Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 60 (5267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Câmpulung funcționează unicul colegiu militar din România acreditat drept centru de testare ECDL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Colegiul Militar Liceal “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc este în prezent unica instituție de acest gen din România acreditată drept centru de testare ECDL. Permisul ECDL (European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit standard de certificare a abilităţilor de utilizare a computerului, recunoscut în 149 de ţăride către companii de renume, în administraţie sau de instituţii de învăţământ de prestigiu.

Potrivit precizărilor prof. Marius Magurean, de la Colegiul Militar Liceal ”Ștefan cel Mare”, permisul ECDL nu are limită de valabilitate în timp, competenţele digitale fiind certificate pe viaţă, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susţinerii examinării. În Colegiul Militar Liceal “Ştefan cel Mare”, sub îndrumarea profesorilor de informatică Mariuc Florin şi Măgurean Marius, atestaţi ca formatori, s-au desfăşurat până acum şapte sesiuni de evaluare, atât pentru elevii colegiului, cât şi pentru alte categorii de cursanţi, pe un soft pus la dispoziţie de firma ECDL România. Elevii care deţin permisul ECDL îşi pot echivala proba de competenţe digitale din cadrul Examenului Naţional de Bacalaureat.

Studenţii îşi pot echivala diverse cursuri de informatică sau birotică la anumite universităţi sau pot obţine automat nota 10 la proba de laborator a cursului Tehnologii Informaţionale, fără a mai susţine examenul. Cadrele didactice care deţin permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile, permisul constituind, de asemenea, un standard de instruire pentru angajaţii din domeniul public.

„Eforturile comune ale echipei manageriale, cadrelor didactice şi militare şi ale elevilor au produs o deschidere evidentă a şcolii către valorile şi atitudinile promovate de Uniunea Europeană. În acest context se înscrie şi faptul că instituţia câmpulungeană a fost acreditată pentru acordarea permisului ECDL”, a mai precizat prof. Măgurean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Câmpulung funcționează unicul colegiu militar din România acreditat drept centru de testare ECDL.
 Vizualizări articol: 1271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Câmpulung funcționează unicul colegiu militar din România acreditat drept centru de testare ECDL5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei