ideile celorlalti si impreuna gasim in final calea spre implinire.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei