Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 60 (5267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consiliul Local

Taxele şi impozitele locale se majorează şi la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Valoarea taxelor şi impozitelor locale pe care le au de plătit rădăuţenii va creşte cu 16,05% dacă deliberativul local va aviza pozitiv, în şedinţa extraordinară de mâine, proiectul de hotărâre care prevede modificarea şi completarea unei hotărâri anterioare, privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2013. În expunerea de motive ataşată proiectului, iniţiatorul, primarul Aurel Olărean, arată că, urmare a respingerii unui alt proiect pe aceeaşi temă, în luna ianuarie, serviciul de specialitate din executivul local a adresat Instituţiei Prefectului o solicitare de a stabili corectitudinea şi legalitatea demersurilor efectuate de primăria locală pentru stabilirea dărilor locale pentru 2013.

În răspunsul Prefecturii se arată că „autorităţilor administraţiei publice locale care au înregistrat la data de 31 decembrie 2012 arierate nu le este aplicabilă O.G. nr.1/2013 pentru a menţine nivelul impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2013 sub nivelul valorilor minime stabilite prin H.G. nr.1309/2012”, şi că „aceste norme au caracter imperativ şi nu supleativ”. În aceste condiţii trebuie adoptată o nouă hotărâre care să stabilească, începând cu data de 1 martie 2013, impozite şi taxe locale, precum şi amenzi în concordanţă cu cele din HG 1309/2012 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile din acest an.

În proiectul de hotărâre se mai prevede ca, în cazul persoanelor fizice care au achitat impozitele şi taxele locale pentru anul 2013 şi achită integral, până la 30 septembrie, diferenţele rezultate în urma aplicării noilor niveluri, să se acorde bonificaţia de 10%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxele şi impozitele locale se majorează şi la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Taxele şi impozitele locale se majorează şi la Rădăuţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei