Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 60 (5267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Farmaciile şi cabinetele veterinare, luate la bani mărunţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Farmaciile şi cabinetele veterinare din judeţ fac obiectul unor ample acţiuni de control iniţiate de conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava şi la care participă şi reprezentanţi de la nivel central. Octavian Ilisoi, şeful DSVSA Suceava, a precizat că inspectorii sanitar-veterinari verifică şi activitatea din fermele de bovine, inclusiv modul în care sunt comercializate şi administrate medicamentele de uz veterinar. În vizor sunt luate şi unităţile ce depozitează şi comercializează aditivi furajeri, premixuri, furaje combinate, dar şi cabinetele veterinare şi depozitele farmaceutice veterinare.

În urma acestor controale s-au descoperit deja mai multe nereguli, fiind luate şi o serie de măsuri. Activitatea unei ferme de bovine a fost suspendată temporar, după ce s-au depistat probleme de organizare. Mai exact, ferma nu era împrejmuită şi avea probleme cu asigurarea apei potabile. Alte două ferme ce nu aveau filtru sanitar-veterinar şi la care tancul de răcire se afla în exteriorul acestora au fost sancţionate contravenţional şi li s-a pus în vedere să intre în legalitate.

Probleme au existat şi la farmaciile veterinare controlate, în şase cazuri dispunându-se aplicarea unor sancţiuni contravenţionale pentru că existau nereguli cu reţetele şi vânzarea de medicamente.

„Aceste controale sunt programate până la sfârşitul acestei săptămâni, dar este posibil ca acţiunea să se extindă până la finalul acestei luni pentru a putea controla toate farmaciile veterinare din judeţ”, a declarat Octavian Ilisoi.

Acesta a mai menţionat că DSVSA Suceava va organiza, vineri, o instruire a persoanelor care au farmacii veterinare privind noutăţile legislative în domeniu, ocazie cu care administratorilor li se va explica faptul că medicamentele de uz veterinar trebuie să fie vândute doar pe reţete, pentru a exista un control asupra comercializării produselor medicale veterinare în teritoriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Farmaciile şi cabinetele veterinare, luate la bani mărunţi.
 Vizualizări articol: 1736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 3 voturi
Farmaciile şi cabinetele veterinare, luate la bani mărunţi1.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE trimis de
(14 mar 2013, 13:14:56
DOM'SEF,UNDE ATI SPUS CA DISTRUGETI MEDICAMENTELE VETERINARE EXPIRATE???
IN CARE PERIMETRU MINIER??????????
2.   Comentariu trimis de
(14 mar 2013, 14:29:03
oare domnul "voda cuza" de la vatra dornei care era seful DSV in guvernarea portocalie nu era in conflict de iterese avind si ceva farmacii veterinare in proprietate?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei