Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 60 (5267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Tragic

Femeie găsită inconştientă, cu nou-născutul mort lângă ea, după ce a născut într-o sală de clasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

O femeie în vârstă de 32 de ani, mamă a patru copii, a născut într-o sală de clasă a şcolii în care făcea curăţenie. Ea şi-a pierdut cunoştinţa şi a născut fără ca nimeni să o poată ajuta, la acea oră şcoala fiind goală, iar deznodământul a fost tragic: copilul a murit iar femeia a fost găsită inconştientă, într-o baltă de sânge. Descoperirea a fost făcută de soţul femeii, alarmat de faptul că soţia nu s-a mai întors acasă. 

 

Ore de chin în sala de clasă

Şocantul eveniment s-a petrecut luni seară la Şcoala generală 2 din satul Buda, comuna Rîşca. Femeia de serviciu, Mihaela S., s-a deplasat în jurul orei 17.00 la şcoala unde era angajată ca îngrijitoare cu jumătate de normă. După programul obişnuit, a început să facă curăţenie în săli, iar la un moment dat i s-a rupt apa. A încercat să-şi sune soţul, însă a scăpat telefonul din mână şi nu a mai putut cere ajutor. 

Ilinca Ursu, învăţătoare la şcoala generală unde s-a produs tragedia, a relatat clipele de coşmar: „I s-a făcut rău, a născut şi a leşinat. Băieţelul mai mare, care este în clasa I, a mers la tatăl lui, care crăpa nişte lemne şi l-a avertizat că mama nu a mai venit de la şcoală. Au intrat în panică i-au dat mai multe apeluri dar ea nu a răspuns. Când soţul a intrat în şcoală a găsit-o jos, într-o sală...”.

Nu se ştie cu exactitate cât s-a chinuit femeia să nască şi cât a zăcut acolo, însă cert este că ambulanţa a fost alertată după ora 23.00.

 

Declaraţia şocantă a mamei

Femeia în vârstă de 32 de ani a fost dusă la Spitalul municipal Fălticeni, cu hemoragie puternică, fiind internată în secţia Maternitate. Din păcate nou-născutul, de sex feminin, nu mai prezenta semne de viaţă. Fără asistenţă la naştere şi sufocat de cordonul ombilical, nou-născutul a murit.

Ieri, de pe pat de spital, nefericita mama a povestit ce îşi mai aduce aminte din blestemata zi de luni.

„Mi s-a rupt apa, m-au luat durerile şi am născut. Am strigat după ajutor dar nu era nimeni să mă ajute. Eram singură în şcoală...M-am trezit când m-a stropit soţul cu apă. În jur era numai sânge. Copilaşul era cu cordonul după gât şi mi-a zis soţul că era mort”, este declaraţia şocantă a femeii, de pe pat de spital.

 

Însărcinată în opt luni şi jumătate femeia a mers pe bicicletă mai mulţi kilometri

Femeia era însărcinată în aproximativ opt luni şi jumătate şi cel mai probabil naşterea a fost provocată de efortul pe care l-a făcut femeia de 32 de ani în cursul zilei de luni.

Cu câteva ore înainte de a i se declanşa travaliul gravida a mers câţiva kilometri pe bicicletă. După cum au precizat şi medicii efortul şi frigul de afară i-au grăbit mai mult ca sigur travaliul. 

Deşi femeia era în prag să nască, în şcoală nu se ştia că este gravidă. Cel puţin asta susţine directorul unităţii de învăţământ, Mihai Corduneanu.

 

Nu figura în evidenţe ca însărcinată

Femeia nu figura în evidenţele nici unui medic ca gravidă.

Ghinionul femeii a fost că nimeni nu a fost în zonă pentru a suna la 112 şi a chema ambulanţa. Fără asistenţă medicală copilul a murit.

Mircea Emil Lupu, managerul Spitalului municipal Fălticeni a declarat: „Cel mai probabil cauza morţii este ştrangularea cu cordonul ombilical. În momentul de faţă pacienta să află în afara oricărui pericol, mai stă o zi-două în spital şi va fi externată. Ne pare rău pentru situaţie, dacă ar fi fost luată în evidenţă şi venea pentru a face un control la Maternitatea Fălticeni acel copil putea trăi”.

 

Oameni săraci dar muncitori

Poliţiştii au efectuat şi ei verificări în acest caz şi au stabilit că nu există suspiciuni privind comiterea unei infracţiuni. Moartea nou-născutului a fost violentă dar accidentală. 

Familia în care s-a produs tragedia nu are o reputaţie proastă în sat. Cei doi soţi sunt văzuţi ca oameni săraci, dar muncitori, care îşi iubesc cei patru copii pe care îi au.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeie găsită inconştientă, cu nou-născutul mort lângă ea, după ce a născut într-o sală de clasă.
 Vizualizări articol: 4517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Femeie găsită inconştientă, cu nou-născutul mort lângă ea, după ce a născut într-o sală de clasă4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei